0 oy
323 göst.
Diğer kategorisinde (56 puan) tarafından

Oğlum 2 buçuk yaşında. O kadar akılı ki maşallah hata iki gün önceki şeyleri hatırlar ama pek konuşamıyoruz hala.. Kelimeler boğazında dolu dolu bı çıkarsa rahatlayacak :) Basit şeyleri söylüyor anne,baba,dede,dayı,teyze,ve bütün hayvanların sesi yapar ve çoğunun adını söylemeye çalışır bazılarını pek beceremiyor ama Çocuklarla iletişimi harika ve oynamayı çok sever Ya şunuda soyliyim sizin cocuklarinizda öylemi acaba çok meraklı herşeyi bana sorar anne bu ney şu ne yada gördüğü neyse artık hemen çağırır beni bak yada bu ne diye söylenir kitap veririm ellime başlar anne bu ne şu ne faln yada kendi kendine bakar hayvan resimleriyse ses çıkartır faln sizin cocuklar nasıl her çocuk kendine özelde hanii şuan sizce 2 buçuk yaş için yaptıkları söylediği kelimeleri faln yeterlimi ha bide kendi kendine yemek yemeyi çok istiyor arada bırakır o kendi başına yeer.. Biraz sizde cocuklarinizda bahsedermisnz:) 

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canım 28 aylık kızım 14 aylık bir oğlum var ve erkek ve kız çocuğu arasında çok gelişimsel fark var diyebilirim. Mesela kızım bu ayda videoları falan var 38 45 civarı kelimesi var oğlumda şu an 15 anca . Ve belirli belirsiz . 
(56 puan) tarafından
Aynn erkek kız çocukları hep farklı derler doğrudur..
tarafından
Evet canım. Genel olarak tuvalet egitimini aldı, normal iletisim kurabiliyoruz . Bazı kelimelerini benden başkası anlamıyor. Biz Türkçe İngilizce gidiyoruz 2 yaşından beri.  Şimdi çok karışık konuşuyor. Çok saçma sapan bir yerde saçma sapan bir şeyin İngilizcesini söylüyor
-Reklam-
0 oy
(14,212 puan) tarafından

Oğlum 2bucuk yaşında şuan tuvaleti öğreniyor maşallah iyi de gidiyoruz uzun cümleler kuruyor. Sürekli bana anne bu ne diye sorar TV kapansa neden kapattın der kapı çalsa kim geldi der  :D kendi kendine yemek istiyor çabalıyor ama ben yine yardım ediyorum çünkü çorbayı falan çok döküyor ve her dökmesinde üst degistirmemi istiyor :D 

(23,463 puan) tarafından
Klozetle mi başladınız siz lazimlik mi
(14,212 puan) tarafından
Klozete alistiriyorum aparatta aldım
(23,463 puan) tarafından
Bn de öyle yaparım belki
(14,212 puan) tarafından
Böylesi daha mantıklı geldi bana ya yoksa lazimliga alıştır sonra klozete alistir uğraş dur
(23,463 puan) tarafından
Aynen dedigin doğru
0 oy
(9,679 puan) tarafından

Benim oğlanı yazmışsın kuzum bizde aynıyız:) tuvalet egitimi bitti sukur gecegunduz rahatiz kendi yemegini falan yer ne yemek isterse soyle kendince ama dedigin gibi agzi laf dolu da daha cikmiyor) her dediğimi de anlıyor hatta az önce oyuncakları toplamış yatacam diyor nasıl hoşuma gitti aklı başına gelse toplamaz:))))

(56 puan) tarafından
Ayy maşallah ona :)
0 oy
(13,475 puan) tarafından
Cocuktan cocuga farklilik gosteriyor tabi canim benimki 26 aylik. Aklina gelebilcek senin benim konustugum herseyi konusuyor herseyi soyluyor. 20ye kadar sayiyor renkleri biliyor. Sagini solunu biliyor falan
(56 puan) tarafından
Maşallah :) işte benimde herşeyi anlıyor hata babasıyla onun hakkında konuşsak bille dönüp bize bakıyor :)) işte fazla kelime cumle kuramiyo hala
(13,475 puan) tarafından
Kurar kurar meraketme ben bazen Allahaskina az sus diyorum :D
0 oy
(23,463 puan) tarafından
Oğlum 28 aylik. Bildiğin konuşuyor. Muhabbet bile edebiliyoruz. Bazen yanıma gelir ne var ne yok anne der. Yani her derdini anlatabilir. Ama bazen etrafımızdaki kişiler tam anlayamayabiliyor her dediğini. Biz anlıyoruz her dediğini. Doktorla görüştüğünuzde sorun yok dediyse kafana takma. Bol bol kitap okuyup muhabbet etmek lazım çocukla. Ben böyle yaptım en azından. 
(56 puan) tarafından
Oğlumu ellimden geldikçe yardım ediyorumm gayret etsin diyee diyorum ya bazen anide yeni öğrendiği şeyi söyler yine şöyle deriz susar cümle kuramiyoruz hala ya gördüğümüz şeylerini sesini cikartirz yada soylmeye çalışır bakalım artık nezamn  dili açılıp konusacak
(23,463 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi farklı aynen. İnşallah en yakın zamanda çözülür dili

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 279 göst.
25 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Svq (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 277 göst.
7 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Queen bee (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 215 göst.
26 Eylül 2022 Diğer kategorisinde 1tirtil1cicekannesi (1,249 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 184 göst.
30 Mart 2022 Diğer kategorisinde Aysus35 (176 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,219 soru

24,180,396 cevap

336,298 kullanıcı

...