0 oy
686 göst.
Diğer kategorisinde (1,183 puan) tarafından
Komşum 3. Çocuğunu doğurdu 2 ay önce hem geçmiş olsun hemde bebek görme diyerekten oturmaya gittim. Benim oğlum 3 yaşında ama çok erken konuştu 8 aylıktı anne baba dede gibi kelimeleri söylüyordu 12 aylıktı 2 li cümleleri vardı 18 aylıkken 3 lü cümleleri 2 yaşındayken tamamen konuşmayı soktu. Öğrettiğim şarkılarını şarkıları falan söylüyordu. Komşumun 2. Çocuğu benim oglumdan 10 ay büyük ama daha konuşamıyor. Orda otururken oğlum yana geldi bende annecim arkadaşla oynamaya gidebilirsin dedim. Oğlum yanında kalacağım dedi. Neden oynamıyorsun dedim. Komşum konuşamıyor diye mi oynamiyosun dedi. Oğlumda evet dedi. Ama 3 yaşındaki çocuk konuşamiyir diye niye oynamasın nerden bilsun bunu. Bende illa konuşarak oynamanız gerekmiyor oğlum konuşmadan da oynanır arkadaşının yanına git dedim. Komşum sen ona konuşmayi öğret tamam mı belki kendinden küçük konuşuyor diye öğrenir dedi. Bana nasıl konuşmaya başladı tarzı sorular sordu. yani çok üzüldüm cocuga da anneye de birde kardeşi oldu şimdi daha çok içine kapanacak belki. 

11 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Öncelikle bunda acınacak bir durum yok. Her çocuk farklıdır. Sırf çocuk konuşmada gecikti diye ve annesi de soru sordu diye acımak da bilemedim... Herkes her çocuğun farklı olduğunun ayırdına varsa, her çocuğun özelliklerinin, becerilerinin kendine has biricik olduğunu bilip kabullense ne anneler üzülür ne de acınır. 
tarafından
++++++
(1,183 puan) tarafından
Acimakla üzülmek arasında farkı lütfen araştırın acımadim üzüldüm. Ayrıca çocuk sürekli konuşamıyor laflarına maruz kalıyor ki anlaması var çocuğun 4 yaşına girecek. Annesi altına kavirmalari başladı sürekli altına kaçırıyor diyor buda etkilendiğini kanıtı zaten
tarafından
Türkçe öğretmeniyim. İki kelimenin birbirini tamamlayan yanlarını gayet de biliyorum.  Biri için üzülmek içinde bir nevi acındırma barındırır. Evet, çocukta herhangi bir sorun varsa da buraya önce kendi çocuğunuzun kişisel gelişimini yazarak sonra da çocuğun mevcut durumundan bahsetmek kibrini göstermiş oluyorsunuz. Kabul etmeseniz de. Misal kendi çocuğunuzun taaa 8 aylıkkenki sürevinden başlayarak işte çocuğum böyle şöyle diyerek egonuzu tatmin etmiş oldunuz. Sonra da diğer çocuğun eksik yanlarını yazdınız. Sadece; komşumuzun oğlu benim oğlumla aynı yaştalar ama çocuk hâlâ konuşamıyor bugün de oğlum oynamak istemedi konuşmadığı için diye yazsaydınıZ bu tepkiyi vermezdim. Ama siz kendi oğlunuzu övmüş övmüş sonra da diğer çocuk için üzüldüğünüzü (!) dile getirmişsiniz. Aslında kıyasın en büyüğünü şu an siz yapmışsınız.
(1,183 puan) tarafından
Yaptığım kıyas değil. Aslada Allah'ım bana bahsettiği bir şey için boburlenmem kibirlenmem. Ne haddime yarın benim başıma gelmeme ihtimali var mı . Yok. Oglumdan bahsetme sebebim konuşma seviyesini anlatmak. Oğlumu üstün görme değil. Siz yanlış anlamissiniz
-Reklam-
+1 oy
(11,466 puan) tarafından
Ah ahh o derdi çeken bilir nasıl zordur. Bazen oğlundan çok küçükleri benim gibi konuştuğunu görünce istemsizce içime hüzün kaplıyor kıskanma değil hani acaba diyordum birşeyi mi var. Defalarca pskologa götürmeme rağmen. Birde bende çocukları erken konuşan annelre sormak isterdim. Nasıl bu kdr konuştu yada tam olarak kaç yaşında konuştu vs soramazdim halada sormam yanlış anlar kiskandigimi sanar. Hasta olsa nazar değdi der diye sormadım sormuyorum ama bu düşünce bile beni çok üzüyordu. Allahim onuda benim oglumada burda çınar var onada ve geç konuşan konuşmayan tüm çocukların dillerini açsın İnşallah bian önce. Şimdi oğlum 4 yaş 3 aylık. Yeni yeni 2 yaş gibi konuşuyor yeğenim var 2 yaşında oğlumda daha düzgün konuşuyi maşallah. Diğer yegnim ztn 1 yasinda biz gibi konuşmayı söktü. Benim oğlumda dil terapistine gidiyo haftada 2 gün anaokulunda haftada 3 gün günde 2 saat ders görüyor. Anca 2 yaş gibi konuşuyor. Velhasıl annesi çok üzüldüğü için sormuş ben sormam sırf bu yüzden ama herkes aynı düşünmüyo. Gerçekten kıskanç insanlarda var onun ki yürüyor onunki konuşuyor onunki daha iti diyende duyduk 
(1,183 puan) tarafından
Asla kiskandigini düşünmüyorum. Neyini kıskanacak veya neye boburlenevegim ben her derdi de dermanida iyiyi de kotuyude veren Allah. Ben bununla boburlensem benimde başıma gelmez mi yarın
(11,466 puan) tarafından
İşte herkes senin gibi düşünmüyor. Anında bakışları değişiyor. Ondan sormam
+1 oy
tarafından
Normal şekilde demiştir bunda üzülecek bir şey bulamadım erken konuşmak marifet değil geç konuşmakta kötü bir şey değil bana göre 

Ne demek istedin anlamadım inan 
(1,183 puan) tarafından
Marifet demedim ki her şeyi veren Allah. Annenin sürekli çocuğuna baskı yapmasu üzdü çocuğun altına kavirmalari başlamış sürekli altına kaçırıyor diyor
tarafından
Haa anne çocuğa baskı yapıyorsa güzel bir dille yanlış yaptığını, üzerine ne kadar giderse çocukta utanma, korku, geri çekilme, konuşma isteği varsa da konuşmama sorunları doğacağını belirtseydiniz. Hem sizden de tavsiye istemiş sonuçta. Ama yok sizin çocuğunuz 8 aylıkken konuşmuş ya ondan bahsedin bizlere. Bizler de vay beee bu kadının çocuğu 8 aylıkken konuşmuş diye size methiyeler düzelim bu sayede egonuz tatmin olsun.
tarafından
Başta bunu demedin ama baskı kuruyor dıye yazsaydın ona göre yorum yapardık
(1,183 puan) tarafından
Benim oğlumun erken konismasi bir marifet mı bununla gurur mu duymam lazım. Peh. Bunu nasip eden Allah verdiğini almasını da bilir. Bence siz kısır gören gözle bakıyorsunuz. O yüzden yazilanlarda böbürlenme arıyorsunuz. Benim oğlumu yazmam konuşma seviyesini anlatmak için mi zaten annenin baskı yaptigu yazdıklarım da bile belli.
tarafından
Oğlunuzun gelişimini yazmak yerine oğlumla aynı yaştalar ama çocuk konuşamıyor annesi de üzülüyor ister istemez deseydiniz tepki vermezdik. Siz ise yok 8 aylıkken bebeğim böyleydi 10 aylıkken şu kadar cümle kuruyordu falan diye yazmışsınız. Psikolojide mekanizmalar vardır özdeşim kurma. Siz de kendi cocuğunuzla özdeşim kurmuşsunuz. Yani çocuk erken konuşmuş bizi ilgilendirmez ama siz başka bir sorunu dile getirecekken önce bir kendinizi anlatmışsınız uzun uzun. Neyse.
0 oy
tarafından
Açılır dili Allâh ın izniyle 
(1,183 puan) tarafından
İnşaallah. Çok zor bir durum. Ben bazen oğlumun çok konuşmasından biliyorum. Diyorudm ne kadar şükürsuz bir insanim
0 oy
(4,909 puan) tarafından
Komşunda hata öncelikle. Mantık olarak kendinden küçük bir çocuk konuşuyor diye gaza gelip hırslanıp konuşacağını düşünmesi çok manasız. Önce bir doktora götürmeleri gerekir. Götürdülerse konuşma terapisi aldırması gerekir. Bunları yapmayıp, tam tersi bir de çocuğu üzecek duruma sokması çok yanlış.
(1,183 puan) tarafından
Özel eğitime gidiyormuş biraz faydası oldu diyor
(4,909 puan) tarafından
İyi bari en azından onu yapıyormuş.
0 oy
(7,808 puan) tarafından
Erkek çocukları genellikle geç konuşuyor derler ama bana kalırsa ilgi ve alakaya bağlı çocukla hep sohbet etmek lazım bol bol masal okumak lazım bunları doğduğu günden itibaren yapmak lazım.
(1,183 puan) tarafından
Harfiyen katılıyorum doğdu kucağıma aldıgim.andan itibaren dil domeye basladjm hala öyleyim. Konuşurken gözümün icine bakardı. Ama.genelde insanlar çocuk ne anlar mantığında
tarafından
Oğlum 28 aylık papagandan farksız ama bencede ilgi alaka ile alakalı ben sürekli sohbet edip herseyi açıklayarak anlataiyorum
tarafından
Gram alakası yok fazlasıyla ilgileniyorum sürekli kitap okuruz  oturur sohbet ederiz bayada sosyal bir hayatımız vardı 2 buçuk yaşında 2 li cümlesi bile yok Doktora da gidiyoruz normal diyor
(7,808 puan) tarafından
Hayatım bunu biz söylemiyoruz uzmanlar söylüyor doğumdan itibaren bol bol konuşun kitap okuyun diye dil gelişimine çok çok faydası var sende etkili olmamış olabilir ama alakasız diyemezsin buna.
0 oy
(2,262 puan) tarafından
Her çocuk bir değil ki neden kıyaslama yaparlar yazık günah 
(1,183 puan) tarafından
Tabiki öyle ilk oğlum öyle değildi diyor. O konuşurdu ben cinnet geçirirsin diyor. Bunun da ağzından 1 kelime almak için cebeleniyirim diyor
(2,262 puan) tarafından
Eğitim kişisel gelişim o kadar önemli ki toplumu anne şekillendiriyor ve bu şekilde yapan anneler olunca üzülüyorum benimde çocuğum aynı ortamda olacak diye
0 oy
tarafından
Olabilir canım böyle şeyler bi kac kelimesi varsa sorun yoktur üzülmeye gerek yok ilerde o çocuk bi açılır susmaz bak gör 
(1,183 puan) tarafından
Yeni yeni anne baba demeye başladı diyor
tarafından
Doktora goturmemis mi hiç
(1,183 puan) tarafından
Özel eğitime gidiyor dedi
0 oy
(3,158 puan) tarafından
Doktora götürdüler mi acaba. Çok üzülüyorum konuşmayan çocuklara benim de konuşamayan bir öğrencim var. Arkadaşlarıyla oynamıyor surekli tek başına masada oyun hamuru oynuyor. Bur şey sorarsam cevap veriyor bazen anlayamıyorum ne dediğini üzülüyorum
(1,183 puan) tarafından
Özel eğitime gidiyor dedi
0 oy
(1,287 puan) tarafından
Sorduğu soru çok yanlış insan çocuğu için bu soruyu sorarmı konuşmasa bile herşeyi anlıyordur yazık:/ benim komşumun da çocuğu 4 yaşını geçti konuşmuyor çocuğa üzülüyorum benim oğlum konuşuyor gayet herşeyi yanyana geldiklerinde icim cızlıyor 
(1,183 puan) tarafından
Evet bende çok üzülüyorum. Yani o an utanıyorum da sanki onları üzüyormusum gibi geliyor
0 oy
(782 puan) tarafından
Benim görümcemin oğlu 7 yaşında daha konuşamıyor derdini anlatamadığı için sinirleniyor doktorlar psikologlar gitmedikleri yer yok geçenlerde doktorun biri çocuğunuzun bağırsağında sorun var o yüzden konuşamıyor demiş gluteni keseceksiniz hergünde farklı et pişireceksiniz herşey organik olcak organik hindi organik koyun organik dana organik tavuk herşeyi denediler çocuk bunsefer kreşteki arkadaşlarını dövüp yemeklerini çalıyormuş annesi sevmediği yemekleri koyuyor diye geri bıraktılar anne baba dayı gibi kelimeler kullanıyor  ama bana bunu versene gel oyun oynayalım felan yok bazen çığlık atıyor ama  çok zor allah ysrdımcısı olsun ayda 5 6 bin tl sdece psikoloğuna gidiyormuş ha psikologta biraz konuşuyormuş geçen baba demiş babalar gününde babası açıp açıp izleyip duygulanıyor çok nadiren anne baba dermiş 
(1,183 puan) tarafından
Evlat zaten başlı başına bir imtihan. Ama konuşamayan çocuk çok zor oluyor. Babaya çok üzüldüm. İnşaallah daha güzel konuşmalarına şahit olurlar
(782 puan) tarafından
Yaşıtları gibi okula başlayamadı annesi okulda zorbalığa uğramasından endişe ediyor o yüzden şuanda kreşe gidiyor

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 304 göst.
25 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 657 göst.
25 Şubat 2022 Diğer kategorisinde gamzeozbk58 (1,830 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 249 göst.
26 Şubat 2025 Diğer kategorisinde YummyYummy (1,156 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 124 göst.