0 oy
780 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,582 puan) tarafından

Biz çocukken acayip fakirlik içinden geldik babam garipti kimsesizdi geç yaşta hastalandı hastalığına rağmen çok şükür muhtaç ta etmedi ama çok zor sartlarda yaşadık akrabalar inim inim kaçardı bizden babam gariban annem gariban gerçekten gariban yüzü soğuktu çocukken o buruklugu hep yaşadım hele bayramlarda bizim memlekette küçükken herkes akraba ziyaretine giderdi bayramdan bayrama da olsa biz garibanlari kimse salonlarına layık görmedi bizi hep oturma odalarına aldılar diğer konuklarını salonda ağırladılar güya müslüman olduğunu idda eden müslüman Bayramı'nda sınıfsal muamele görürdük 

Büyüdük çok şükür annrmin evi de oldu benim çok şükür esim memur kardeşim memur 
Kuzenlerime maddi manevi destek oldum iyi güne çıkınca sattılar 
Dayım iyiydi bi tek akrabalar içinde oda biz biraz olsun durumu düzeltince mesafe koydu üstelik esim maddi destek oldu kaç kez ona rağmen
Annem umreye gitti yolculamaya kimse gelmedi içime oturdu hayırlısı olsun diyen olmadı şaşırdık nasıl oldu dediler
Kardeşim nişanlandı çevreniz yok buyuk salona gerek yok diye kucuklediler kendilerinin çok geleni varmis gibi
Velhasıl bi kez gariban yaftasi yedin mi kimse azıcık hayatında duzelmede olsa yine mesafe ve fesatlık yaparmis ve gariban bir adim ilerlemesin hep onların baktığı yerde kalsın diye düşünüyorlar
Uzun oldu k bakmayın içim doldu paylaşmak istedim

11 Cevaplar

+5 oy
(819 puan) tarafından
Bunun garibanlikla inan alakası yok kimse kimsenin iyi olmasını istemiyor 

Çocukluğunda yaşadıkların için de üzüldüm Allah bundan sonra yüzüne baksın

Şunu öğrendim esin çoluğun çocuğun yanında ve huzurluysan dışarıya kapını kapatacaksın.  Ben böyle yapınca huzur buldum 
tarafından
+ Tuğba kesinlikle öyle
(819 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Şeyma akraba ziyareti de yap diyor dinimiz ama böyle akrabaları nası ziyareti edelim Allah affetsin valla
(3,236 puan) tarafından
Tam benlik yorum
(3,582 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Kesinlikle dinimizde akraba ziyaretini emrediyor ama psikolojimi zarar Allah biliyor çok çabaladım sırf akraba icinde varolmak için fedakarlık yaptıkça bu sfer daha beter istenmez oldum
tarafından
Ahh Tuğba çok haklısın. Gitmeyene git buyuruyor.
Fakat gittigin sana zarar veriyor sa yıpratıyorsa gitmemek en iyisi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Allah'a şükür et ki düzelmiş durumunuz insanın kendi ailesinden başka hiç bir dostu yok çıkarı varsa iyi yoksa herkes kötü daha da güçlü olmaya bak bundan güç kazan
(3,582 puan) tarafından
Kesinlikle kan yutsam kızılcık şerbeti içtim diyeceğim kapalı kutu olacağım Rabbim dem dileğim olenece kendi yağımda kavrulmayo bide canbagi kuracağım hayırlı dost arkadaşlar çıkarsın karşıma
tarafından
İnşallah Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ama dost arama bulamazsın en iyisi ailenle kendi yanlizliginla barışmak
(3,582 puan) tarafından
Cümle çok vurucu olduğu yalnizlikla barışmaak
Artık üzülmemek için kendimize sıkı sıkı sarilacagz
tarafından
Ben son 3 senedir böyleyim insan aramıyorum artık insana tahammül edemiyorum diyim sana :)))
(3,582 puan) tarafından
En büyük dostumiz kendimiziz alisacagim
0 oy
(14,950 puan) tarafından
Canim ne desem bilemedim ama insan yoklukta anliyor kim eş kim dost kim düşman çocuklukta biz de zorluk çektik o yüzden akraba de el gibi benim için kimseye de güvenmem kimse de neden yanımda yok demem bosver kimse yok gibi yaşa ailenle birbirinize yetersiniz allahin izniyle
(3,582 puan) tarafından
Aynen ben akrabalık hasreti çok çektim dedim fakirlikten uzaklar şimdi bir parça duzeldo hamdolsn dedim akrabalarıma da paylaşıyim maddi manevi yanlarında olayım böyle uaptikca  daha çok kucumsediler arkamdan konuştular Allah İmdan dileğim canbagi kuracağım hayırlı dost karşılaştırsın
(14,950 puan) tarafından
Amin canım amin
0 oy
tarafından
Bunda üzülecek kırılacak bişey görmüyorum ben. Biz durumu çok iyi aile değildik annem hastalandı genç yaşta vefat etti biz çok küçüktü 3 kardestik babam şiddet gösterirdi ona rağmen bir tane akrabamız gelip de başımızda durmadı. Ananem mesela... Hep konusurmus o çocukları babaları öldürecek diye. Onu köye bağlayan bişey de yoktu ama geleyim de başlarında durayım demedi mesela.. bir tane akrabamız nasılsınız diye sormadı. Biz memlekette değildik başka şehirde yaşıyorduk hiç akrabamız yoktu yaşadığımız şehirde. Sonra babam da vefat etti. 3 kardeş koskoca şehirde tek kaldık. Kimse arayıp bir ihtiyacınız var mı demedi. Çok zorluklar çektik ama çok şükür kimseye muhtaç olmadan ayağa kalktık. Annesi babası başında olan çocuklar hep ** kopuk oldu herkes bize imrendi kötü yola düşmedi kimseye muhtaç olmadılar diye ama herkes arkadan arkadan kuyumuzu kazdı kimse cekemedi. Hiç kimseyle hiç işim olmadı kimse de umrumda olmadı. Tırnağımiz varsa başımızı kasidik o yüzden hiç üzülmeye değmez kimin ne düşündüğü hiç umrumda olmadı 
(3,582 puan) tarafından
Ben demek ki çocukken dislandikca içimde bi yere ait olma kabul görme isteği gibi şeyler bende eksik kalmış boşluk oluşmuş bu yüzden incindim üzüldüm insan umursamazsa takmaz ben gereksiz yere takmışım ins bundan sonra canbagi kurabilecek güzel insamlarla yolum kesisir karşılıklı emek vefanın hkum sürdüğü hayirli dostluklar nasip olsn size de bana da
tarafından
Bence de böyle insanları siz de umursamayin hayatınıza bakın. Böylelerinin varlığındansa yokluğu daha iyidir
(3,582 puan) tarafından
Kesinlikle artık bende umursamayacagim Rabbim de sorumlu tutmaz ins cnku yaklaşmaya çalışan tarafta incinen tarafta ben oldum
0 oy
(15,960 puan) tarafından
Bu sizin etrafınızdaki insanların karaktersizliği sanki kendileri Sabancılar kadar mı zenginlerdi 
(3,582 puan) tarafından
Degilerdi cem yılmaz da hani bir gösterisinde diyo ya garibanın garibana yaptığı zulüm bi başka oluyo kendileride yağlarında kavruluyodu gerçek anlamda zengin yoktu işte bazo şeyleere rahat ulaşiyorlardi
0 oy
tarafından
Ahh bee çok haklısın malesef böyle sınıf ayrımı yapan kesim var.

Oysa Müslümanım demek çok kolay. Peki müslüman gibi yaşıyor muyuz???.

Evet müslüman im ama akraba tanımam bilmem 

Evet Müslümanım komşum açken ben yok yatarım.

Evet Müslümanın birinin bir varsa bana bin tane olsun ister ona haset ederim...

Daha bir sürü şey yazılabilir.

Sözde değil özde müslüman olarak yaşamayı nasip etsin Rabbim 
(3,582 puan) tarafından
O kadar iyi ozetlemisisniz ki benim uzun uzun yazdığım şeyleri bunları yaparken karşıdaki mahzunum halinden anlasalar yapmazlar empati yoksunlugindan da oluyo
Rabbim insAllah canbagi kurabilrcrgom Allah rızası için sevip Allah rızası için konuşan paylaşan insanlar çıkarsın hepimizin karşısına içinde de benim çok ihtiyacım olduğunu o eksiği derinden yaşadığımı görüyorum ama yine şükür ki oli
(3,582 puan) tarafından
Yine şükür ki iki tane canbagiyla bağlı olduğum dostum var riyadan uzak yine de şanslıyım diyorum
tarafından
Rabb'im hayatında hayatımız da öyle insanların sayısını artırsın inşallah.
Parasızlık gelip geçer Rabb'im yüreğimizden merhameti eksik etmesin
(3,582 puan) tarafından
Amin Allah razı olsn ya Allah in vrrdiginde de imtihan var vermediğin de de kimsenin kimseyi küçük görmeye haddi olmaz diye düşünüyorum
tarafından
Tabi ki öyle canım.
Çok zengin olanlar belki daha büyük bir imtihan da bilemeyiz
0 oy
(18,662 puan) tarafından
Bunun garibanlikla alakası yok karşındaki kişilerin insanliklariyla alakali. 

Benim kayinlarim görümcelerimin annesi onlar küçükken vefaat etmiş..en küçüğü daha 2 yaşında idi anneleri vefat ettiğinde. Sonra kayınbabam kaynanamla evlendi sözde kayinlarim görümcelerim kaynanamin elinde büyüdü insan az da olsa merhamet eder sever. Simdi hepsi büyüdü evli biri kendine ev aldi arayıp bir hayırlı olsun bile demedi çekemiyor onlar iyi seyler yapınca ya da kendilerine bisey alınca 
(3,582 puan) tarafından
Niye ya neden neden cidden neden böyle
(18,662 puan) tarafından
Insanlik canım insanlık. Kendi denkleri olmayan kisilere hep üstten  bakıyorlar
(3,582 puan) tarafından
Kesinlikle bak ortanca dayım en zenginleri kimseye bir bardak çay bile icirmez ama ona saygılari yıkama yağlamalari var üstelik annanemin dahi malından hakkından fazlasıni almasına bile ses çıkaramadilar ama baştacı
Biz maddi manevi daha vericiyiz ondan zengin olmamamiza ve kimseye zararımız olmamasına rağmen yine de sevilmiyoruz
Kocasından sorunu olan bize gelir kalır elleri sıkışır eşimden ister esim çoğu kez geri almaz parayı
Kuzenim köye taşınimcs okulun birinci dönem ortasında ben getirdim götürdüm okula çocuk zorluk cekmesin okula uyum sorunu yaşamasin dedim o kuzenim benim bütün ona güvenip anlattgim şeyleri sulaleye yaymış küçük görerek  pes ettim artık
0 oy
(3,795 puan) tarafından

Karabağ göçmeniydik (Kaçkını) .savaş olduğu için Kendi ülkemizde bir şehirden başka şehire  gitmek zorunda kalmış annemler. Herşeyini orda bırakınca fakirlik sefillik düşdü bize kalan. Okulda hep en ucuz, en eski giysileri giyerdik. Sınıf arkadaşlarım yukardan aşağı bakar, hep fakirliğimizi yüzümüze vurardı. Ama çoçuk olduğumuz için o zamanlar pek küsmez pek kırılmazdık. Başka ülkelerden bize gelen yardımlardan kendimize göre kıyafet bulub giyer okula öyle giderdik. Bazen yazlık ayakkabıyla, son bahar ceketiyle kışı geçirtiğimiz çok kışlar oldu. Lise sona doğru maddi acıdan kendimizi kısmen toplaya bilmişdik. Sınıf arkadaşım (erkek) tarşıtık baya. Bana dedi ki  ne haldesiniz. Kaçkınsınız (göçmen) . İlk kez gururum bu kadar kırılmışdı. Evimizin ne kadar eski püskü olduğunu biliyordu o. Oturdum ağladım. Tüm sınıf arkadaşlarım o çoçuğu kınadı. Ama toparlayamıyorum kendimi. Hıçkırarak ağlıyorum. Öğretmen geldi. Niye ağlıyorsun dedi. Bişey demedim. Sınıf arkadaşım üzülmüşdü ve ne olduğunu öğretmene anlatdı. Öğretmenim ne olmuş doğru demiş kaçkınsın sen dedi. O laf tokat gibi geldi bana. 2014 de ben okulu bitirdim. Muhtemelen 2012-2013dü . Aklımdan hiç çıkmaz. 

(3,582 puan) tarafından
Rabbim herkesin kalbine göre versin okul hayatımda aynıydı piknik duzenlendi fakir oldugim icin öğretmen listeye bile almamıştı sen nasılsa gelemezsin hala içimde yaradir
Rabbim insAllah ecriniii misliyle iki cihanda da verir canbago kurucagimiz hayırlı insanlar karşımıza çıkarır
Rabnim sizinde her geçen gününüz birbiriden daha güçlü daha iyi gecirmeyi nasip etsin boğazım düğümlendi
Rabbim görüyor mahzunun kalbini kıran aslında Allah inda gönlüne ağır varıyor nasıl goremiyolar
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Kimse kimsenin iyi olduğunu istemiyo,her yer fesat dolu 

Allah fırsat vermesin
(3,582 puan) tarafından
O konuda haklısınız hele ki çocukluktan beri yokluktan gelen kişi olunca daha çok istemiyorlar bi yere gelmelerini yalandan da olsa istemiyorlar
0 oy
(57 puan) tarafından
İnsanı küçükken yaralayan şeyler unutulmuyor bir ömür...

Kendinizi garip hissetmeniz bence bu yüzden başkalarının bakışında kendi değerinizi aramayın. Etrafınız akrabalarınız insan değilmiş yoksa sizinle ilgili değil kardeşim. Ama tavsiyem kendi değerinizi kendiniz bilin. Biri iyi niyetinizi suistimal ediyorsa ikinci şansı vermeyin tavrınızı koyun. İyi gününde sizi unutan kötü günde de kapınıza gelmesin. Önce çok tepki alırsınız ama sonra saygı gösterirler insan oğlu böyle işte 
(3,582 puan) tarafından
Kesinlikle cocukkluk anıları o kadar çok ki biz cocuguz sıkılıyoruz annem bir yere goturemiyo annanemgile her gittigimizde bizi gören kuzenlerim dayım falan Ahaaaa geldiler derlerdi halbuki o kadar tirsak çocuktuk ki acıkınca aciktik bile demezdik köşede mal gibi dururduk bir ses olsn diye giderdik annanemin komşusu annemi kenara çekti bende varım buraya neye geliyon sizi istemiyolar bi domates salatalık al parka git dediğini yaptı annem orda çok iyi insanla tanıştık hala dostuz
Annanem olacak öyle ayrımcı kadındi ki fakir olan bizdik diğer torunları babalarının işi vardi bekar Daymi da yerlerdi asıl sen mahsun olana sahip çık ay valla nerdrn nereye geldm neler söyledim hakkınızı helall edin öyle çok ki böyle anılar çenem açıldı k bakmayın
0 oy
tarafından
Haklısın bacım çok iyi anlıyorum seni 
(3,582 puan) tarafından
Rabbim kimseyi gariban etmesin oyle güzel hismaliyolar ki asla da düşünce yere kalkmani istemiyolar

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 319 göst.
7 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde asllyd (652 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 122 göst.
3 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 382 göst.
9 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Kizannesiyim (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 538 göst.