0 oy
388 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bugün eşimi arayıp sma testi pozitif dediler çocuk istiyorduk ama iyi ki değilim dedim ve çok korktum ne olcak kızlar bana bilgi verir misiniz 

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Sanırım ilaç tedavisi görmen gerekiyor canım.

Bu dediginde bir şey yok. Hamile olsaydın bebeğin sma hastası olacaktı onu düşünüp dediğini anladım ben. 

Peki doktor herhangi bir şey dedi mi
-Reklam-
0 oy
(347 puan) tarafından
tedavisi var mi kuzum
tarafından
Tam emin değilim ama evet tedavisi var ama ilaç çok pahalı bir ilaç.
tarafından
Kadında da pozitif çıkarsa tüp bebek öneriliyor sanırım tam emin değilim
(347 puan) tarafından
Allah yardimcilari olsun
0 oy
(148 puan) tarafından
arkadaşımdan duyduğum kadarıyla sma riski varsa tüp bebeğe yönlendiriyorlarmış ve devlet de masrafı karşılıyor mu bir kısmını mı karşılıyor ne oyle bir sey demişlerdi
tarafından
Ay çok kötü oldum
(148 puan) tarafından
kötü olma canım en azından önceden bu riskin olabileceğini öğrenmişsiniz, ona göre hareket edersiniz, sonuçta bilemiyoruz kendimizde de cocugumuzda da nasil bir gen aktarımı var 7 ceddimizin herhangi bir hastalığı çıkabiliyor cocuklarda allah korusun
0 oy
tarafından
Bak hersyde  vardir  bir hayir  Allah göstermen hamile  olsaydı tüp  bebek  yaptrrsnz
0 oy
(6,371 puan) tarafından
Tüp bebek ve genetik olarak ayıklanacak spermler ile embriyo oluşacak. Zor bir süreç olacak ama hayırlısı olsun
0 oy
(2,101 puan) tarafından
Bu test nasıl bişey canım ben duymadım hiç te 
0 oy
(5,414 puan) tarafından
Bebeğin SMA hastası olması için çiftlerin ikisinin de SMA pozitif olması lazım. Ama işte mesela sadece annesi pozitif olup hasta olan bebek var Türkiye'de. Bazen olabiliyor. Preimplantasyon Genetik Tanı dediğimiz olaydan yapacaksınız bebişi hiç korkma :) hastalıklı gen ayrıştırılacak öyle tüp bebek yapılacak. Ayrıca sadece bebişinizi değil sizden sonraki nesillerden de bu geni temizlemiş olacaksınız. :)
0 oy
(2,737 puan) tarafından
İkinizinde de pozitif olması lazım. Yoksa çocuk hasta dogmaz
0 oy
tarafından
Esinle akrabalik mi var aranizda?

Kadin dogumla konus sanirim tup bebege yonlendiriyorlar ama devlet ne kadarini karsiliyor bilmiyorum.
0 oy
(169 puan) tarafından
Ben hamileydim eşimin sma testi şüpheli çıktığında sonrasında benden kan aldılar bende birşey çıkmadı sorun yaşamadık. Muhtemelen sende test vericeksin sende çıkmaz ise sorun olmaz 
0 oy
(9,076 puan) tarafından
Hiç çocuk var mı.
0 oy
(5,424 puan) tarafından
Tüo bdbek yaptırcaksınız galıba 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 816 göst.
28 Haziran 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 731 göst.