0 oy
249 göst.
Diğer kategorisinde (2,111 puan) tarafından

Günaydınn

Kızım 4,5 yaşında sürekli şunu giyeyim de görsünler bunu giyip arkadaşlarıma göstereceğim şunu takayım da arkadaşlarım çok şaşırsın havalarında hiç de sevmem başkaları için yaşayan insanları:'( Ama bu bir huy mu yoksa geçici bir şey mi? Sizinkiler de böyle şeyler söylüyor mu? Nasıl tepki vermeliyim böyle deyince bilgisi olan var mı?

15 Cevaplar

0 oy
(2,558 puan) tarafından
Benimkide 4 yasinda dediginin aynisi + herseyin en guzeli onun cabasinda ama disardada cok utangac asiri cekingen tek laf edemez elimden tutmadan yuruyemez insallah bunlar gecer zamanla diye dusunuyorum
(2,111 puan) tarafından
Benimki de okulda biraz utangaç açıkçası acaba bu şekilde mi kendilerini ifade ediyorlar, biz konuşamıyoruz kıyafetlerimiz konuşsun:))
(2,558 puan) tarafından
Olabilir
-Reklam-
0 oy
(449 puan) tarafından
Kızım 3 yaşına girdi oda öyle ne yedik ne içtik söyler ve aldigi herseyi üst üste giyer görsünler diye
(2,111 puan) tarafından
Al işte bı tane daha :)) ne tepki veriyorsunuz peki
(449 puan) tarafından
Istedigi gibi yapıyorum ama sonra o topluyacak etrafi elbiselerini kaydiyla çünkü cevremizdeki herkes böyle geçici
0 oy
tarafından
2.5 yaşındaki kızım bile ne giyeceğini seçiyor bunu giyeyim yoksa babam beni böyle beğenmez diyor :D 
0 oy
tarafından
Oglum var 4 yasında aldıgı oyuncak kıyafet vs sorulmazsa soylemez ben ayıp derim zaten nerde ne yedıgım ıctıgın nereye gıttıgın anlatılmaz sana sorarlarsa soylersın dıye anlatırım zamanla aşılayabılırım ınsallah zaten oyle soyleme huyu da yok suan
(2,111 puan) tarafından
Ya zaten kız çocukları ve erkek çocukları fıtrat olarak farklı oluyor biraz erkeklerde ben de hiç duymadım rastlamadım böyle diyene
tarafından
Bu en çok kız çocuklarında oluyor zaten benim iki oğlum var ikisindende yoktu böyle şeyler canım
0 oy
(937 puan) tarafından
3 yaşında kendi kıyafetini kendi seciyor bu yaşlarda olur ama sen anlat yinede öyle yapma canım diye çünkü bu yaşta ogrendiklerini asla unutmazlar 
(2,111 puan) tarafından
Evet ufak ufak anlatayım ama acaba bak bu elbiseden olmayan arkadaşların üzülebilir desem fazla mı gelir bu yaşta
(937 puan) tarafından
Evet öyle soylebilirsin büyüdükçe daha iyi anlayacaktır
0 oy
tarafından
Kızım böyle, oda tam 4 buçuk yaşında. Ağladığımı biliyorum. Halaları ile konuşurken evde olan eşyaları bile gösteriyor. Hediye gelse bir hafta gördüğü herkese anlatıyor. Defalarca anlatıyorum kızım herkes herşeyi bilmek görmek zorunda değil, senin olanı beğenen alamayan olur bazen kızıyorum bile . İhtiyaçtan aldığımız eşyaları bile öyle anlatıyor ki dayanamıyorum. Ben ayakkabı aldım, küpem var, bana bu hediye geldi vs vs. Aynı kaynanam böyle bildiğin kaynanamı doğurmuşum. Kimse bana benzetmiyor çünkü hiç süslü hava atmayı seven bilen biri değilim. İnşallah büyüdükçe bu huyunu kesicez çünkü geçen seneye göre biraz daha azalttı. 
0 oy
(4,692 puan) tarafından
Ahaha aklıma şey geldi kuzenimin arkdasi iki gün üst üste aynı şey giymiş 3. Gün diğer kız arkadaşları sen hep aynı şeyleri giyiyosun artık seninle arkadaş olmuyalim demişti çocuklarin dünyası farklı sanırım 
(2,111 puan) tarafından
Ahahah yok yaa :Dd bunlar nasıl kafalar gerçekten çok başka bir dünyaları var
0 oy
(3,103 puan) tarafından
Galiba o yaşta çocuklarda var bu durum. Görümcemin kızı da o yaşlardayken benim dedemin jipi var dedemin teknesi var(gerçekten var) söylerdi. Bilmiyorum biz gülüp geçiyorduk. Söyleme şekli falan tatlı geliyordu. Şuan 6 yaşında geçti yani. Bence geçici bir durum yani çocuk bu takılma. Yeni bir oyuncak alınca bile heyecandan hrmen gösterip söylüyorlar. Bence tamamen heyecanlariyla alakalı bir durum. 
(2,111 puan) tarafından
Aynen canım heyecanları ve saf kalpleri kaynaklı muhtemelen:)
0 oy
(7,101 puan) tarafından
Kızım anne ayyy olacağım çok güzel olacağım diyor :) hiç başkası beğensin demez ama o henüz farkında değil ki 
(2,111 puan) tarafından
Yok bizimki açıkça diyor giyeyim de arkadaşlarıma göstereyim diye:)
0 oy
(1,958 puan) tarafından
Ya sevincinden yapyo canım sen böyle diyimce çocukluğum aklıma geldi her sene eylül okul başlamadan önce kıyafet alışverişi yapılırdı kardeşimle kim gelse giyip gösterirdik her şeylerimizi çıkartıp gösterirdik sevinçten yeni bişey olunca insan göstermek istiyor. Büyüklerde bile var bu heleki çocuk.
(2,111 puan) tarafından
Aslında evet düşününce biz bayanlar bile birbirimiz için süsleniyoruz çoğu zaman çocuklar sadece daha saf oldukları için açık açık söylüyorlar düşüncelerini giyineyim de görsünler diye:)))
0 oy
(4,583 puan) tarafından
Sevindiklerine gösteriyorlar bence benimki de benzeri birşey aldığı zaman gösterir annem aldi babam aldı ama sadece ilk.alindiginda üzerine birini görürse o gün icinde
(2,111 puan) tarafından
Aynen aynen ilk alınışta mutlaka göstermek istiyor özellikle
(4,583 puan) tarafından
Ama bizde oyleydik bn hatırlıyorum bayramlık falan aldıklarında sürekli giymek isterdik evde gezerdim falanP0:)
0 oy
(163,308 puan) tarafından
anaaa bide oylemi oluyolar
(2,111 puan) tarafından
Daha neleri var neleri:)
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Benim kız 5 yaşında okulda parkta dışarda asla konusmaz hatta okulun ilk günü öğretmeni dilsiz falan sanmıştı :D ama gel gör ki çok süslü dediğin gibi sürekli şunu giyeyim bu tacını takayım güzel olayım prenses olayım vs derdinde. Okula gidiyor eve girer girmez gelinlik elbise tütü etek falan giyiyor taç takıyor bide giydigiyle kalsa iyi on dk bir çıkarıp başka giyiyo bütün dolabı döküyor aşağıya suslencem diye. Böyle çok güzelim onu giyince çirkin oluyom falan diyo. 3 yaşında kız kardeşi var bı uere giderken bazen giydiriyorum diyoki onu benden güzel yaptın ben kötü oldum bende öyle giycem yada tam tersi ben prenses gibi oldum kardeşim kötü oldu ben daha güzelim diyor insaah geçicidir çok yoruldum susunden.
(2,111 puan) tarafından
İşte bu çekingen çocukların bir kendini ifade ediş şekli mi acaba diye düşünüyorum benimki öyle dilsiz formatında değildir ama biraz çekingendir. Vallahi ben de her sabah okula giderken kıyafet kavgası yapmaktan yoruldum. Kıyafetle de bitmiyor her sabah farklı bir saç modeli istiyor alakasız alakasız takılar Allah'ım Allah'ımmmm
(3,146 puan) tarafından
Aynen ya bence bu şeyden kaynaklı. Akranlar içinde birbirlerinin eşyalarına bakiyolar dikkat ediyorlar. Mesela kızım bazen yolda giderken diyo ki AA anne bak bu kız benim ayakkabimdan giymiş bende de var aynısından yada işte benim montum gibi almış diyor veyatta AA onun elsali çantası var bende öyle istiyorum diyor. Çocuklar birbirlerine dikkat ediyorlar ne giymiş ne takmış diye. Eskiden biz böyle değildik hiç bilmem çocukken okulda arkadaşlarımın ayakkabısına kıyafetine vs baktığımı. Şimdiki nesil hep bı gösteriş biseyler.
0 oy
(2,668 puan) tarafından
Geçici olabilir yiğenim o yaşlarda evdr defile yapardı sürekli elbise değiştirirdi 2yaş civarında başlamıştı onda 6yasinda kalmadı öyle huyu cadımın :D 

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 179 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (6,872 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 161 göst.
29 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serra (564 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 371 göst.
31 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Dark-cikolata01 (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 317 göst.
31 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,117 soru

24,039,979 cevap

329,082 kullanıcı

...