+1 oy
588 göst.
Diğer kategorisinde (587 puan) tarafından
Evime şimdi girdim.
Ama bir daha evine hiç giremeyecek olanlar var.

Adıyaman çadır kentte kalan, halı yıkama farikası olan bir abi ile sohbet ettik.
"Fabrikanın son kalan bir milyon borcu vardı. Şimdi evim de, fabrikada yok. Yakınlarımdan 47 kişiyi kaybettim. Bizi mahalle olarak bu çadır kente getirdiler.
Suriyeli komşumuz ile çadırlarımız yan yana.
Ben ona şeker veriyorum. Ayakları çıplak olan kızıma onlar çorap veriyor. Hepimiz bir deprem ile eşitlendik.
Dünya çok yalanmış, biz bu yalana çok inanmışız..."

Yine çadırda kalan bir kızımız; "Eskiden bir yardım işi olduğunda en sevmediğim kazağımı evden çıkartmak için o yardıma gönderirdim.
Deprem gecesi pijama ile sokağa çıktık.
Aşırı fırtına ve kar vardı. Gün ağarınca enkazlardan bulduğumuz herşeyi üzerimize doladık. Hayatım boyunca bir daha bu kadar üşüyeceğimi sanmıyorum.
Sonra yardım tırları geldi. Kuyruğa girdik, artık nasibimize ne düşerse... Bana biraz eski ve hiç sevmeyeceğim tarzda bir kazak düştü.
İşte o anda anladım, zamanında kendimin de ne yaptığını..."

Öğretmen bir kızımız; "Bize yardım verirken bazen çok acıyarak bakıyorlar.  Hatta arada bir 'yazık bunlara yaa' diyenler oluyor. Ama biz doğuştan beri çadırda yaşamıyoruz.  Bizim de sizler gibi lüks evlerimiz vardı.
Akıllı sistem denilen evlerde oturuyorduk. Bir dakikada çadırda yaşayacak hale geldik. Evet, acınacak hale geldik. Ama bize yardımlarınızı yaparken kardeşlik adına yapın. Bize Rabbimiz acısın. 
Velhasıl gönlümüz incindi..."

Yine çadırda kalan bir ablamız; "Toplu taşıma araçlarında Suriye'li birinin yanına oturmazdım hiç.  Sanki bana kokuyorlar gibi geliyordu. Şimdi 15 gündür üç aile bir çadırda kalıyoruz ve hiç duş alamadık. Kokumuzdan birbirimizden kaçıyoruz resmen.
İnsan büyük konuştuğu yerden sınanırmış hep.
Şimdi anladım."

Şöför bir abimiz; "Suriyeliler neden geldiler? Neden savaşmadılar? derdim hep.
Onların 10 yılda geldiği noktaya biz bir dakikada geldik.
Hayat kalmayınca korkudan insan memleketini bırakmak zorunda kalıyormuş gerçekten. Eşimi ve çocuklarımı Manavgat'a götürdüm. Üçüncü gün eşim ağlayarak telefon açtı. 'Sokakta insanlar bize niye geldi bunlar buraya diye söyleniyorlar' dedi.
Oysa biz kendi ülkemizdeyiz. Ama kendi insanımız bile bizi istemiyor."

Arkadaşlarım daha binlerce yarım kalmış hayatlar var.
Size anlatacağım bunları.
Ders alalım diye anlatacağım.
Kıyamet ense kökümüzde ve biz düğün alayıyla gidiyoruz kıyamete.
Belki silkeleniriz diye yazacağım size...

(Alıntı) 

5 Cevaplar

0 oy
(53,896 puan) tarafından
Rabbim bir daha yasatmasin insallah 
(587 puan) tarafından
Amin amin
-Reklam-
0 oy
(11,934 puan) tarafından
Yine suriye sevici bir post

Daha bugün annemlerin mahallede 25 30 suriyeli birbirine girdi bıçaklarla sopalarla mahalle birbirine karışmış..

Suriyelinjn oturduğu ev sahibinin 3 yasınfa kızı var çocuk korkudan konusamamıs resmen travma değil de ne bu
(11,934 puan) tarafından
Amin..
tarafından
Suriyeli kısmı hariç gerisine katılıyorum suriyeli kısmı farklı
(11,934 puan) tarafından
Aynen bende suriyeli kısmından dolayı bu yorumu yazdım zaten yoksa gerisi çok doğru neydim değil ne olacağım demeli insan oğlu..
tarafından
Aynen cnm ama kıyas yaparken keşke suriyeliler ile kiyaslanmasa
(11,934 puan) tarafından
Keşke keşke keşke... bende ona takıldım zaten..
0 oy
(9,232 puan) tarafından
Bugün mu nette bir kurtarılma hikeyesi okudum tamam dedim ben bittim dahada toparlanamam
0 oy
(7,590 puan) tarafından
Daha bilmediğimiz niceleri.. tesellisi sadece Allah'a teslimiyet başka türlüsü mümkün değil.

İki gün önce depremzede bir arkadaşımızı ağırladık evde hataydan geldiler ne bileyim böyle donuklar ya tebessüm bile edemiyolar karı Koca ikisi de öğretmen hatay da görev yapıyorlardı özellikle kadın gözleri belli bir noktaya dalıp dalıp gidiyo sürekli çok değişikti bize bişey olmadı şükür ama depremden iki gün önce biraraya gelip yemek yiyip sohbet ettiğimiz bi çok öğretmen arkadaşlarini onların çocuklarını kaybetmişler çok zor psikoloji fln kalmamış insanlarda 
(587 puan) tarafından
Aynen öyle çok zor büyük bir imtihan Rabbim yardımcımız olsun
0 oy
(18,205 puan) tarafından
Şükür etmiyoruz üstüne sürekli sikayet ediyoruz:(
(587 puan) tarafından
Şükredecek o kadar çok sebebimiz var ki....Rabbim uyanmamızı nasip etsin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 353 göst.
19 Şubat 2023 Diğer kategorisinde KEBELEK (1,753 puan) tarafından soruldu
0 oy