0 oy
516 göst.
Diğer kategorisinde (1,421 puan) tarafından
Benim ilk çocuğumda kalıtsal cilt rahatsızlığı var onun bakıcı maaşını alıyorum ikinci cocugumda aynı hastalık var 1 anneye 2 bakıcı ücreti alabiliyor mu bilgisi olan var mı 

7 Cevaplar

+1 oy
(1,154 puan) tarafından

Bakım ayligi için raporda ağır engelli veya bakıma muhtaçtır kısmı işaretli olması gerekir. Bakicisi eşin olsun maasida o alsın. Ama gelirler hesaplanır. Yani evin kendinin, ceya eşinin maaşı yüksek ise aylık kesilir. 

Şartlar tutuyorsa, hane geliri yüksek değilse raporda tam verilirse aylık baglanir.
-Reklam-
0 oy
(316 puan) tarafından
Hayır cnm vermiyorlar ama çocuk 18 yaşına gelirse o zaman maaş alabilir 
(1,421 puan) tarafından
Engelli maaşı var onun adına benim adıma bakıcı maaşı var ikinci çocuk için vermezler mi acaba aynı şekilde
0 oy
tarafından
Başvuru yaptığın yere sorsana canım 
(1,421 puan) tarafından
Rapor çıkarınca belli oluyorda rapor çıkarmakta hem zaman hemde çok ugrastiriyor o yüzden buraya sordum belki bilgisi olan vardır diye
0 oy
tarafından
Alabilit diye biliyorum. Bizim bir akrabamiz var ikiz cocuklari engelli aliyordu. Ama esinin maasi yuksek olursa vermiyorlar
(1,421 puan) tarafından
Eşimin belli bir işi yok sigortası da yok demek istediğim her ikisine hem engelli hem bakıcı aylığı verilir mi sizin akrabanız ikisi için ayrı ayrı mı bakıcı maaşı alıyor
0 oy
tarafından
Allah gùç kuvvet versin sana òncelikle.bildigim kadarıyla ikisi için ayrı ayrı bakıcı alamazsın ama evden baska biri alabilir yani eşin alabilir diger çocuģunun bakıcısı olarak gòsterebilir kendini.
0 oy
(1,974 puan) tarafından
Post ciksn cnm
0 oy
(1,326 puan) tarafından
Eşinin düzenli işi yoksa o alsın canim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 392 göst.
4 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 253 göst.