0 oy
341 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (70 puan) tarafından
Oglum 21 aylık doğdu doğalı surekli hasta bir yaşına kadar 2 3 ayda bir hasta olurdu şimdi her hafta hasta tam düzeldi diyorum bi bakıyorum yine hasta olmus daha geçen hafta bronşit oldu hava kullandım antibiyotik kullandım düzeldi dedim yine kötü oldu artık ağlıyorum Her hafta hastanedeyim hep kulak enfeksiyonu boğaz enfeksiyonu diye gönderiyorlar bu çocuk neden surekli hasta kötü bisey mi var diye korkuyorum böyle surekli çocuğu hasta olan var mi. Kulak burun boğaz doktoruna gösterdim geniz etinde büyüme olabilir dedi yapar mı sizce cocuk doktoruna sordum o bu kadar yapmaz normal değil dedi. Bide yanakları bu ara hep kıpkırmızı acaba alerjisi mi var diyorum yarına randevu aldım ama iyi değilim artık korkuyorum.

9 Cevaplar

0 oy
(5,750 puan) tarafından
Gecmis olsun cocuk doktoruna götürün detayli baksin
(70 puan) tarafından
Canım inan o kadar  çok götürdüm ki hep enfeksiyon u var diyip gönderiyorlar araştırma hastanesine goturcem
(5,750 puan) tarafından
Birde oyle dene bakalim benimde kızım  2.5 yasinda son bir aydir düzelmiyor megersem bademciklerindemis penisilin vurundu etkisinin geçmesini bekliyorum Rabbim  sifalarini verir inşallah
(70 puan) tarafından
Amin canım Sanada geçmiş olsun canım Allah korktuğumuz a uğratmasın
-Reklam-
0 oy
(2,365 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım ya 
(70 puan) tarafından
Allah razı olsun canım
0 oy
(4,061 puan) tarafından
Valla canim bende öyle bir kizcem vardı neyse biri bana ari poleni önerdi annemde almış getirdi günde bir tatlı kaşığı veriyorum 3 aydan fazla oldu eşim getirdi gribi  ben bir korona bir o domuz gribi mi ne oldum bide o yetmez gibi gelen giden hasta idi cocuklar dogum gununde allahima bin şükür hapşırmak bile yok ve kızımla yattım hasta iken dis çıkardı uyumadigi için dedik kesin hasta olur ama olmadi bu hastalıklar 2 aydır geçmedi yani düşün ama çok sukur boz bu şekilde kurtulduk kullanmaya başlamadan 10 gün önce öksürük olduk hava falan verdik anlican bize iyi geldi hatta bizde diyoruz ilaca vericemize polene veriyoruz kilo da aldırdı yani
(70 puan) tarafından
Ay çok şükür canım iyi gelirse bende alırım oğluma yeter ki artık düzelsin
(6,848 puan) tarafından
Cnm yorumunu gördüm. Bana yeni arı sütü geldi vitamin şişesi gibi küçük içi beyaz sıvı bişi aynı şeyden mi bahsediyoruz acaba. Kaşık ile değil 2 damla verin dediler bu başka bisimi acaba
(4,061 puan) tarafından
Yok canım tane tane sarı polen canim ben mamasina katıp veriyorum eriyor sıvı ile temas olunca valla bize iyi geldi lac kes hastanede yattık hastaliklardan bu şekilde biz kurtulduk çok sukur
0 oy
(915 puan) tarafından
Cânım öncelikle sakin ol bebeğin de kesinlikle alerjik astım var bi çocuk immünolojiye git ayni şikayetleri yaşıyoruz benim 13aylik oğlum da 6. Ayindan beri 4kez bronşit oldu iki kez zatüreye çevirdi yani burnunu gün içerisinde 4-5kez açıyorum köpüklü sümük çıkıyor ve sabah akşam yaza kadar hava kullanacağız ve aşırı terliyor buz gibi terliyor. Biz ppd testi yaptırdık verem savaş da tüberküloz mikrobu mu aldi da sürekli hasta oluyor diye elhamdülillâh verem değilmiş. Sonra ter testi yaptirdik terindeki tuz miktarina bakıldı kistik fibrozis mi diye elhamdülillâh oda normal çıktı. Yani çocukluk astımı İnşaAllâh atlatirlar. Kıyafetlerini arap sabunu ile yikiyoruz evi sirke ile siliyoruz yaninda asla süpürge calistirmiyorum , halı uzerine carsaf seriyorum, sabah sirkeliyorum her gün yerleri siliyorum, 20gunde perdeleri yıkıyorum. Çamaşırları iceriye asmiyorum odanin isisi 22-23derece nem 60yani bizim ev de aşırı nem var 80-90a çıkıyordu odaya nem alıcı aldık şimdi 60a düştü sabah resmen camlardan su akıyordu şimdi çok faydasini gördük. 
(915 puan) tarafından
Bitanem biz sürekli acillere gittik hep yattik bi hafta iki hafta ya resmen gitmediğimiz dr kalmiyor bir umut belki biri farkli bir şey soyler diye alerjiye hiç randevu bulamadik  en son acilde dedik yani alerji doktoru içerden konsültasyon açın randevu bulamıyoruz bu çocuk hep bu sıkıntıyı yaşıyor Allâh tan acilde bir çocuk doktoru içerden aradı alerji bölüm başkanı gördü yatış vericekti ama maalesef o zaman hastanede yatak yoktu salgın dönemi bundan 1-2 ay önceydi biz de çıktık hastaneden bir hafta sonra gittik sirtindan deri den alerjik için çizdiler sadece yumurtaya duyarlılığı var denildi ve beslenmesine ayni devam edeceksiniz dedi neyse bizim iki ay hiç iyileşmedi sürekli burun akıntısı normalde her ay hasta olurdu sıkıştırdı nabzi yükselir karnında çekilme olur nefes alamaz hastaneye giderdik hastanede üç dört gün hava verilir eve cikar evde de 10gün hava verirdik duzelirdi yani bi ay idaha bitmeden hasta olurdu ama son iki ay hiç düzelmedi ben de yumurtayı kestim bi haftadir burun akıntısı yok yukarıdaki yorumda yazdim mi bilmiyorum bi yemek kaşığı toz zencefil bi yemek kaşığı toz zerdeçal bi su bardağı bala karıştırdık macun kıvamında sabah akşam bi çay kaşığı veriyoruz bu yaptiklarimizi bir cuma çıkışı 25yil önce çocuğunda ayni sikintilari yasayan bir adam eşime anlatmış bir haftadır çocuğum elhamdülillâh burun akıntısı kesildi İnşaAllâh tekrarlamaz çünkü bu sefer bronşlar da yara oluyor astım atakları önüne geçilemez hâle gelir Allâh muhafaza bak oğlum 11buçuk kiloydu bugün tarttık 500gram zayiflamiş yemesi güzel ama maalesef 7.ayindan beri hiç kilo almadı yani ek gidaya geçtiğimiz zamandan beri. Şimdi çok sıkışmadan önce benim dokunuyor diye tahmin ettiğim yiyecekleri yazacağım sarimsakli makarna Allâh im onu yedi öksürmekden 4gün boyunca ne gece ne gündüz uyuyabildi zaditen damla zytech damla bunlar öksürüğünü kesti, bi kere negro ve petibör bisküvi yedi kötü oldu balik kraker ve çubuk kraker veriyordum bunlari artik asla 4aydir  market düzeni vermiyorum icindeki katki maddeleri çok daha kötü yapiyor evde mis gibi poğaça kek yapip yediriyorum. Geçen heves ettim süt burger aldim verdim ay bide sevdi güzel güzel yedi yavrum anam sonra eşim de almış iki gün üst üste yedi nasıl pıtır pıtır sivilceler çıktı astım tozu kullaniyorduk onceair ama onu akşam yatmadan bi kaşık yoğurda karıştırıp veriyorduk ve onun yan etkileri cok ben onu iki ay verdim ama çocuk resmen uykuda kabus mu görüyordu anam hiç iyi gelmedi ağlayarak korkarak uyaniyordu sürekli tepiniyordu sonra allerset diye şurup verdiler oda çok öksürük burun akıntısı olursa verirsiniz diye ama yani bu verilen ilacti enfeksiyonu bastirmak için sabah akşam verilen hava da enfeksiyonu bastirmak için yani. Biz cam ve sakuraya gidiyoruz doğumumu da orda yaptım biz vatan Medipol de Hanifi Demirtaş a gittik o normal inhale verdi onun icin hava aparatini da aldik ama onunla veremedik havayi o yüzden normal nebulizatör ile veriyoruz artık alıştı yine tv karşısında sabah akşam veriyorum havayı ama ayy hastanelerde çok zor oluyor bi yandan serum takili bir yandan hava veriyorum bir yandan nabiz ölçülüyor yani ağla ağla maf oluyordu genelde diş dönemi hastalaniyor o kadar kötü oluyor ki hep hastanelerde patlatti dişlerini 8tane dişi var ben anne olunca anladım insan kolay olunmuyor artı olarak ilk iki ay uzun süren sarılığı vardı. Bir de benim oğlum soluk tenli dışarıya çıkınca gözleri kıpkırmızı oluyor güneşe asla bakamıyor hapşırıyor sürekli güneş bile olmasa rüzgardan kıpkırmızı oluyor o gözler öyle işte:( ama şuan bi haftadir iyi tek sıkıntı hapşırıp duruyor.
(70 puan) tarafından
Canı m Benim Allah razı olsun uzun u,zun yazmışsın çok sagil bizde alerji doktoruna randevu aldık geçen hafta götürdüm biseh yok diyip almıyorlar  özele gittim açtılar bu hafta goturcem bununda öyle bisey xikcak çünkü dediğin şeyler var Allah yavrularımızi bize bağışlasın canım
(915 puan) tarafından
Amin amin İnşaAllâh yani anlamiyorlar maalesef biz de kendimiz bakiyoruz yani çocuk o sırtından çizerek test yapıldı yumurtaya duyarlılığı çıktı beslenmeye devam edeceksiniz dedi oysa yumurta çizgisi kabarmisti ve vucudunda bussuru küçük kırmızı benekler çıktı ben de oyle dedi diye bi buçuk ay yumurta verdim ama baktım ki burun akıntısı geçmiyor kestim biraktim yumurtayı düzeldi şimdi iyi bu akşam da kekin üzerinde muhallebi vardi kekle muhallebisinden verdi babasi inek sütü varya içinde hemen yine bussuru pıtır pıtır sivilce çıktı
(915 puan) tarafından
Ama onlara göre hiç bir şeye alerjisi yok
(70 puan) tarafından
Ya Allah iyi insanlarla karşılaştırsın dediğin gibi onlara göre her şey normal
0 oy
(258 puan) tarafından
Benim oğlumda aynı sürekli hastalanıyo hastanede bile yattık çıktık 1 hafta sonra yine ateşlendi sürekli kan tahlili yapıyolar artık çoçugun psikolojisi bozuldu. Araştırma hastanesine götürdük çok sık ateş olduğu için akdeniz anemisi diye bi hastalıktan şüphelendiler tahlil yapıldı sonucunu bekliyoruz
(70 puan) tarafından
Allah hayırlı sonuclar ile karşılaştırsın inşallah canım
0 oy
(25,319 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun artık salgınlar mikroplar o kadar çoğaldıki bunun tedavisi yok dedi doktor dün bize bide kuzum karmı yağıyorki mevsimlerin düzeni bozuldu 
(70 puan) tarafından
oda doğru canım biz toplayamadik çocukla napsin
0 oy
(6,848 puan) tarafından
Aynılarını yaşadım son iki antibiyotik alerji yaptı tüm vücut. 1 ay içinde oldu hepsi ayrıca 3 gün önce anı kusma ooldu yüzünde kılcal damar çatlaması oldu çok kötü idi 15 saat hastanede yattik degerleri düşmüş felan. Salgın var Cnm çok fena aylarca hastayız :( geçmiş olsun. Bizde hava veriyoruz bronşiyolit olduk. 
(70 puan) tarafından
Size de çok geçmiş olsun canım inşallah yavrun biran önce iyileşir Allah şifa versin
0 oy
(782 puan) tarafından
Benim iglumda 21 aylık bizde öyleydik doktora götürdüm özele kime gitsek üst solunum yolu enfeksiyon dedi antibiyotik yazdı yolladı oyuzden son çare özele gittik ozeldeki dokotrda eşimin cocukluk doktoru düşünün baya işinin ehli ya alerji ya geniz eti bı bakalım dedi geniz eti çıktı ilaçla tedavi yapıldı geçmedi daha çok hasta oldu 

Sonra ameliyat dedi yaptırdık bir hafta oluyo ameliyattan hemn sonr aikimizde yine grip olduk ama o 2 günde iyileşti ben hala cekiyorum anında fayda etti eğer geniz eti hala olsaydi bu kadar çabuk geçmezdi ki zaten doktorumuzda aynı şeyi dedi bebeğin uzun bir süre hasta olmayacak olsa bile çok kısa sürede atlacak artık annesi dedi doğruymuş geceleri asla uyumazdi horlayip tikanip kalkiyoduuyku apnesi olmuştu artık şimdi çok çok rahat uyuyo hiç ses yok çok şükür bu sene kar yagmadigindan mi anlamadım çok salgın var benim 4.hasta oluşum ve kulaklarım hiç duymuyo o kadar tikandim bebekler ne yapsın çok zor geciyo bu senekiler grip gibi degil
(70 puan) tarafından
Doktorunuz nerede bende iyi bir doktora götürmek istiyorum inanın hep götürdüğüm antibiyotik verip gönderiyor iyi bir doktora götürmek istiyorum
(782 puan) tarafından
Çankırı'da araştır önce gerçekten iyi olduğunu düşündüğün birine götür
0 oy
(973 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım benim kızım üç yaşında iki ay öncesine kadar çok hasta olan bir çocuktu kızım kendi kendine hasta olmaz bulaş yoluyla olurdu ve çok ağır geçerdi hastalığı tüm testler yapıldı alerji bağışıklık temiz çıktı yine birgün hasta oldu koştum hemen hastaneye çok iyi bir doktor buldum daha önce kuzenim söylemişti kızına koruyucu ilaç vermişlerdi onu söyle doktora rapor çıkarsın bir yıllık kullanırsın dedi ben söylemeden daha doktor sordu kullanıp kullanmadigimizi yok diyince hemen rapor çıkardı ilacı yazdı güzelde bir tedavi verdi çok şükür iki aydır rahatız heryerede gidiyoruz dün abisi okuldan hastalık getirmiş bulaştı ama çok şükür hafif geçti ve bir gün sordu ilacin adı zespira 4 mg aynı ilacı eltimin çocukları için söyledim onlards doktora gitmiş doktor daha onlar söylemeden vermiş hemen doktorunuza bu ilaci söyleyebilirsiniz 
(70 puan) tarafından
Ay Allah razı olsun hemen gidince bu ilacı diyeceğim fayda etsin hasta olmasın ne mutlu bana psikolojim bozuldu sürekli hasta mu diye aklıma kötü şeyler geliyor 8nsallah ilacın etki edeceği bir hastalıktır

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 200 göst.
11 Mart 2025 Diğer kategorisinde Turkuaz damla (2,495 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 166 göst.
0 oy
4 cevap 201 göst.
7 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yenianneadayi1 (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 176 göst.
29 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (723 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,361 soru

24,097,889 cevap

332,208 kullanıcı

...