0 oy
343 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Canlarım benimm her ne kadar uzun postlarimdan memnun olmayanlar okumayanlar olsada bir okadar postlarimi okuyup güzel yorumlarda alıyorum. Ve gerçekten onure oluyorum <3 emeğimi görüp hiçe saymayanlara teşekkür ediyorum. 

Çoğu yorumlarda köşe yazarlığı yapabilirsin canım veya kitap cikartsan alıp okurum diyenler oldu. Gerçekten beni çok gaza getirdiniz kızlar . Bende kitap çıkartmaya karar verdim. Cidden içimden yazmak geliyor. Ama nasıl cikarticam kitabi? Yani neler yapmam lazım ? Kitapevi ile mi anlasmam lazım ? İlk edapta ne yapmam lazım ? Yazmaktan yana sıkıntı yok . Bana bir yol gösterin. 

Sizlerden esinlendim canlarım <3

5 Cevaplar

0 oy
(4,285 puan) tarafından
Yazdıktan sonra bi yayinevi ile anlaşılıyor sonra yazılarını inceliyorlar uygunluk vs anlaminda sonra ücret karşılığı cikariliyor diye biliyorum ama kesin bilgi diyemem
tarafından
Ben mi ücret veriyorum canım? Onlar mı veriyor ? Sonuçta kitabi benden onaylayıp alacaklar ?
(4,285 puan) tarafından
Basim için tabiki ücret vermek zorundasin canim
tarafından
Ne kadar peki canım bilgin varmı acaba ?
(4,285 puan) tarafından
Yok.malesef
-Reklam-
0 oy
tarafından
Önce sen kitabını yazıyorsun, bir yayınevine gidip görüşüyorsun. Kitabını okuyorlar ve beğenirlerse kendi editörleri gereken yerlere müdahale ediyor vs. Son baskı haline gelip, piyasaya sürülüyor. 
tarafından
Begenmezlerse tekrardan mi yazıyorum :((?
tarafından
Beğenmezlerse başka yayınevleriyle görüşürsün ama unutma günde kaç tane kitap gidiyor önlerine. Benden tavsiye 1.si noter onayı yaptır, 2.si internetten biraz yazım dillerini araştır, kitap çok güzel olsa da yazım dili iyi olmayınca akıcı olmayınca insan sıkılıyor, 3.sü (bunu sakın yanlış anlama iyi niyetimle yazıyorum) yazım hatalarına, kelimelerin yazılışlarına, noktalama işaretlerine, cümle yapılarına vs dikkat etmen gerek.
tarafından
Zaten burda en çok bunlara dikkat eden benimdir ilk başta geliyorumdur :)❤️
0 oy
(7,814 puan) tarafından
Yazdıktan sonra noterde tasdik ettirmen lazım sonra yayınevine bırakacaksın onlar basılmaya değer görürse basılacak ama onaylatmadan sakın bırakma .
tarafından
Basılmaya değer gormezlerse emeğim hiçe mi gidicek ? Tekrar tekrar üstünde duzeltmeler yaparak .. zor olur givi5
(7,814 puan) tarafından
Her yayınevi her kitabı basmaz başka yerlerde denersin şansını.
tarafından
Tamam canım öyle yaparım. İnşallah yazarsam :)
0 oy
(28,451 puan) tarafından
Bence köşe yazarlığı gerçekten mantıklı canım
tarafından
Lise mezunuyum canım. Elektrik elektronik meslek lisesi okudum.
(28,451 puan) tarafından
Demekki kendinden yeteneklisin başarırsın inanıyorum sana ❤️
tarafından
Çok teşekkür ederim canimm. Okul zamanında kompozisyonlarim çok begenilirdi. Hoca ödev olarak vermesine rağmen bana hep sözlü notundan 100 verirdi. Çok güzel anlatmışsın diye :) ❤️ sağolsun
(28,451 puan) tarafından
Çok güzel ❤️
tarafından
❤️❤️❤️☺️
0 oy
(3,858 puan) tarafından
Tatlım önce yazacağın konuyu bul. Ve bol bol yaz, sonra tekrar tekrar okuyub beğenmediğin yerlerin üzerinden birdaha geç. Sonra kendin bilgisayarda yaz. 

Tanıdığın edebiyyat öğretmenlerine okut, okuyub yorumlarını yapsınlar. Onlara göre birdaha üzerinden geç. (Edebiyyat öğretmeni daha çok kitab okumuştur diye. Kitab okumakdan ziyade hikayenin gidiş hattına göre de yorum yapacaktır) 

Yazdığından emin oldukdan sonra yayın evi bulmaya başla. 
tarafından
Aklımda hiç konu yok canım. Hayat hikayemi yazsam . Roman olur çünkü. Ailemde okur içimi döktügüm için istemem. Onun dışında 2 gündür düşünüyorum ne konusu hakkında yazabilirim ? Kicimdan uydurup bi hikayemk yazicam ki hiçte yazamam
(3,858 puan) tarafından
Ben öğrenci yıllarımda bir karakter uydurdum ve kendi duygularımı o karaktere aktardım. Uydurduğum karaktere o kadar çok bağlanmışdım ki, en sonda kızımı bu kadar üzdüğüm yeter. Tüm sorunlar hall olacak ve kızım mutlu olacak dedim. Hikayemi öyle sonlandırdım.
Sonra bir baktım ki, kendime terapi yapmışım meğerse. Kendimi iyleştirmişim. Depresyondan çıkmışım. Kendimi o kadar mutlu hiss etdim ki, tüm hikayeyi mutlu bir şekilde çöpe atdım. Kendime kızım bak seni üzen herşey çöpe gitdi sen özgürsün dedim.
tarafından
Ayy canım çok değişikmis cidden etkilendim ❤️

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 215 göst.
9 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Minelsaglam33 (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 367 göst.
6 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde MEHYASELERT (3,905 puan) tarafından soruldu
+8 oy
12 cevap 374 göst.
22 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Alaska (1,998 puan) tarafından soruldu