+1 oy
196 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,498 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

image

Bebeğim şuan 5 aylık anne sütü ve mama ile besleniyor şuanda ek gıdaya yada takviylere geçmek istiyorum mesela kaşık mamaları varmış veya evde neler yapa bilirim kavanoz mamalar bunları nazaran tükete bilir ilk bebeğim pek fazla bilmiyorum acaba neler önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim
Paylaştığım listedeki her şey verilebilir mi? 

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından

EEv yapımı Yoğurtla içine meyve püresi yaparak baslayabilirsin

(1,498 puan) tarafından

Teşekkür ederim. 

-Reklam-
+1 oy
(1,571 puan) tarafından

Ben kendi yaptığım ev yogurduyla başladım avakado elma püresi meyve ağırlıklı devam ettim daha sonra yavaş yavaş gözlemleyerek verdim diğer gıdalardan 

(1,498 puan) tarafından

Teşekkür ederim

+1 oy
(2,495 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben 3 gün kuralı ile  6.ayda başladım hazır kavanoz mama ve kaşık mama vermedim hiç o yüzden bırsey dıyemıycem tatlı patates balkabağı kabak havuç avakado yoğurt yumurta şeklinde ilk ayı tamamladım sonra muz elma vs verıp yoğurda karıştırdım şuan 9 aylık oldu yavas yavas ilerlıyorum cünkü 7.5 aylıkken ek gıda reddı oldu kustı fazla verdım dıye 1 hafta uğraştım

(3,503 puan) tarafından

Söylediklerinin hepsi var biz de canım saglikocafin da Kan versem olir mu 

(2,495 puan) tarafından

Kan versenızde tekrar çocuk doktoru bakıp yorumlasa iyi olur

(2,495 puan) tarafından

image

image

image

image

image

Belki yardımcı olur size

(1,498 puan) tarafından

Paylalrığınız şeyler için teşekkür ederim :)) Benim bebeğim de kafasını dik tutuyor  uzattığım şeyi uzanıp ağzına götürüyor. Henüz oturamıyor. Oturtsam öne kapanıyor

(2,495 puan) tarafından

Rica ederim daha cok var tarif vs ama buraya zor eklenır bnım kız 7.ayda oturdu tam olarak ama 6 da doktor muayene edince yıne saniyelik oturuyordu öne değilde sağa sola düşüyordu

+1 oy
(4,194 puan) tarafından

Kavanoz mamalar vs çöl sonra tadım döneminde olduğunuz içindeki tek sebzel3ri 3 gün kuralıyla deneyerek gidin. Mesela 3 gün haşlanmış havuç 3 gün haşlanmış kabak 3 gün haslanmis brokoli şeklinde sonra elma armut gibi meyvel3r dahil edin yogurt da verebilirsiniz ben yoğurdu 6 ayından sonra verdim. Sebzeler meyveler bitince 2 3 sebze meyve karıştırarak gidebilirsiniz. Unutmayın 1 yaşında kadar tek yasaklı besin bal onun haricinde her şeyi 6 ayından itibaren 2 3 gün deneme yaparak verebilirsiniz. 

Amacınız doyurmak değil tadına bakmasi

(1,498 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim :) 

0 oy
(5,616 puan) tarafından

Ben 3 gün kuralına göre her bir ürünü önce tattırdm alerjisi varmı diye öğrenmek için . İlk başta 3 gün ev yoğurdu sonraki 3 gün kabak sonraki 3 gün havuç gbi . Bir alerjisi varsa böylelikle öğrenebilirsin . Mesela benim kızımın yulafa çileğe karşı alerjisi var bu şekilde öğrendim sonra hastede test yaptırdım . Kavanoz mamalara gelcek olursak ben hazır kullandm kullanmadım desem yalan olur çok zor duurmda kaldıysam hipp marka meyve pürelerinden aldım ( dişardayken yanımda götürdüğüm yetmiyorsa işim uzadıysa acıktıysa ) onun dışında evde yoğurda katarak irmiğe katarak veriyordum canm

(5,616 puan) tarafından

Birde canm sanada hatırlatayım yumurta vericeksen eğer önce sarısından tattır benim kızıma beyazı alerji yaptı 

(1,498 puan) tarafından

Anladım çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı yazmışsınız :) 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 309 göst.
19 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gonul. yaram (820 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 63 göst.
0 oy
1 cevap 147 göst.
0 oy
4 cevap 347 göst.

Kategoriler

1,467,335 soru

24,043,148 cevap

329,244 kullanıcı

...