0 oy
264 göst.
Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından
Kizlar 16 aylık kizim var ve sevimli dostlar falan izliyor sizce bir sıkıntısı varmıdır 

9 Cevaplar

+1 oy
(402 puan) tarafından
3 yaşa kadar 0 ekran. En güzeli böyle. Ekrana bağlı otizm çok artmış durumda en güzeli hiç öğrenmesinler. Ben de vermiştim ama bu çocuğumda mümkün olduğunca uzak tutucam. İnstagramda orhan toker dijitalbaba var takip etmenizi öneririm.
(18 puan) tarafından
Peki izlettiginiz çocukta sıkıntı yaşadınız mı acaba
(402 puan) tarafından
Şöyle söyleyim ara ara tvyi tamamen kaldırmama rağmen özellikle pandemide bildiğin bağımlı oldu. 9 yaşında dışarı çıkmak istemiyordu. Şimdi ani bir kararla öodemi kaldırdık ilk kaldırdığımız gün yaşamamın bir anlamı yok diye saatlerce ağladı atlatmak çok zor oldu. Tavsiyem hiç başlamamak. Her çocuk öyle olcak diye birşey yok ama bildiğiniz bağımlılık yapıyor. Legoları çok seven oğlum onlara bile ilgi göstermedi şimdi yavaş yavaş eskiye dönüyor.
(18 puan) tarafından
Tamamdır çok teşekkür ederim sağolun
-Reklam-
0 oy
(485 puan) tarafından
Günde 3 defa 15 dk açıyorum onun dışında acmiyorum kendimce sınırladim 

Bi sınırı olmali bence bu ayda en fazla 15 dk izlet sonra kapat uzun sureli izlemesin bence daha az zarari olur 
(18 puan) tarafından
Zaten artık hiç izletmemeye karar verdim o da pek izlemiyor şimdi biraz izledi sıkıldı ve peşimden koşturuyor
0 oy
(9,236 puan) tarafından
13 aylık ekran görmedi
0 oy
(8,613 puan) tarafından
TV açık olsada bakmıyor 14 aylık. Ben bazen Telefondan aciyorm Kukuli şarkıları maximum 10 yada 15 dk izliyor. Ondada sıkılıyor hemen zaten. Benim arkadaşım ilk çocuğu hep TV ile büyümüş herhangi bir otizm söz konusu olmamis çocuk gayet iyi maşallah. İkinci çocuğu şimdi benim.bebeyle aynı ay TV internetten YouTube şarkıları açıyor saatlerce izliyor bişey olmaz diyor ilk çocuğum da olmadı bundada olmaz diyor ama bilemiyorum. Bence otizm doğuştan gelen bişey diye düşünüyorum 
(4,239 puan) tarafından
Hiç bişey olmaz demeyin diyenlere de itibar etmeyin 5 yaşında ki kız kardeşim telefon bırakır tv açar maşallah zehir gibi zekası ama asla odaklanamıyor geçen sene kuran kursuna gönderdik hiç bişey öğrenemedi öğrendi de işine gelmedi sadece gidiyim oyun oynayım geleyim diyor. Bu sene anasınıfına gidiyor oyun kurmayı beceremiyor arkadaşlık edemiyor kimseyle benimle oynamıyolar diyor otizmli değil ama iyi durumda da değil malesef
0 oy
(2,529 puan) tarafından
Yani bu 2 yaşında ekran görmedi 15 aylık ekran görmedi diyenleri nedense pek inanasım gelmiyor. Bu çocuk hiç mi misafirliğe gitmedi hiç mi ananesiyle dedesiyle görüntülü görüşmedi. Hiç mi AVM de şurada burada TV ye denk gelmedi. Adım attığım yer teknoloji. Bilmiyorum bu kadar kısıtlamamak gerek. Teknoloji çağındayız sen izletmesen illa ki izliyecek yere gidiyosun. Geçen misafirliğe gittik adam maç hastası maç izliyor kızım da başladı izlemeye e ne diyeyim adama maçı kapat mı diyecem. 
(1,070 puan) tarafından
Ekran gormediden kastı bence anne yada baba bilhassa özellikle açıp oturtup izletmemistir. Ondan bahsederler canım. İster inan ister inanma benim 27 aylık bir kızım var çizgi film kanalı açıldığı an kıyamet kopattiyor kapatın diye. Gün içinde de genelde TV kapali evimizde. Ablası var akşamları 1 saat o uyuyunca animasyon izler öyle açarız. Telefonum hiç ortalıkta değildir mesela o uyudugunda elime alıyorum böyle 1 saat falan oda burda takılıyorum.. o yüzden kızım aşırı kitap düşkünü sürekli bize kitap okutur o bize anlatır
0 oy
(5,157 puan) tarafından
Eltim her iki çocuğuna da telefon verdi çocuklar bağımlı oldular büyük çocuğu 4 yaşında konuşmayı öğrendi küçüğü 2 yaşında yine pek konuşamıyor 
0 oy
(2,397 puan) tarafından
Bence çocuktan çocuğa değişiyor o yaaaa çünkü benim amcamın çocukları çizgi film izleyerek düzgün bir diksiyonla konuşmayı öğrendiler diyebilirim ama ablamın kızı tv tlf bağımlısı olduğu için yeni yeni konuşmaya başladı dört yaşında 
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Ya benimki de tam tersi evde bir çizgi film kanalı açılsın kıyameti kopattiyir 27 aylık kapatın diye bagira bağıra ağlıyor. Ablası arada izliyordu.
0 oy
(435 puan) tarafından
Valla kim ne derse desin ben belli saat sınırı ile izletiyoru hatta faydasini bile gördüm kizim 2 yasinda cok guzel konuşuyor ve o sevimli dostlar sayesinde sarki bile öğrendi soluyor
(11,250 puan) tarafından
Demi kız oğlum da öyle ikisi de çok erken konuştu bence de faydası var
(435 puan) tarafından
Bencede tabiki kalkipta saatlerce izletmekte iyi degil ama belli sinirda izletilebilr

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 155 göst.
1 Aralık 2024 Diziler & Filmler kategorisinde MEHYASEL (6,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 273 göst.
27 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Katibe Anne (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 174 göst.
0 oy
11 cevap 232 göst.
27 Haziran 2024 Diğer kategorisinde ozlem4141 (694 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,882 soru

23,850,669 cevap

319,873 kullanıcı

...