Bir bağımlılık daha buda 1 bağımlılık bunuda zamanla kırıcaksın onun acı çekmediğini empati yapmalısın.o minnet altında kalmakda kolay deyıl Ve bağımlılığın içinde kıvranıyor Aslında.kardeşine küçükken o bakmış veya hep burdan övülmüş olabilir...veya en kötüsü kurtarıcı güdüsüne girmiş olabilir bunlarada dikkat et....sen zaten Onu anlamaya çalışınca bu konuşulanları yapınca O öfkesi inicek Rahatlıcak... sakinleşicek savunmaya geçmicek....
Olaya şöyle bak anne babasının yanlış eğitimi sadece bu sizinde şimdi 3 çocuğunuz var birine dermisin karı bulunur oğlum sen bize bakmalısın aklı selim mi? deyıl yanlıs eğitmişler devam ederek sömürüyor lar.
Çocuğu bağımlı yapmışlar... çocuklar ailelerine sadece ama sadece saygı sevgi verebilir.ödeyecekleri sadece budur ama bazı anne babalar tabi bize bakıcaksınız hakkımız asla ödeyemezsiniz.
Zaten ödenmez hakları sadece teşekkür edilir ve saygı gösterilir bu kadar dır..dıer türlüsü çocuğu sömürmek ...
Kocan bunun farkında deyıl ama zamanla nasıl öğrenecek sen bu konuştuklarımızı yaparak. Ve
1 )sen her zaman yanında olduğunu hissedirerek sabırla dışardan gelecek bir desteğe dayanma Güdüsü gidicek
2 . )annesinin ona nasıl davrandığına dikkat ederek sevgi dilini de anlarsın ozaman. bu kadın ne yapıyor övüyor mu...Rahatmı hissediriyor..gözlemle...ama çocukken söylenen kelimeler hipnoz edicidir onuda unutma..karıyı alınca annesini unutur vs..gibi kim bilir neler duydu...Ama Sana ailesine bağlandıkça, sorunları konuşmak daha kolay olacaktır.hatta kendi bıktım artık usandım dicekdir...
Ama sen 3.-) kocanı değil, ailesini de hatalı bile davransalar eleştirmiceksin ailen kötü demek +sen kötüsün demek olucağı için asla eleştirmemek gerekli..çünkü ailesi ile özdeşik durumda...
Bir yanlış gördüğünde( BEN DİLİNİ KULLANMALISIN ) BENCE GARİP...VS
4.hatta o kötülese sen savun ki ön yarglı olmadığını görsün zamanla onların yanında dahi seni savunucak hale getir...
+Rahatsızlık veren bir durum olunca da ben dilini kullan bence Uygun deyıl vs
5.)şimdi bu örnekleri kaynanan verse ne gibi algılanır çok bilmiş bazen bu şekilde algılar oluyor.. müdahale ediyor vs.yanlış anlamalar oluyor...
--Zamanla sabırla eşin sana yakınlaşınca ileriki zamanlarda...
"&Evimin Direği canım, seninle severek evlendim ve bundan hiç pişman değilim, seni hâlâ seviyorum, takdir ediyorum. Ancak evliliğimizde rahatsız olduğum, huzursuz olduğum bazı şeyler var. Senin ailene olan saygını, onların sana bağlılığını da anlıyorum. Ama bunun aşırıya kaçtığını ve ilişkimize zarar verdiğini düşünüyorum ve görüyorum. Sen, her defasında onların yanında yer aldığın zaman ben kendimi çok değersiz hissediyorum. Ben, Allah tarafından sana emanetim ve her konuda senin yanında güvende olduğumu hissetmek istiyorum. Desteğine, sevgine ve ilgine ihtiyacım var...
6) sen artık annesi gibi parasını takip eden annesi gibi parmak sallayan hesab soran sürekli ne yapıyor ediyor anlat vs rolünden çıkınca eşin daha çok verici fedakar olucak yorulmanı istemicek o çocuklara bakıcak bil bakalım bu durumdan ilk kim rahatsız olucak (kayınvaliden) olur ise yani (o kendi eşinede belki annelik yaptığı için)seninde oğluna annelik yapmanı istemesi normal.çok kibar bir uslub ile biz muslumanız birbirmize zulm edecek deyılız birbirini seven yuvası çocukları için birşey ler yapan aileyiz ...hiç takmicaksın...çünkü oğlundaki değişimi ilk o anlıcaktır...
7)cima yı hafife alma sen öyle cilveli olursunki kadın bulmak kolay ama şehvetle öpen sarılan gerçekten aşk ile bakanı nerden bulucak... erkekler geneli eli ile yapmayı sever...hayat kadına gitmek istemez çünkü duygu yoktur çekici gelmez bunu düşün..
Sağlıklı bir iletişim ve üslubun yanında, ön yargılar da karşılıklı olarak kırıldığı zaman, güvenin olduğu ilişkiler de zamanla sabırla normale döner. Bu adımı kocandan veya ailesinden bekleme, iyi niyetle sen adım at sen değişince yapınca değişicek
Baktın Tüm bunlara rağmen bir sonuç alamazsan tek başına deyıl kocanla birlikte bir psikoloğa başvur ozaman fayda verir...ucak...
+Rahatsızlık veren bir durum olunca da ben dilini kullan bence Uygun deyıl vs