Prolaktin değerim 28,7 çıktı, gebeliğe engel mi?

0 oy
114 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (20 puan) tarafından

Mrb kızlar en son kan verdiğim de prolaktin değerim 28,7 çıkmıştı biz çocuk düşünüyoruz bu değer engel mi gebe kalmama çünkü korunmasız ilişki olmasına rağmen gebelik olmuyor acaba buna mi bağlı 

2 Cevaplar

0 oy
tarafından

Gebe olmadığın halde o değer biraz yüksek. 25'in altında olması lazım. Fazla prolaktin gebeliği zorlaştırıyor. Mutlaka iyi bir kadın doğum uzmanıyla görüşmelisin vakit kaybetmeden 

(20 puan) tarafından

Öyle yapacm o zaman teşekkür ederim 🌸

-Reklam-
0 oy
(122 puan) tarafından

Benim de oyleydi ilaç kullandım ondan baya sonra hamile kaldım ama doktor cok alakası yok dedi bunu düşünme bile dedi benim sütüm kesilmiyordu surekli geliyordu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Prolaktin değeri 28,7 olması gebe kalmama engel olur mu?
Prolaktin değerinin 28,7 çıkması, referans aralığının hafif üzerinde olsa da her zaman kesin bir kısırlık nedeni değildir. Ancak bu yükseklik yumurtlama düzenini etkileyebileceği için gebelik oluşumunu zorlaştırabilir. Bu değerin gebeliğe engel olup olmadığını anlamak için adet döngünüzün düzenli olup olmadığını ve doktorunuzun yaptığı diğer hormon testlerini dikkate almak gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yüksek prolaktin değeri gebeliği nasıl etkiler?
Yüksek prolaktin seviyesi vücutta süt hormonunun fazla salgılanmasına neden olarak yumurtlamayı baskılayabilir veya geciktirebilir. Yumurtlama üzerinde oluşan bu baskı, düzenli ilişkiye rağmen gebelik elde edilmesini güçleştirebilir. Prolaktin yüksekliği hormonal dengesizliğe yol açarak folikül gelişimini olumsuz etkileyebilir.
Prolaktin değerini düşürmek için neler yapılmalıdır?
Prolaktin seviyesini düşürmek için öncelikle bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışarak hormon paneli yaptırmalısınız. Doktorunuz, değerin yüksekliğine bağlı olarak uygun gördüğü takdirde prolaktin düşürücü ilaç tedavisi başlatabilir. Ayrıca stres yönetimi, düzenli uyku ve doktor kontrolü dışında bitkisel takviyelerden kaçınmak tedavinin başarısını artırır.
Prolaktin testi günün hangi saatinde yapılmalıdır?
Prolaktin testi, sabah saatlerinde ve uyanıştan yaklaşık 1-2 saat sonra aç karnına yapılmalıdır. Gün içindeki stres, yorgunluk, egzersiz ve hatta meme ucu uyarımı prolaktin değerlerini geçici olarak yükseltebilir. Bu nedenle doğru bir sonuç için sabah saatlerinde, sakin bir durumdayken kan vermek en sağlıklı yaklaşımdır.
Hangi prolaktin değeri gebelik için idealdir?
Gebelik için ideal prolaktin değeri laboratuvardan laboratuvara değişmekle birlikte genellikle 5 ile 25 ng/mL arasındadır. 28,7 gibi sınır değerler hafif yükseklik kabul edilir ve genellikle doktor tarafından takip edilerek tekrarlanması istenir. Önemli olan değerin tek başına yüksekliği değil, adet döngünüz ve diğer üreme sağlığı parametrelerinizle birlikte değerlendirilmesidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 373 göst.
21 Şubat 2022 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (1,884 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 797 göst.
3 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Anneolmakistiyorum (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 560 göst.
8 Temmuz 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 256 göst.
23 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yusuf Eymenin annesi (148 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,792 soru

24,702,068 cevap

368,970 kullanıcı

...