0 oy
276 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,518 puan) tarafından
Kizlae ablamin çölyak testi pozitif çıkmış. Cok doktora gitti zayifligi rahatsızlari yüzünden kan ilaclari kullandi değerleri hep eksik çıkıyordu çünkü. En sonunda bir ad koydular en azindan. Rapor cikarmak için migdeye hortum atacaklarmis. Diyet listesi felan olacakmis.. Ilaci felan varmi tedavisi nasil olur. Hep diyet mi yapacak. Birde bebek düşünüyor kizi 3 yaşında erteleyecek daha ama bebege de gecermi bu hastalik diye merak ediyor 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ömür boyu gulutensz beslnck ürünlerde pahalı bir makarna 90 tle ama rapor çıkar gecms olsn 
(1,518 puan) tarafından
Anladim canim sagolasim
-Reklam-
0 oy
(3,407 puan) tarafından
Bende test verdim doktor çölyak hastasi olabilrsin dedi test yaptırdım bakalım sonucalrda ne cikicak çok zor durum ya herşeyi yiyemiyorsun gluten içeren herşey yasak birde çok pahalı makarna olsun un olsun ben tam tersi kilo alıyorum kilo veremiyorum doktor kimilerinde değişik teokiler verir diyordu 
(1,518 puan) tarafından
Cok gecmis olsun canim sanada.
(3,407 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm
0 oy
(1,737 puan) tarafından

Vala cnm 3.4 sene önce ablamda gluten alerjisi çıkmıştı o hep şimdiye kadar yediklerine dikkat etti ediyo da Kasım ayından beri de abim çok kötüydü aşırı kilo kaybı ve mukuslu ishal vardı 45 yaşında ona da tahlil endoskopi yaptılar sonuç çolyak pozitif çıktı hemde değerler bayağı yüksek 200 flan çok dikkat ediyo  kendine uygun un makarna flan aldı file market daha uygunmus diğer yerlere göre öyle söylemişti yani çocuğuna gecer mi bilmiyorum ama doktor abime genetik demiş en büyük ablamla bende Bile çıkabilir belki de bilemiyorum anneme soruyorum ne bizim ne baban tarafında böyle bisey yasamadik diyo bildiğim kadariyla ilacı yok bu hastalığın  sadece çok dikkat edecek yediğine buğday beyaz un bulgur arpa ve tel şehriye gluten içeren gıdalar ne yazıkki günümüzde herseyde var onlardan uzak duracak çok geçmiş olsun:(

0 oy
tarafından
O genetik Bi hastalık cnm sakın doğal yollarla çocuk sahibi olmasınlar çocuğa geçer genetik olarak tüp bebekle çocuk sahibi olmaları gerekiyor ki çocuğa geçmesin 
tarafından
Kesin konuşmak arkdsmn 3cocugu var birşeyleri yok
tarafından
Bunu genetik uzmanları söylüyor ben değil;) ayrıca o istisna onların çocuklarında olmayabilir ama torunları torunlarınin torunlarında olmyacaginin garantisi yok o gen genetik çünkü
tarafından
İşte sakin diyosnz ya istisnada var yani
tarafından
İstisnalar kaideyi bozmaz ama unutmayın ki genetik bi rahatsızlık olduğu için ileri nesillerinde cikacak daha fazla ve ayrıntılı bilgi için genetik uzmanları tip bilimleri uzmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz
0 oy
(5,750 puan) tarafından
Cok gecmis olsun colyak hastalarina devlet desteği var canim  kardesine soyle sosyal yardimlasma vakfina gitsin raporunu aldiktan sonra
(1,518 puan) tarafından
Tm canim soylerim
0 oy
(696 puan) tarafından
Annem çolyak hastası 60indan sonra ogrendik.glutensiz besleniyor basta alismasi zordu zamanla alisti.raporu var devlet aylik 175 tl veriyor ama basvuru filan yapmak lazim.bim şok a101 e geliyor glutensiz cikolta puding un buskivi vs. Genelde sebze agirlikli besleniyor.Biz de colyak yok  ailede baska ama doktor genetik ozelligi var demis.Eskisi gibi degil glutensiz urunlere ulasmak daha kolay . Ibb halk ekmekte glutensiz ekmek var 20li kutusu 25 tl suan ondan da aliyoruz.
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Benim annemde çölyak hastasu dayımda öyle kuzen de oyle 
0 oy
tarafından
Benim oglum henuz 2 yasinnda ciddi kabizligi var en sonda colyak testi yaptilar pozitif cikti tekrar yaptilar bu sefer 100 ustu cikarsa endoskopi yaplcak insallah ckmaz cok zor yetiskin yine farkinda ama ufacik cocuga gelde anlat cipa yeme biskuvi yeme bide erkeklerde vrasa askere gidemyolar doktor soyledi
(1,518 puan) tarafından
Gun icinde ne ile besleniyot canim
tarafından
Doktor bize kesin tani konulana kadar diyet yapmayin dedi cunku tahlillerde sonuc temiz cikarmis biz simdilik normal beslyoruz
0 oy
(219 puan) tarafından
Görümcemde sonradan çölyak oldugunu öğrendi ve hep diyet yapacakmış hayatı boyunca glutensiz beslenecek malesef ki. Onun tedaviis yok
0 oy
(688 puan) tarafından
Kuzum tiktokta çok sevdiğim naif birisi var bir kadın oda colyak hastası diyet yemekleri yapıyor kendine hep. Geçen gün krep yemiş ve ertesi gün yüzü gözü hep şişmiş kendini sevindirmek için yemiş onu görürsem seninle paylaşırım baya tatlı birisi 
(688 puan) tarafından
Mesela o pilav yaparken arpa Şehriye koymuyor değişik bir Şehriye koyuyor rengarenk yeşil falan
(688 puan) tarafından
Guluten alerjisi varmış onunda
(1,518 puan) tarafından
Cok iyi olur canım tariflerin faydasini görürüz

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 82 göst.
11 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde halalpdgn (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 348 göst.
11 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde halalpdgn (172 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 347 göst.
20 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde .mmmm. (331 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 559 göst.

Kategoriler

1,476,820 soru

24,174,547 cevap

336,039 kullanıcı

...