0 oy
343 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (14 puan) tarafından
Kışlık domatesleri nasıl yapıyorsunuz kizlar , bı de hangi domatesten yapılıyor , acemiyim biraz :)

5 Cevaplar

0 oy
(275 puan) tarafından
Canim ben sivri olan donatesten yapıyorum biberleri yagla kavuruyorsun tuz atiyosun sonra domatesleri atıyorsun kaynıyor sonra kavanozluyorsun tabi kapaklarda bi yerde kaynicak sonra ters çevirip muhafaza ediyoruz sarıyorum 2 3 gün kalıyor bu şekil 
-Reklam-
0 oy
(386 puan) tarafından
Bursa domatesi canm
0 oy
(18,460 puan) tarafından
Burda domatesinden yapılır canım. Kabuğunu soyar küp küp doğrarim sonra kaynatirim kaynadıktan sonra tuzunu eklerim tuzu eridikten sonra ortalama 5 10 dk daha kaynatir kavanozlara doldururum
0 oy
(40 puan) tarafından

1 kasa 20 kilo geliyor. ondan da 25-30 kavanoz çıkıyor. tadının daha güzel olması ya da daha çok olması için kapya biber ekleyebilirsin. biz domatesi soymuyoruz. büyük büyük kesip blendıra atıyoruz. kabuğu kalmıyor. sonra tencereye bu sos+tuz+yağ döküp kaynatıyoruz. kavanoza doldurduktan sonra kapatıp ters çeviriyoruz. 1 gece balkonda bekletiyoruz soğusun vs. yorumlardakilerin dediği gibi kavanoz kapaklarını önceden kaynar suda bekletmek önemli. bizde de antalya domatesi derler :) 

(958 puan) tarafından
bir şey soracağım eski kapaklar tekrar kullanılabiliyor mu:)
(40 puan) tarafından
hiç bilmiyorum
0 oy
(3,192 puan) tarafından
Yuvarlak domatesle yumurta domatesi karışık alıyorum. Domatesleri soyup tencereye doğruyorum tatlı sivri biberleri de üstüne doğruyorum sıvı yağ tuz ekleyip karıştırıp ocağa alıyorum kaynayıp domatesler biraz ölünce sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapagını iki geri bir ileri ırklı nde sıkıp kapatıyorum ters çevirip battaniye ile diziyorum üstünü iyice örtüyorum 2 3 gün falan bekliyor sonra kaldırıyorum güneş görmicek bi yere. 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 563 göst.
2 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 128 göst.
24 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Manolyam (3,331 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 718 göst.
6 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Almi'mm (589 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,458 soru

24,058,686 cevap

330,035 kullanıcı

...