0 oy
119 göst.
Diğer kategorisinde (335 puan) tarafından
Rahme sık giren kramplar doğum sancılarımı nasıl atlatacağımı gösterir dayanıklı şekilde mi dayanıksız mı acaba? Magnezyum alıyorum, yine de cinsel ilişki sonrası veya wc de ıkınma sonucu veya bazen de durduk yere rahmime kramp giriyor nefesim kesiliyor. Erkek haftalarda başladı bu durum ve bazen ara ara oluyor. Acaba doğumumdaki sancılarla baş edemeyecek miyim, kramp ne anlama gelir ki? Kolay doğum mu zor doğum mu acaba? Bu arada nefesim kesilyor ama derin nefes alırsam daha rahat atlatıyorum

1 cevap

0 oy
(1,276 puan) tarafından
Kaç haftalıksın bilmiyorum ama yalancı sancılar olabilir. Bebeknbüyüdüğü zaman ara ara kramplar normal. Kendini bu tarz düşüncelerle doldurma aklın orda olursa daha çok hissedersin. Acı eşimin falan düşük olabilir. Bebek büyüyor normal olarak ara ara dediklerini yaşaman normal. Doğumun kolay -zor olacağı anlamına gelmez. Benim arkadaşlarım diyordu kiminin regl sancısından hafif bile olabiliyor. Kendini şartlandırma iyi düşün. Hayırlısı ile sağlıklı kavuşun inşallah:)
(335 puan) tarafından
Ben hazırlık anlamında gücümün yettiği kadar egzersiz yapmaya çalışıyorum. Ağrı eşiğim hakkında en ufak fikrim yok, neye göre kime göre bilmiyorum, sadece mızmızcı biri değilim aman şu hareketi yapmayayım çocuğa bişe olmasın diye kendini sakınanlardan da değilim. Bunun yanında adet sancılarım beni kendimden geçirirdi baygınlık geçirirdim resmen. Bu yüzden doğum sancılarına daha dayanıklı olurum nefesle birlikte diye kendime olumlama yapıyorum, yani yaptıklarım bu kadar:) bilinmez sürece giderken. Haftam da 34 olacak canım
(1,276 puan) tarafından
Kendini zamana bırak, doktor kontrolünde olduğun müddetçe de sıkıntı yok. Bebek son zamanlarda büyüyor rahim de büyüyor bunlar normal.  Ama aşırı ise Magnezyum takviyesi dozunu doktorun arttırabilir. Şikayetlerini söyle. Kasılmaların erken başladı ise geciktirmek için doz arttırıyor.. gidebilirsen bayram öncesi git bol sıvı alıyorsun değil mi? Bir de havuç suyu da tüket. Nar , hurma gibi kasılmayı tetikleyen şeylerden uzak dur en kısa zamanda doktoruna danış. Ultrasonla baksın sana yol gösterecektir..
(335 puan) tarafından
Sen bu işi biliyorsun bence:) evet su eksikliğinden sebep sancılarım başladı sırttan bacağa önden arkaya karnım taş gibi oldu, bol su içmeye başladım şimdi daha iyiyim. Ama rahim krampları hep vardı. Hurmayı 30. Haftadan sonra öneriyorlar o yüzden yiyorum 1-2 tane falan. Bir de egzersiz öneriyorlar ama o da kasılmayı tetikliyor. Kasılmalar zaten doğuma hazırlık değil mi, aslında iyi şeyler değil mi bu yüzden diye sorasım da geliyor, sence?
(1,276 puan) tarafından
Benim kasılmalarım oluyordu ama normal geliyordu bana.regl sancısını bende berbat geçirdiğim için belki de. Ben 2 haftada 1 muayneye gidiyordum. Doktorum şok oldu. Beni fırçaladı bu karın ne senin karnın büyümüyor çocuk iyice sıkışmış içerde falan.. magnezyumu sabah 1 akşam 1 şekline çevirdi.  Enaz 3lt su içmeyi tavsiye etti . Ben günde 3 orta boy falan nar yiyordum (o ara canım çekiyordu) hurmayı da hep severim evimden de eksik olmaz tek sayı mutlaka tüketirdim. Kilo alımım fazla idi ama gören hamile olduğuma inanmıyordu o derece düşün karnım yoktu. erken doğum riskim oldu 33 haftalıktım. Ne tükettin bu ara diye sordu dedim kilo kilo nar yiyorum tek farklı olan. Hee ondan da olabilir bu kasılmalar dedi. Dediklerini yaptım nar yemedim, suyu çok tükettim, hatta araştırdım falan havuç suyu havuç fazla fazla yedim.10 gün ücretsiz kontrol oluyor ya yine çağırdı gittiğimde herşey normaldi.  O yüzden diyorum ara ara kramplar normal kasılmalar da ama bu gün içinde 2 3 kez olmaya başladıysa bir git görün suyun az olabilir rahmin kasılıyor olabilir. Egzersizleri bırak, hurma yeme, şuan hatırımda değil ama rahim kasılmalarını etkileyen şeylerden uzak dur ben sade soda içiyordum limon sıkıp. Magnezyum için ekstradan..  o yüzden sıklaştı ise kasılmaların ultrasonla bakılmasında fayda var.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ama o kralların doğum kolaylığı zorluğu ile alakası yok  yani. Bu arada 35 36 dan sonra başla doğumu kolaylaştıran şeylere..
(335 puan) tarafından
34 olacağız bu pazar inşallah. 1 hafta sonra mı başla dersin:) suyu bollaştırdıkça sancı yakınmalarım baya azaldı canım. Bu arada yataktan kalktım şimdi uyku tutmadı o kadar rahatsızım ki ağlamak üzereyim... Sırt ağrısı, ve karnım inanılmaz gergin... Patlayacak resmen bu nasıl bir gerginlik yahu, bu hafta ya da sonraki hafta doğğsa çok mu sakıncalı olur ki, son ay geçmek bilmiyor yahu ne zormuş;(( doğsun istiyorum yani sağlıklıca
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 108 göst.
0 oy
0 cevap 85 göst.
0 oy
6 cevap 350 göst.
18 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde 6929 (748 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 179 göst.
17 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Elif vurkan (91 puan) tarafından soruldu