0 oy
1,829 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (321 puan) tarafından
Mrblar çocukluk gençlik döneminde yada herhangi Bi dönemde yaşadığıniz korkular olaylar travmalar varmı varsa ne gibi travma bunlar

31 Cevaplar

+3 oy
tarafından

Varsa da akli olan burda anlatmaz :D Sonra en ufak seyde herkesin herseyini carsaf carsaf dokuyorlar malum :D

(54,001 puan) tarafından
aynen öyle canım burda can yakınca huzursuzluk çıkarınca mutlu oluyorlar sadece
tarafından
Onu yapanların kendileri de bembeyaz sayfa sanırsın lekesiz el değmemiş :D
(54,001 puan) tarafından
hepsini biliyoruz zaten kimin ne olduğunu ☺️
tarafından
Öyle demeyin onlar first layd olarak yaşam suruyorlar :) kendi dunyalarinda
tarafından
Mabadimin first ü :D
-Reklam-
+1 oy
(2,300 puan) tarafından
Deprem.                
+1 oy
(9,076 puan) tarafından
Depremde eşimle kucağımizda çocuklar yanyana çöküp sarilmisiz. duvarlar patlıyor gözümüzü burnumuza tozlar doluyor eşim beni cekistiriyo kalk kalk koş diye. Küçük oğluma sımsıkı sarılıyorum eşim bana bakiyo beraber koşmaya başlıyoruz. Eşyalar patır patır dökülüyo. Tuğlalar düşmeye basliyo. Merdivenler kayiyo. Apartman kapısından çıkıp çocuklara sarılıp derin bir nefes alıyorum rahatlıyorum. Etrafta bağirtilar ağlamalar uğultu. Unutamıyorum. 
(54,001 puan) tarafından
Allah yardimciniz olsun Rabbim bir daha yasatmasin insallah
(2,803 puan) tarafından
Cok üzüldüm:(
(321 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım Allah Bi daha yaşatmasın
(9,076 puan) tarafından
Amiin.  Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Giden ev eşya oldu canımız sağ çok şükür. Hepsini alırız zamanla belki daha güzelini hatta.
(321 puan) tarafından
Aynen öyle canim
+1 oy
tarafından

Var var olmaz mı sitede 15 yaşındaki bebe koca kadın gibi bize kendini evlendirdi gelinliğini dahi bize seçtirdi görümce dedikodularını yaptırdı hatta ikizlere 3 haftalık gebeydi derken meğer bi ergenin makarası olduğumuzu öğrendik :D

tarafından
Buna güldüm bak
Hic denk gelmedim
(3,549 puan) tarafından
Bence o 15 değildi onuda yalan söyledi
tarafından
Tabii canım kandaki hamilelik değerini biliyordu, ben evlendim de bebeğim olurken öğrendim. 15 yaşındayken bebek nasıl yapılır onu bile bilmiyorduk biz
(3,549 puan) tarafından
İki çocuğum var hala bilmiom o değerleri:) Allah akıl fikir versin öylesine :)
0 oy
tarafından
Doğum..............
(321 puan) tarafından
Doktor çok önemli canım kontrollerini de doğumu da sağlam iyi Bi doktora yaptırmak lazim
(3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bnmki devlette oldu.Doktorum iyiydi gelmedi doğum anı ebe geldi canım ❤️ Bizim özele verecek paramız yoktu devlete gittim.
(321 puan) tarafından
Benim özelde oldu ama doktorum iyiydi senin şansına canım üzme kendini geçti
tarafından
Benim özelde olduda noldu. Özel devt farktmiyo doktorun merhameti onemli
(321 puan) tarafından
Aynen personelin davranışı ebenin hemşirenin davranışı çok önemli mesela benim.sancım çoktu bağiriyordum hep fitil yaptılar bana hiç ters bise demediler sagolsunlar iyi insanlara denk gelmek önemli
0 oy
(1,581 puan) tarafından
Yok allaha şükür. Doğumlarım da öyle travma yaratacak kadar kötü değildi 
(321 puan) tarafından
Sevindim canım hayirlisi
0 oy
tarafından
Annemin dovmesi ama farkli döverdi 
(321 puan) tarafından
Üzüldüm canım ama sen annen gibi olma çocuklarını dövme
0 oy
(8,672 puan) tarafından
Çocukluk travmalarim Cok oldu buraya yazıp ögünleri hatırlamak istemiyorum..
(321 puan) tarafından
Anladım canım saygı duyarim
0 oy
(1,272 puan) tarafından
Hep abimden dayak yiyordum hala ruyalarima giriyor 
(321 puan) tarafından
Psikopat miydi canım neden dövüyordu seni
(1,272 puan) tarafından
Nebilim cok baskici surekli herseyime karisirdi bi kere benim bi sevgilim oldugunu öğrenmişti beni oyle bi dovduki anlatamam kafam sisti yuzum gozum mosmor oldu gunlerce gecmedi ve evlendim  cocugum oldu  hala ruyalarima giriyo ruyamda bile okadar korkuyorumki
(321 puan) tarafından
Çocukluk travması olmuş canim çok üzüldüm abin dövdü seni ne geçti eline ya
(1,272 puan) tarafından
Aynen cnm  rabbim hesabini sorsun suan konusuyorum abimle ama hic eskisi gibi degil  hic icimden gelmiyor
0 oy
(4,311 puan) tarafından
Extra hiç bir anım olmasada sürüngen türü canlılardan pek haz etmiyorum olursa bir yerde görürsem falan aklımdan hiç çıkmıyor unutana kadar uyumakta zorlanıyorum  bir süre gözlerim kendi evimde dahi olsa böcek türevi arıyor sonra geçiyor sonra tekrar bir yerde görüyorum tekrar başlıyor.
(321 puan) tarafından
Anladım canım istersen Bi yardım al
0 oy
tarafından
Sanırım en ağır tramvam doğumum ardından içeriye sadece babayı alıyoruz demeleri idi ve eşim yoktu.
tarafından
Kader ortağımsin :(
tarafından
Sevgi sanırım bu durumuda atlatamicam hiccc ☹️
tarafından
Ben de şuan inan korku yaşıyorum eşim hergun trafikte yine bişey olurda ya bu kez de tek gidersem diye Allah razı olsun benim kaynanam kayinbabam eşimin anneannesi kendi öz ailem gibiydi onlardan yana stres yaşamadım hiç ama insan yarım hissediyor dikişli karnimla iç camisirimi kendim giydim yanımda eşim yoksa yarimsin ya kim ne derse desn
(321 puan) tarafından
Bilerek mi yoktu yoksa işte çalışıyor muydu
0 oy
tarafından
Benim için en büyük travma eşim yanımda yokken doğum yapmak ve depremdi hangisi ağır dersen deprem evlat korkusuyla çok daha büyük bir travma 
tarafından
Aynı gibiyiz bende depremde hamileydim ve merdivenden çok kòtü düstuk  kendimi bıraktim evlatlarımı kucaklayıp uyku sersemi gibi şoka girdim çok büyük bi trambaydi seni okadar iyi anliyorum ki
tarafından
Allah bidaha yaşatmasın evime girip oturabilmem 3 ayı aldı nerdeyse sağlam olduğu halde
0 oy
tarafından
Lohusalik donemim asla unutamam sebep olanlara hakkım helal değil 
(54,001 puan) tarafından
lohusalik unutulmuyo ya
tarafından
Aynen cnm yıllar sonrada unutabilecegimi sanmıyorum
(54,001 puan) tarafından
beş yıl geçti hala içimde yara erkeklerin askerlik anıları gibi gercekten unutulmuyo
(321 puan) tarafından
Depresyon oldum bende unutamadım doğum sonrası zamanlar en hassas zamanlar
0 oy
(14,927 puan) tarafından
Evimize icra gelmişti annem babam borçlar yüzünden sürekli tartisirlardi hiç unutmuyorum bir gün dershaneden geldim bizim ev 2 katlı içten merdivenli eve bir girdim babam assada yukarıda masa vardı onu assa atmış onun parçalarını topluyor bi yandan söyleniyor gene borçlar yüzünden kavga ettiler sandım ondan etkilenmiştim tabi kavga sebepleri başkaymış ama onu unutamiyorum
(321 puan) tarafından
Yorumunu korka korka okudum intihar ettiler sandim
(14,927 puan) tarafından
Ay Allah korusun kız rabbim güç sağlık verdi ikisi çalıştılar toparlandilar çok şükür
(321 puan) tarafından
Oy sevindim korka korka okudum yorumunu
0 oy
(85 puan) tarafından

6 aylık hamileydim çocuklarım hep sakat doğup ölüyordu  dr amniosentez önerdi bende iki bebemi kaybedince bunda yaptırmak istedim odaya her giren gülerek çıkıyordu çok basit diyorlardı  benim sıram geldi be doktor diğer doktorların hepsini başımda topladı bebekte çok ciddi sakatlıklar olduğu için derken kocaman iğneyi çıkardı gözümü kapattım kıt diye bi ses geldi iğne içine girdi sıvıyı almaya başladılar oh bitti kolaydı diyecektim ki baktım uzman dr diyorki bebeğin göbeğindeki kanıda almamız gerek bu sakatlıkların nedenini öğrenmek için iğne karnımın icinde geziyi çıt çıt sesler saçlarımı yolucaktim artık yeter dedim zaten küçücük bi şey iğneyle bulamadılar göbek kordonunu ayağa kalktım sürünerek ilerliyordum resmen neyse taburcu oldum eve gittim bi hafta sonra kontrole gittim bana söyledikleri bebeğin kalbi durmuş dünyam durdu kaybedeceğim 3. bebegimdi yatış yapıldı bitürlü düşük olmuyordu 6 gün boyunca sabah akşam hap iğne gene düşmüyordu sonunda ameliyathane ye götürdüler alttan hortum gibi bisi taktılar bak dediler bu şişince dusucek ardından bebek gelebilir dediler bende gene yatağa yattım kalktım tuvalet ihtiyacım var gibi hissettim tuvalete koştum her zaman biriyle lavaboya giden ben busefer kimseyi çağırmadım Aç ye girdim oturdum baktım balon geldi ardından bebeğin eli sonra kafası wc  de yanlizdim ağlıyorum yardımda istiyemiyorum baktım arkadaşım peşime takılıp gelmiş kapıyı aciyo ben ağlıyorum ağrıdan diyil sadece çok küçüktü evlat işte sedyeye aldılar odama götürdüler yatakta bebeğin geri kalan kısmı geldi allahimmm şimdi bile kabuslar görüp uyanıyorum piskolojik tedavi bile görüyorum ama unutulmuyor işte bu arada doktor senin çocukların hep sakat dogucak ümit yok diyorlardı 

Şimdi ise iki küçük meleğim var  
tarafından
Ay cok kotu oldum okurken neler atlatmıssın, Rabbım evlatlarını sana bagıslasın
(85 puan) tarafından
Amiiin
tarafından
Bir kadinin başına gelecek en zor imtihan olsa gerek Allah sana sabır versin ya
(85 puan) tarafından
Amiiiiiin canım
(321 puan) tarafından
Ah canim benim Allah evlatlarını sana bağışlasın neler yaşamışsın :(
(85 puan) tarafından
Aminnn bitanem çok sağol
0 oy
(14,526 puan) tarafından
Kaldıramiyacağın kadar ağır taramvalarım var ama hiç birini hatırlamıyorum sılmişim bügunume bakıyorum 
(321 puan) tarafından
Tebrik ederim en iyisini yapıyorsun bunu yapabilmek zor herkes yapamaz
(14,526 puan) tarafından
Hayat devam ediyor takılıp kalmamak lazım insana kendinden başka kimse yardım edemez
(321 puan) tarafından
Bu dirayetini bozma
0 oy
(3,895 puan) tarafından
İkinci doğumum ve çocukken yaşadığım tacizler art niyetli insanlar travmam oldular.
(321 puan) tarafından
Allah belasını versin o tacizcilerin canım engelleyemedi mi kimse tacizi
(3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
O sırada annem yeni ölmüştü canım kimse engelleyemedi.
(321 puan) tarafından
Şuan evlisin ve eşin iyi biri dimi
(3,895 puan) tarafından
Evet tacizi bilmiyor bilse nolur bilemiyorum.
0 oy
tarafından
Doğumun ve 5 aylıkken kızımın kanepede düşmesi bu ikisi baya büyük travmam oldu
(321 puan) tarafından
Haklısın canım kadınlar çok travma yasiyor
0 oy
tarafından
Küçüklüğümden beri neden olduğunu bilmediğim bi kaybetme korkusu var sevdiklerime karşı. İyi kötü idare edebiliyordum. boğaz ağrısıyla gidip eşimi yoğun bakıma alana kadar sonra annemde bi rahatsızlık geçirdi   önüne geçemiyorum şimdi olumsuz konular konuşulan yerde kalmıyorum artık..
(70 puan) tarafından
Beni anlatmışsın artık kaldıramıyorum surekli sevdiklerime bise olacak mı hasta olacak mı diye ödüm patlıyor çocuklarıma bakıp ağlıyorum birde hastalık hastasıyım galiba surekli aklıma hastalık geliyor birinde hastalık duydum mu bende de var diye perişan oluyoeum
tarafından
Çok yorucu insanın ruhunu yıpratıyo..
0 oy
tarafından
Ohooo travmada master yapmışız ama neyse... Genelde aile akraba kaynaklı şeyler

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 645 göst.
31 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Tugceee (1,741 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,191 soru

24,108,371 cevap