0 oy
261 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,900 puan) tarafından
Nasıl yapayım sulu olmaması için 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kasikladiktan sonra mu sulu oluyor yoksa kasiklamadan cıvık kıvamda mi oluyor 
(2,900 puan) tarafından
İste cnm tabag yemek için koydugumda altii sulu oluyo
tarafından
Mayalarken kapağının altına kalin Peçete koy üstünü bezle sararken üst kismini tam sarma 8 10 saat arası mayalandiginda kapağı açık vaziyette dolaba at kaskatı oluyor yalnız 3 4 kasık sonra çok azda olsa sulanıyor buda yoğurdun kalitesini gösteriyor
(2,900 puan) tarafından
Ben genelikle sabaha kadar bekletiyorum. Mayaladiktan snra sabah kapağı açık bı sekilde dolaba koysam olur mu
tarafından
Mayayi çok bekletirsen eksir tabi eksi seviyorsan dolaba zaten kapağı açık şekilde koyman gerekli tam sertlesmesi icin
-Reklam-
0 oy
(2,127 puan) tarafından
Canım benim de hep sulu oluyordu, bir gün normalde mayaladigimdan daha sıcaktı süt. O zaman daha sert oldu. Bir de mayaladiktan sonra hemen kapak kapatmiyorum, mayalarken de kapak kapatmiyorum b
(2,900 puan) tarafından
Serçe parmagim yanmayacak şekilde sıcaklığı
(2,127 puan) tarafından
Ben de öyle yapıyordum artık biraz yanıyor gibi sıcak yapıyorum. Tesadüfen fark ettim
0 oy
(1,193 puan) tarafından
sicak yapiyorsan sulu olur oyle oldugunda agzi acik dolaba koy 1 gun oyle kalsin 2. gune suyu çekilmiş olur 
(2,900 puan) tarafından
Serçe parmagim yanmayacak şekilde sıcaklığı oluyo cnm uzerini  sofra bezlerle kapatiyorum 1 gün bekliyor
(1,193 puan) tarafından
hafif ısıracak canm
(2,900 puan) tarafından
Tmm xcnm çok sağol
0 oy
tarafından
Çok sıcaksa öyle oluyor sıcaklığı ayarlamak lazım. Bende dün yaptım mesela biraz sıcaktı.baktim sulanıyor dolaba koyarken peçete koydum tüm suyunu çekmişti.
(2,900 puan) tarafından
Yok cnm serçe parmagim yanmayacak şekilde sıcaklığı
0 oy
tarafından
Bende burdan sormuştum yoğurt yapımını sağ olsun arkadaşlar yardımcı oldu ve şuan çok güzel yoğurt mayaliyorum tam tutuyor 

Sütü kaynatiyorum biraz ılımaya bırakıyorum 7sn parmağımı yakmiyorsa o ısıya gelmişse 3 yemek kaşığı yoğurdu süte koyup iyice etrafını sofrayla kapatıyorum 

6 veya 8 saat öyle bekledikten sonra ben yoğurt kovasinda yapıyorum hep kovanın kapağını açık koyup dolaba koyuyorum dolapta dinleniyor ve daha çok toparlanıyor 

Böyle yapabilirsin çok güzel oluyor
(2,900 puan) tarafından
Bnde öyle yapıyorum CNNm kapağını kapatmadan mi bezlerle sariyorsun etrafını
tarafından
Yok kapağını kapatıyorum içine toz falan girmesin diye
Dolaba koyunca açık koyuyorum
(2,900 puan) tarafından
Tmm cnm bidahakine öyle yapayım
0 oy
tarafından
Yoğurdu dolaba koyarken kapağını açık koy mayaladığın tencerenin sulu olmaz 6 saat açık kalsn kapağı dolaptayken 
(2,900 puan) tarafından
Tnn cnm cok sagol
0 oy
(1,381 puan) tarafından
Mayayi çok koyarsan yoğurt eksi olur 

Süt sıcak olursa sulanır 

Soğuk olursa tutmaz 

Üstünü kapatırsan gene sulanır kapak kapatma açık kalan ağzı 

Mayalarken yoğurdu uyut yani üstünü sofra ile falan kapat mutlaka 
(2,900 puan) tarafından
Öyle yapıyorum CNNm etrafını kapatiyorum

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 242 göst.
12 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 168 göst.
22 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,411 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 327 göst.
0 oy
10 cevap 415 göst.
7 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,477,326 soru

24,181,817 cevap

336,355 kullanıcı

...