0 oy
260 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Merhaba hanımlar oğlum 6 aylık . Ek gıdaya başladım bi kaç gün önce. Oğlum uyandıktan sonra bi meyve püresi veriyorum o şekilde duruyor 2 saatin sonunda emzirip uyutuyorum . Bide öğleden sonra yine uykudan uyanır uyanmaz bi sebze püresi ve yine 2 saat sonunda emzirip uyutuyorum. Bunun sıralaması nedir . Önce meme sonra yiyecek mi yoksa önce yiyecek sonra mı meme . Bi arkadaşım yanlış dedi bu şekilde çocuk memeyi bırakır dedi. Doğrusu nedir tecrübeli anneler . Bide şöyle yapıyorum  yarım muz veya yarım elma olarak veriyorum meyveyi. Sebze püresi de 3 yemek kaşığı kadar. Çok mu veriyorum acaba ilk çocuk sıfır bilgi yardımcu olun lütfen 

4 Cevaplar

0 oy
(7,974 puan) tarafından
Nekadar veriyorsun ki cnm iki saat duruyor çocuk 
(7,974 puan) tarafından
İyi ozmn cnm ama ilk önce emzir bence
tarafından
Tmm cnm önce emzirip sonra veririm. Peki ilk etap için yarım elma yada muz falan çok mu. Veya 3 yemek kaşığı. Ölçüleri azaltayım mı emin olamadım.
(7,974 puan) tarafından
Bence bi tık fazla cnm daha yeni adepte oldukları için zorlanabilir 7 aylığa doğru cogaltirsin
tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
(7,974 puan) tarafından
Sendende kuzum ❤️❤️
-Reklam-
0 oy
(8,649 puan) tarafından
İlk kalkınca emzir sonra ek gıdaya geç anne sütü şuan daha önemli
tarafından
Öyle mi yapıyım peki tamam
0 oy
(6,076 puan) tarafından
Şöyle ben uyandığı gibi emziririm 15 aylık hala öyledir sonrasındasında acıkma durumuna göre yarım saat 1 saat sonra yemeğini veririm ilk önce emziriyorum.. Birde 3 yemek kaşığı kadar yemekle 2 saat çok durduruyorsun yani ben ek gıdadan sonrada emmek isterse emziriyordum şöyle düşün şuan %25 ek gıda %75 anne sütü olmalı bu ay atladıkça çoğalacak.. 
tarafından
Tmm canım bmde öyle yapıyım. Peki 3 yemek kaşığı ilk etap için çok mu . Azaltıp peşine hemen mi emzireyim
(6,076 puan) tarafından
Yoo çok değil gayet iyi.. İsterse emzir istemezse bekle bebekler meme istediğini belli eder zaten.. Birde her ek gıda sonrası mutlaka su ver kabız olmasın.. Ben sabahları yoğurt ve meyve püresi karıştırıp verirdim akşamları sebze püresi tarhana çorbası gibi şeyler verirdim.. 8. Ayda 3 öğüne geçtim şuan 15 aylık 3 ana öğün 1 ara öğün meyve birde gece maması veriyorum ek olarak emiyor
tarafından
Tmm canım çok çok sağ olasın Allah razı olsun . Çok faydalı oldu mutlaka dikkate alcam
0 oy
(8,630 puan) tarafından

Canım bunun bir sıralaması yok ama daha yeni ek gıdaya geçtiği için herşeyden çok az ver sütü daha çok ver. %70 anne sütü. Sen ayarla mesela sabah uyanınca, her yatıracagin zaman mutlaka emzir uyanık olduğu aralarda da biseyler yedir zaten gündüz 3 uyku yapması gerekiyor. Gece uyurken tekrar emzir. 5 etti zaten gece de kalkıyordur en az 1 kerede öyle. Yeterli. Mutlaka ev yoğurdu yedir benim bebeğimde ilk aylar alerji yapmıştı 1 hafta ara verip tekrar tekrar denedim. 

Belki biliyorsundur ama yine de söyleyeyim ağız etrafı çene kısımların da anında kızarma benek oluyor alerji yani. 
tarafından
Çok teşekkür ederim canım çok sağol faydalı oldu. Dediğiniz War aslında yogurt sonrası yüzünde saatlik bir kızarıklık oluyor vücutta yok ama. Hemen geçiyor geri. Alerji midir bu
(8,630 puan) tarafından
Evet bu alerji oluyor canım 1 hafta verme sonra yine ver.
tarafından
Ay çok tesekkur ederim ya çok sağolun. Hemen geçtiği için çok önemsememştm
(8,630 puan) tarafından
Bende ilk zamanlar onemsememistim ama ciddi sonuçlar dogurbiliyormus doktorum uyarmıştı
tarafından
Sağol canım benim Allah razı olsun dikkat edicem kesinlikle

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 111 göst.
+1 oy
5 cevap 194 göst.
0 oy
7 cevap 303 göst.
20 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 119 göst.