Benim kasılmalarım oluyordu ama normal geliyordu bana.regl sancısını bende berbat geçirdiğim için belki de. Ben 2 haftada 1 muayneye gidiyordum. Doktorum şok oldu. Beni fırçaladı bu karın ne senin karnın büyümüyor çocuk iyice sıkışmış içerde falan.. magnezyumu sabah 1 akşam 1 şekline çevirdi. Enaz 3lt su içmeyi tavsiye etti . Ben günde 3 orta boy falan nar yiyordum (o ara canım çekiyordu) hurmayı da hep severim evimden de eksik olmaz tek sayı mutlaka tüketirdim. Kilo alımım fazla idi ama gören hamile olduğuma inanmıyordu o derece düşün karnım yoktu. erken doğum riskim oldu 33 haftalıktım. Ne tükettin bu ara diye sordu dedim kilo kilo nar yiyorum tek farklı olan. Hee ondan da olabilir bu kasılmalar dedi. Dediklerini yaptım nar yemedim, suyu çok tükettim, hatta araştırdım falan havuç suyu havuç fazla fazla yedim.10 gün ücretsiz kontrol oluyor ya yine çağırdı gittiğimde herşey normaldi. O yüzden diyorum ara ara kramplar normal kasılmalar da ama bu gün içinde 2 3 kez olmaya başladıysa bir git görün suyun az olabilir rahmin kasılıyor olabilir. Egzersizleri bırak, hurma yeme, şuan hatırımda değil ama rahim kasılmalarını etkileyen şeylerden uzak dur ben sade soda içiyordum limon sıkıp. Magnezyum için ekstradan.. o yüzden sıklaştı ise kasılmaların ultrasonla bakılmasında fayda var.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ama o kralların doğum kolaylığı zorluğu ile alakası yok yani. Bu arada 35 36 dan sonra başla doğumu kolaylaştıran şeylere..