0 oy
650 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (882 puan) tarafından
Bebeğini yalnız büyüten anneler stresle nasıl başa çıkıyorsunuz yorulduğunuzda napıyorsunuz banada fikir olur belki. Kendimi bunalımda hissediyorum 

13 Cevaplar

0 oy
(2,877 puan) tarafından
2 sini aynı anda yalnız büyütüyorum. Yaşlanıyorum napim 

Güne sade sert kahve ile başlayıp akşama kadar birkaç tane daha içiyorum.  5 i geçiyor.  Vitamin takviyesi alıyorum oceanmumy tavsiye ederim . Sabrediyorum elimden geldiği kadar .Allah yardımcımız olsun
(882 puan) tarafından
4 aylık benimki 25 güne kadar annem kaldı yanımda sondası perişanlık benmiyim sadece bukadar zorlanan bilmiyorum ki
-Reklam-
0 oy
(11,231 puan) tarafından

Hiç bişey bu da geçecek diyip hayata devam arada macera olsun diye iki çocukla tek başıma carşıya çıkıyorum ruhumu orda bırakıp gerı eve geliyorum:D

(11,231 puan) tarafından
☺☺☺☺☺☺☺☺❤❤❤
(15,960 puan) tarafından
Biz 2 kere parka gittik ikisiyle. Kadinin biride tprununu getirmis halime oyle acidiki eve kadar geldi kadin benimle :D diyoki bana kizim su kucugunu birakacak kimse yokmu sen bunlarla yanliz sokaga cikma :D
(11,231 puan) tarafından
Hahha ya melekkk :D kesin bugün banada acıdılar halime jsjsj
(15,960 puan) tarafından
Kiz valla cildirmalik. Kucugum masallah suan 6 aylik zatende. Buyuk olan burnumdan getiriyo. Herkes bize bakiyo sokakta
(11,231 puan) tarafından
Aynı aynı büyük bezdırıyor hayattan :D
0 oy
(6,532 puan) tarafından
Uyudugu zaman ilk olarak kendime ozel vakit ayiriyorum. Sonra ev isi ve yemek yapiyorum. Dizi izliyorum, spor yapiyorum, meyve yiyorum, kahve cay falan iciyorum. Yuruyuse cikiyorum. 

Yoksa kolay degil. 
(882 puan) tarafından
4 aylık bebeğim kendime vakit ayıramıyorum. Ayırmak istiyorum bazen veriyorum eşimin eline 1 saat elleme beni diyorum gidiyorum yatağa uykuya dahi dalamıyorum 15 dk uzanmak bile bana sanki bencillik yapıyormuşum gibi geliyor ama tükeniyorum da
(6,532 puan) tarafından
4.ay bizim en zor donemlerimizden birisiydi. Benim bebegim 17 ay gece-gunduz uyumadi.
Bebegi uyuyan anneler cok sansli. Hem dinleniyolar hem de evine kendine zaman ayiriyolar. Benim psikolojim bebegim uyuyunca duzelmeye basladi. Zor gunler gecirdik bugunumuze sukur suan 22 aylik daha farkli problemlerimiz var ama hic biriis uykusuzluk gibi degil.
Bende ilk dogdugu zamanlar ozgurlugum elinden alinmis gibi hissediyodum. İlk zamanlar anneye cok bagimli oluyo bende bi yere birisine koyamazdim aklim hem onda olurdu. Ama zamanla geciyo. Belki de alisiyoruz.
(21 puan) tarafından
Minnak35 bende sizinle aynı durumdayım 17 aylık ve ne gece ne gündüz uyumuyor yani sürekli uyanıyor ağlıyor geri uyutmaya ugrasiyorum siz nasıl duzelttiniz bana da akıl verin ümidim falan kalmadı artik
0 oy
(3,519 puan) tarafından
Napim tam bunalım mod hıçkıra hıçkıra aglmak istiyorum hergun ayni sanırım yoruldum artik
(882 puan) tarafından
Ağlıyorum hep ağlıyorum vara yoğa ağlamak benimki
0 oy
(5,397 puan) tarafından

Bebeklerim varr :woot: Biri 28 aylik biri 3 aylik, gurbetteyiz tanıdık kimse yok. Eşim asker bugün olduğu gibi bazı geceler evde olmaz. Ne yspim o varken birlikte yaparız o yokken de ben çocukları yedir içir yıka uyut oyna =))))) çok gergin olduğum da oluyor oğlum da aşırı yaramaz 1 dk durmaz saldırgan bi de ona kızıyorum her gün =) bugünlerde tuvalet egitimi de veriyorum beni çok yoruyor. Ama sonuçta ben anne olmayı seçtim günün sonunda çok yorulsam da iyiki diyorum ❤ benim eşim ilgilidir çok şükür ne desem yapar dışarı da çok çıkarım onunla izinli oldukça. İl dışına da gidiyorum , misafir de kabul ediyorum mesela esimn iş arkadaşları aile olarak gelirse. kendimi eve kapatırsam çok kötü olabilirim. Kendimi de ihmal etmem mutlaka yemeklerimi düzenli yerim kahve içerim vs vs sadece çok sıcak olduğu için biraz paspalım=)))) sürekli topuz saç geniş tişört çoğu kez atlet tayt

(882 puan) tarafından
Evet anne olmayı ben seçtim sırf bu yüzden yorulduğumu dile getirdiğim için kendime kızıyorum bebeğimin varlığı muhteşem bişey benim canımın içi gülümsemesiyle dünyalar benim oluyor
(5,397 puan) tarafından
Tabi yaaa bir tane ise çooook rahat ol= )) sev indir kaldir uyut oyna  düzen kur. Düzen kurarsan rahatlarsın. Mesela kahve saatin belli olsun, kız ben öyle bir şartlandirmisum ki kendimi bazen yarım saat aksatsam sıkıntıya giriyorum sanki ne olacak =) ama işte duzen olunca bebek te sakinleşir. Mutlaka kahvaltı saati yemek saati uyku saatleri olsun. Benim saat öğlen 1 dedin mi ikisini de uyuturum. Oğlum alışkın olduğu için hemen uyur
0 oy
(734 puan) tarafından
Çok çok bulanıma girmişsem bir güzel ağlıyorum. Onun dışında güne sade türk kahvesi ile başlıyorum. Uyuduğu zaman kendime vakit ayırıyorum. İlk bebeğim ve Aileler tarafından destek almadan büyütüyorum. Kucağıma gelip sarılması ile rahatlıyorum. :) rabbim yardımcınız olsun. 
0 oy
(15,960 puan) tarafından

Esim gemici gidince 6 7 ay yok. Suan gemide mesela 50 gun oldu gideli. Annemin kuyrugundan ayrilmiyorum memlekete geldim onunla :D

tarafından
Ahhahaha deli kız sjsj
(15,960 puan) tarafından
Kiz napiyim ikisiyle evde kafayi yiyceme. Dort duvar hava sicak surekli cikaramam. Geldik ohh kafa rahat. Atiyorum buyugunu kapiya bortu bocek salincak kelebek su scooter top derken aksam oluyo :)
tarafından
Ohhh misssss bizim öyle bir alanimiz yok
(15,960 puan) tarafından
Istanbulda bizimde yok malesef. Cok uzuluyorum cocuklara ya :(
tarafından
Bir yürüyüş yolumuz var oraya götürüyorum akşamları baya enerjisini atiykr ama gün boyu evdeyiz mahaledede değilim ki kapıya indirim
0 oy
(745 puan) tarafından

Benim annem 1 ay kaldı yanımda çok şükür gurbetteyim o kadar uzak değilde 2,3 saatlik yol bazen bebeğim ağlarken bende onunla ağlıyordum ilk 3,4 ay canım çıktı her ay annemin yanına hiderdim mutlaka 10 gün sonra tekrar gidicem :D ama yanlızım yani kayseriye gelin geldim tanıdığım akrabam ailem yok yanlızım eşim biraz yardımcı oluyor ama Allahın gücüne gitmesin ocağın 8 inde doğdu sanki hayatım karardı boşlukta hissettim uyku benim bu hayattaki en hassam noktam yatmayı uyumayı çok severim uyumasamda saatlerce yatarım yani öyle diyim o yüzden ilk 3,4 ay zorlandım baya bi kolik bir bebekti üstelik şuan 8 aylık olacaz iyiki kızım geldi diyorum hayatıma anlam kattı onsuz ben hiçmişim <3

0 oy
(1,184 puan) tarafından
Ağlamaktan başka bisey yaptığım yok gecen gün bebeğim sürekli sürekli ağlıyordu çıktım odadan sakinleşmek için başka odaya geçtim elime ilk gelen ütü oldu kaldırıp yere fırlattım ve hayatımda ilk defa böyle Bi sinir yasadm çok zor çok 
0 oy
(1,189 puan) tarafından
Bebeğim 3 aylıkken eşim askere gitti şuan bebeğim 8 aylık 5 aydır kızımla yalnızız zorlanmıyorum ama eşimi arıyorum hep onun yeri başka ailemiz şimdi yarım gibi
0 oy
(17,429 puan) tarafından

2 çocukla tek başımayım eşimin 24 saat nöbeti var sabah geliyor ertesi gün yine 24 saat nöbete gidiyor 

Yorulduğum da uzanıyorum ama kızım ve oğlum üstüme çıkıyorlar dinlenmek yok :)

0 oy
(1,535 puan) tarafından
Ne yapıyoruz eşimizle kavga ediyoruz kusuyoruz huzurumuz kalmıyor gece de kabus görüyoruz o da uyuyabilirsek çünkü ya düşünmekten ya da bebekten dolayı uyumaya pek fırsat olmuyor 
0 oy
tarafından
Eş desteği. Cok mühim yalnız anneler için. Destek olmaya çalışıyor ama vardiyalı işi. Bazen gündüz uzun saatler çalışıyor bazen de gece. O zamanlar çok bunalıyorum işte. Tek başıma evin içinde günler geceler geçmiyor sanki çalacak bir kapım olsaydı diye. 
(882 puan) tarafından
Aynen öyle vardiyalı çalışıyor benimde eşim 12 saate yakın evde yok ee gelince mecbur uyucak mesela oda yorgun elinden geldiğince destek vermeğe çalışıyor ama nekadar yeterli gelirki

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 173 göst.
+1 oy
6 cevap 270 göst.
31 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Hatice090 (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 248 göst.
0 oy
2 cevap 145 göst.
19 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu

Kategoriler