Merhabalar canlar. Kızım 2.5 yaşında ve hiç konuşmuyor. Eskiden anne diyordu ama kısa süreli söylüyor . Mesela 2-3 gün anne diyorsa birdaha demiyor. Sonra babaya geçiyor onuda 2-3 gün söyledikten sonra birdaha söylemiyor. Baba de kızım diyorum bu sefer mama diyor. Anne de diyorum yine mama diyor. Tek söylediği su ver . Onun dışında her şeyi eli ile gösteriyor. Yada sinirlice anlatmaya çalışıyor bazen ağlıyor.
Bunun dışında söylediğim herşeyi anlar. Ayakların üşüdü mü diye sorduğumda hemen gider çoraplarını getirir oturur giydir diye ayağını gösterir. Klipleri ve reklamları ayrıca beni çok taklid eder. Mutfak havlusu nerde diyorum salonda sakladığı yerden getirir. Neyi sorduğumu neyi istediğimi anlar. Ama konuşmuyor. Uyku saati gelmiş bebeğim hemen uyu tamam mı diyorum amam diyor ama eşim bi musteriye gidip gelince 2 yaşında kızı var sular seller gibi konuşuyor. Hoşgeldin nasılsın demiş . Bizim kız ondan büyük niye konusmuyor ne zaman konuşacak diyor. Ve bu durumlarda herkes sana bakıyor annesi olarak senin konusturman lazım diye. İlgileniyorum konuşuyorum şarkılar söylüyoruz birlikte. İiiii diye melodi tutar. Eslestirme kartları aldım. Onlardan bak kırımızı araba , armut , traktör diye gösteriyorum heceliyorum. Ama kızım pek hevesli değil alıp kartlı atma derdinde.
Kısacası konuşma geriliği mi var ? Ne yapmam lazım ? Evde konuşması için uyguladığınz bir yöntem var mı?
2 yaşında hoş geldin nasılsın mı demiş maşallah benim oğlumda 2 yaşında bütün kelimeleri söylüyor hemen hemen ama cümle kuramıyor
Bebeginizin yasina gore kelime ve cumle sayisi cok az. Bu ayda ki bebeklerin en azindan 2'li 3'lu cumle kurmasi normal kabul edilir. Tabi ki farkliliklar olabilir ama kritik donem var. Eger bir sorun varsa zamaninda mudahale edilmeli. Tabi genetik faktor de onemli. Anne-baba veya yakin akrabalarda gec konusma durumu varsa bebekte de olabilir. Ama yine de bi doktora goturmenizi tavsiye ederim.
1,493,214 soru
24,398,259 cevap
349,919 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın