Canım benimde ikinci doğumum yirtildim ama makata kadar da değil hem makata doğru hemde yukarı bildigin genitalim yukarı doğru çapraz şekilde yırtıldı Allah yardımcın olsun bunu kafana takma bende takmadım yeterki iyileşsin iyileşince eskisi gibi oluyir zatrn kabız isen şeftali suyu falan iç azda olsa kayısı suyu iç gün kurusu olan kayısıyı sıcak suda biraz beklet yumusadiginda ye daha faydasını görürsün eğer bunlar bebeğe dokunur dersen doktora git dumbalac veya lavman verir rahatlarsın ilk dogumumda doğum sırasında makatim catlamisti ve anlamamıştım asla tuvalate gidemiyordum her gittiğimde ağlıyordum sanki her gittiğimde doğum yapar gibi acı cekiyordim baya araştırdım meğerse doğum anında çatlak olabiliyirmus hangi bölüm bakar diye araştıdkm genel cerrahi bakiyormus hemen gittim krem ve dumbalac şurup verdi geçti dediğim gibi bol bol sıvı tüket olmasa eczane veya hastaneye git versinler ilaç veya lavman sen evde bekledikçe ve duzelmedikce her geçen gün daha çok kabızlığın devam edecek