0 oy
327 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Merhaba. Geçen gün göğüs ucumu sıkınca sıvı geldiği farkettim. Ve doktorumun ve burada ki tavsiyeler üzerine prolaktin değerine bakıldı. Normal referans aralığı 2.8 - 29. 2 ve benim değerim ise 13.56 çıktı ve normal sonuç olarak gözüküyor. Fakat Gebe olmayanlar in referans aralığı 9.7 imiş. Bende şu an gebe değilim. Bu durumu yaşayan var mı bu değer naısş düşürülür biliyor musunuz? 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bence değerin gayet iyi normal gebe kalabilirsin benim yüksek mesela düşmeden hamile kalamıyorum 
tarafından
Ama gbe olmayanlar için referans aralığı 9.7 yazıyor. Ayırca göğsümü sıktıkça sıvı geliyor hiçç hamile olmadım engel olur diye endişeliyim
tarafından
Gayet iyi canım genelde hep 1 29 arası normal sayıyor doktor sıkıntı yapma ben daha bugün baktım prolaktin değerime 40 cıktı sayfamda var değerlerim son posta bakabilirsin ilkinde 63 çıkmıştı ilaç kullandım kullanırken hamile kalmışım kimyasal oldu ilaç etkiledi. Benim göğsümde sıvı süt falan sorunu yok şükür. Kafana takma değerin güzel şöyle bisey yapabilirsin evde iç çamaşırı takma süt yapan yiyecekler yeme ben hep bunları kestim düzeldi biraz.bide eşine çok temas ettirme etkiliyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım benim şuan 95 kusur ben bile haftada yarım hap kullaniyorum. Senin değerin çok çok normal. Sana hap veremez. Benim prolaktin değerim daha önce 300 e yakındı. Daha yeni yeni düşüyor. Seninki normal
tarafından
Papatyaca benim değerim 41di ben hafta da 2 gün kullanıyordum. (Yarım hap)

Bid hayıt tohumu düşürüyor kullanmak isterseniz bende baya düşürdü.
tarafından
Evet canım bebegim var şuan. Şoyle anlatayım. Benim nerdeyse ergenliğe girdiğinden beri süt gelme olayı vardı. Hep çekindim gecistirdim. Sonra 20 yaşında falan hastaneye gittim. Doktor eliyle muayene edeceğini söyledi erkek.
O an çok utandım ama mecbur etti. Eliyle masaj yapar gibi. Neyse bişi bulamadi ultrasona yolladı. Ultrasonda ki doktorda üst tarafını tamamen soyunmami söyledi. Acayip utandigim için vazgeçtim girmedim. ( Şimdiki aklım olsa utanmazdim ama ergenlik işte).
Neyse öyle böyle yıllar geçti. 3 sene önce nişanliyken artık bu böyle olmaz doktora gideyim dedim.
Gittim ve doktor hiç öyle elle muayene falan etmedi. Direk kan tahlili istedi ve çıktı. 295 küsürdü sanırım. Bu kadar yüksek olduğu için MR istedi ve mr girdim.kist çıktı beynimde. Çünkü fazla salgilandiginda hipofiz bezinin arkasında kiste yol açıyor.
Doktor beni karşısına aldı . Güzel güzel acikladim bak beyninde kist var ama korkma iyi huylu. Ama değerin aşiri yüksek hamile kalamazsin böyle dedi. Tabi ben çok korktum. Sonra evlnediktn sonrada hapı kullanmaya devam ettim taaaki çocuk dusunene kadar. Zaten değerim baya bir düşmüştü. Doktora hamilelik düşündüğümü soyleyimce doktor şöyle dedi. Tedavin tam anlamıyla bitmedi. Ama yaşinda buyuk (o zmn 28 yaşindaydim) . Yaşin daha küçük olsaydı bekle biraz daha derdim ama bişi diyemiyorum. Hamilelik düşünüyorsan içme hapı artık dedi. Bende bıraktım. Bıraktığım gibi hamile kaldım çok şükür. Ayrıca prolaktin hormonu tiroid hormonunuda tetikliyor. Hamilelik boyunca hep tiroid ilacida kullandım.
Birde prolaktin ilacını kullandigim sürece 3 ayda bir mr cekinmeye devam ettim. Kist zamanla küçüldü. Tam anlamıyla bitmemişti. zaten hamileyken hapi hiç kullanmadım. Doğumdan sonrada kullanmadım. Kızım 7 ay emdi. Sonrasında sütüm hala kesilmedi. Suan kızım 22 aylık hala geliyor süt. Yeniden ilaca başladık şuan 95 değerim. Haftada 2 yarım iciyorum
(1,753 puan) tarafından
Canım sendeki hipofiz makro Adenom muydu mikro mu ? Bende de vardı gata da tedavi gördüm . Sonrasında evlendım hamile kaldım . Bebegımı 7 ay emzirdim şuan 16 aylık ve hala süt geliyor benden acaba prolaktın yüzünden mi son dönemlerde baş donmelerım de başladı kist büyümeye devam mı ettı diye endişeliyim
tarafından
Mikro canım. Makro büyük demek. Bende ki mikro yani küçüktü. Küçük olunca bir sıkıntı olmuyormuş ama hep gozetimde olması gerekiyor. Ama makro olunca amleiyatla alınması gerekiyor.
E tabi canım. Yukarda yazdım benim kızımda 7 aylıkken bıraktı emmeyi şuan 22 aylık hala süt geliyorm seninde prolaktin fazladır. Gitmelisin doktrora
(1,753 puan) tarafından
Benimkisi makroydu canım 13 mm ve şuan ne durumdayım bilmiyorum ameliyat olmamıştım
0 oy
tarafından
Senin değerin normal. 

İlk gebelikten önce benim ki 41 çıkmıştı. Hafta da 2 gün ilacın yarısını kullanıyordum. Düşünce gebe kalmıştım. 

Bu gebeliğim de değerim 37 çıktı. Hayıt tohumu kullandım. 2. Ay gebe olduğumu öğrendim. 

Eğer sana yüksek gelirse hayıt tohumu kullanabilirsin bitki olduğu için zararı olacağını sanmam.
tarafından
Ben nisan da ilacı kullandım. Bitince devam etmedim. Mayısta hayıt tohumuna başladım Mayıs Haziran tohumu kullandım temmuz da hamile olduğumu öğrendim. Yani ilaçla beraber kullanmadım ben.
tarafından
Anladım Canım korundun mu 3 ay
tarafından
Anladım. Beni endişelendiren iki göğsümü de sıkınca sıvı gelmesi. Nedir ne değildir bilmiyorum artık. Değerim normal gözüküyor. Duygusal olarak mı geliyor bilmiyorum artık
tarafından
Hayır korunmadim hiç Nisan da Dr. Gittim hormon testi yaptırdım. O zaman 37 çıktı dediğim gibi ilaç verdi kullandım. Zaten o verilen ilaç 4 adet oluyor en fazla. Bitince devam etmedim. Mayıs ta hayıt tohumuna başladım. O ay ki yumurtalama döneminde evde değildim. Afedersiniz yakınlaşma olmadı yani. Ben kullanmaya devam ettim ama değerim düşsün diye. Haziranın sonuna doğru da gebe kalmışım.

Bilmiyorum benim değerim o kadar yüksek olmasına rağmen sıvı gelmedi yani ben hiç sıkmadım. Ama bi Dr. Göğüsten sıvı geliyorsa hala gebe kalabilirsiniz diyordu. Gittiğin doktora da söyle sıvı geldiğini. Birde süt hormununu yükseltecek şeyler tüketmemeye çalış.
tarafından
Anladım canim bakalım biseyler denicem artık teşekkür ederim. Benimde yüksek olmasına rağmen gelmedi sıvı süt
0 oy
(321 puan) tarafından
Bendebi kaç sene önce 45 gün adet olmadım hamilede değildim ama prolaktin hormonum yüksek çıkmıştı. Göğüs ucuyla oynayınca yada uyarılınca bu hormon yükseliyomuş ama benim göğsünden sıvı gelmiyodu net bilgiyi doktor verir yinede
tarafından
Anladım. Ben iki göğsümü sıkınca sıvı geliyor. Prolaktin değeri de aşırı yüksek değil ama endişeliyim açıkçası
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Aslan pençesi çayı prolaktn değerini güzel düşürür. Ama sizin değeriniz normal
0 oy
(3,007 puan) tarafından
Bu değerle ilaç kullanılmaz ilaç kullandin mi yere çakılır sora daha da çıkmaya başlar değerin gayet normal gogsunle çok uğraşma prolaktin bı iner bı çıkar dengesiz bir hormon.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 165 göst.
23 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yusuf Eymenin annesi (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 336 göst.
3 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde sanalalemi (253 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 118 göst.
4 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Asyya (8 puan) tarafından soruldu
+3 oy
4 cevap 98 göst.
16 Mart 2025 Diğer kategorisinde Nil1305 (18 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,023 soru

24,119,230 cevap

333,379 kullanıcı

...