0 oy
271 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

Eve bir misafir geldiğinde sürekli benimle konışma ihtiyacı hissediyorlar. Özellikle büyük kızım (5.5 yaşında) sürekli bişeyler istiyor, anlatıyor konuşuyor cevap bekliyor. Karşımdaki insanla sohbet ederken sorulan soruya cevap verirken sürekli lafım kesiliyor. Kızımı tatlı dille cevaplıyorum ama bu davranışına devam ediyor. Sessizce uyarıyorum saygısızlık oluyor yapmayalım büyükler konuşuyor vs diyorum hani çocuğu ezmeden ayıplamadan uygun dille anlatıyorum ama yok önüne geçemiyorum. Böyle olan tek benim çocuk değil dimiiiii?

image

7 Cevaplar

0 oy
(14,744 puan) tarafından
Benimkiler küçük olduğu için yorum yapamayacağım post yukarı
tarafından
Teşekkür ederim ♡
-Reklam-
0 oy
(5,219 puan) tarafından
Oluyor öyle cnm babalarıyla iki kelime konuşamam işten gelince :))
tarafından
Babalarıyla alıştım ben artık. Onlar uyuyunca sakince sohbet edebiliyoruz ve çocuklarımızın huyunu bilince sorun olmuyor. Ama eve her gelen misafirde bunu yaşayınca karşı tarafa mahcup oluyorum biraz. Hatta kendime sıkıntı edip baş ağrısı çekiyorum. Çocuk tamam ama huy haline getirmesi yordu..
(5,219 puan) tarafından
Işte yapacak bişey yok cnm mecbur büyüdükçe dinleyecekler
0 oy
(1,980 puan) tarafından
Senden ilgi bekliyor normal bir durum canım 
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(2,112 puan) tarafından
4 buçuk yaşında ki oğlum aynı anlattığın gibi. Telefonda konuşurken, evde birisi varken hep öyle 
tarafından
Telefonu hiç deme zaten. Zulüm eziyet resmen '-'
0 oy
(5,305 puan) tarafından
6 yasindaki oglum oyle sinir oluyorum bazen kiziyorum bazende tatli dille uyariyorum 
tarafından
Misafirin yanında kızmıyorum sakin kalıyorum ama sonrasında sert bir dille uyarmak zorunda kalıyorum bende. Her gelen misafirde aynı şeyi yaşıyorum çünkü..
0 oy
(5,414 puan) tarafından
İlgi çekmeye çalışıyor çok doğal. Ama ben bu büyükler konuşuyor saygısızlık olur işine biraz karşıyım. Bunun yerine birinin sözünü bölmek hoş değil. Bizim sözümüz bitsin sen konuş. Senin sözün bitsin biz konuşalım derdim. Yanlış anlamayın ama bireyselliğini ailesine ispat edememiş çocuklarda görülüyor daha çok :(
tarafından
Ya işte bu şekilde izah etmeye çalışıyorum aslında
Hiç bir zaman sen çocuksun sus diye eziklemedim birey olduğunu kabul ediyorum ama o an öyle bunalıyorum ki  kızmadan müsaade etmesi için çaba veriyorum resmen. Sürekli tekrarladığında artık dayanılmaz bir hal alıyor. :(
(5,414 puan) tarafından
Valla çok haklısınız sabırla idare edebilmek zor :(
tarafından
Kesinlikle. Cevap için teşekkür ediyorum.
0 oy
(3,561 puan) tarafından
3.5 yaşında aynıyız. Çok yorucu. 

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 214 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,212 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 414 göst.
31 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Dark-cikolata01 (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 845 göst.