0 oy
1,625 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar ben 1.5 sene önce 5 aylık hamileyken  bebeğimi kaybettim maalesef, çok zor bir süreçti benim için. Bi yandan çocuk istiyorum ama bi yandan hiç istemiyorum hayatı kısıtliyor ve herkes çok zor diyor. Burda da okuyorum herkes bıkmış çocukla ugrasmaktan, anne olmak bu kadar mı kötü bu kadar mı zor bir şey? Hiç kimse anne olmaktan memnun değil, bir kişide annelikle ilgili güzel şeyler söylemiyor. Neden bu kadar şikayet ediyorsunuz ki anne olmanın güzel yanları hiç mi yok. Böyle şeyleri gördükçe tamam diyorum ya ben çocuk kesinlikle yapmayacağım 

57 Cevaplar

0 oy
(6,540 puan) tarafından
Cok zor, hamilelik dahil iki yildir uyumuyorum gunde toplam 2-3 saatlik uykuyla ayaktayim, hic uyumadigim gunlerde oldu, yemek yiyemedigim ac kaldigim zamanlar, oturup dinlenmek kendine vakit ayirmak hayal oldu, eski yasamamimla alakam yok ,calisan bi bayandim dogum iznindeyim ,evdeyim genelde ,cikamiyoruz ,bebegin duzeni saati bozuluyo (bizimkisi boyle ) evde dogru duzgun yemek temizlik olmuyo aylardir, en son ne zaman oturup dinlendim bilmiyorum, daha en az 2 yil boyle surer gibi. Eskiden tatillerde surekli bi yerlere gider farkli sehir gorur gezerdik, is yerinde de baya aktiftim,giyinmeyi kendime bakmayida severim, simdi esofman tsort terlik en rahat ne ise o, gunlerce dus alamadigim ter koktugum gunler oldu bu yaz sicaginda  

Az once kucagimda uyuttum nasil guzel bi duygu minik elleriyle tutmus kollarindan, 10 aylik oldu ne cabuk gecti zaman diyorum ( oysa gunler saatler hic gecmezdi ) bu gunlerini anlarini cok ozleyecegim, kokusu, kivir kivir saclari, tarifi olmayan bi duygu, gece 2 saat anca uyudum ama bi sekilde ayaktayim, yetiyorum elimden geldigince annelik belki de bu bilemiyorum ama bu duyguyu isteyen herkes yasamali tarifi olmaz, o pamuk pamuk elleri yuzunuzde gezdirmesi size sarilmasi paha bicilemez
-Reklam-
0 oy
(1,573 puan) tarafından

Burda gördüğün yorumlar hayatında çocuk yapıp yapmayacak kadar etkiliyorsa fikirlerini bence başka şeyler düşünmen gerek:D

tarafından
Ne gibi şeyler pardon?
(4,759 puan) tarafından
Burda gördüğü yorumlardan kocayı da bırakması gerek ;)
(1,573 puan) tarafından
Aynen öyle:D
tarafından
Çok komiksin ya, iyi oku bakayım ne yazmışım? Sadece burda okuduklarımdan dolayı mi böyle düşünüyorum sanıyorsun gereksiz seni. Yol al çok konuşma
(1,573 puan) tarafından
Terbiyesiz TERBİYESİZ
0 oy
tarafından
Canım benim youtubede Barış muslu demo çalışmaları izle. Anne çoçuk ilişkileri, travma. Bende yeni başladım. Önce travmamı bulub çalışacam. Travmamı yendikden sonra çoçuğum olacağına inanıyorum. Lütfen çokça izle. 

İnşAllah seninde olur☺️☺️.

Son postumuda oku bir.
tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim ❤
0 oy
(2,466 puan) tarafından
Annelik tarifsiz bir duygu evladını kucagina aldigin ilk an aşık oluyorum ve keşke daha önce dogursaydim diyosun bütün gün canin cikiyo bakmaktan evladin uyuyunca hemen onu özlüyosun ve fotoğraflarına bakmaya basliyosun hasta olduklarında iyilessede yine yaramazlık yapsa raziyim diyosun okula gidince gelsinler diye saatleri sayıyosun annelik boyle birsey iste
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Dün hastaydım ateşim 38 buçukta eşime sürekli yavrumun ateşine bak onunda var mi demisim ve ateşim düşünce kızım uyandı 3 saat uyumadı basım ağrıdığı icin fazla konuşmadım ama yüzünü sevince bana güldü o bile güzel birsey daha 25 yaşındayım ve kızım 3 aylık olacak evlenir evlenmez hamile kaldim hayata olumlu ve mutlu bakınca herşey güzel bence
0 oy
tarafından
Hayatın her alanında olduğu gibi çocuk olduktan sonra da zorluklar oluyo ama iyiki varlar kurban olurum ben onlara 4 tane emanet onlar bana 
0 oy
(2,568 puan) tarafından
Ben anne olmadan önce cennet annelerin ayaklarının altındadır. sözü o kadar tuhaf gelirdi ki neden annenin ayagının altında neden başka yer değilde ayak? Bunu anne olunca anladım.  Tabi ki zor olacak bir insan yetiştirmek kolay olabilir mi :)) Ama her zorluktada çok güzel mukafat var. Burdaki yorumlara aldanma herkes çocugunun fotografını paylasıyor mu korkuyorlar nazar olur diye. O yüzden aldırma. Rabbim sana da sağlık sıhat ile nasip etsin kuzum benim.
0 oy
tarafından

İki bebeğimin arası 13 ay 29 yasinda ilk anne oldum. Ya eziyetlerini zorluklarını bile çok şükür diye anlatırım ben.Allah yokluklarini göstermesin derim. Gerçekten ben hayatta en çok anne olmayı sevdim. Kariyerimi bıraktım onlar için feda olsun :):angel:

0 oy
(6,848 puan) tarafından
Bnde cnm 18+5 ilk bebeğimi kaybettim rabbim tekrar nasip etsin annelik çok güzel 
tarafından
Çok zordu benim için hâlâ çok üzülüyorum
(6,848 puan) tarafından
Nasibi yokmuş Cnm üzülme hiç unutamayiz ztn ben gözümün önünden gitmez hic
0 oy
tarafından
Onlar tuzu biberi. Evlat en büyük nimet. Eskiden yarımmissin da tamamlanmışsin hissi veriyor :) 

Önceliklerin değişiyor tabiki çok zor ama olacak o kadar. Güzel olmasa onca zorluğa rağmen herkes doğurur muydu :) 

Ha kimisi üç yapar, kimisi beş , kimisi de tek çocuk yeter der. Hiç istemeyen de kendisi bilir tabi ki ama çocuk gelince anlıyorsun önceden eksik olduğunu. Minicik ama dolduruyor evi çok şükür bin şükür . Rabbim acılarını göstermesin. Hayırlı saglikli uzun ömür versin hepimizin evladına.
0 oy
(7,448 puan) tarafından
Ne kadar yorucu olursa olsun bir anne diyişi bir gülümsemesi bir sarılması bütün yorgunluğumu alıyor :)
0 oy
tarafından
Şuan hamileyim ve ben hamilelik çok zor diye çok yazı okudum evet zor ama olsun bunları yasamak bile harika

Şimdide çocuk çok zor yazıları okuyorum ama olsun onlar yaşamak istiyorm

Dört gözle bebeğimi kucağıma almayı bekliyorum 
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Oyyyyy delimisin kız sen annelik Rabbimin bize verdiği en güzel nimet
0 oy
(2,125 puan) tarafından
Tüp bebek annesi olarak söylüyorum, gerçekten istemeden olacak bir şey değil. Gerçekten anne olmayı, o sorumluluğu taşımayı istiyorsa kişi o zaman yapmalı. Gerçekten istemezsen her şey çok zor gelir. 

Annelik güzel bir şey ama çok abartıldığını düşünüyorum. Bir kadın illa anne olmak zorunda değil. Anne olmadan önce de güzel bir hayatım vardı, anne olduktan sonra bambaşka ama yine güzel bir hayatım var çok şükür. 

Artıları ve eksileri var iki durumun da. Her bebek farklı oluyor, kimisi gerçekten anneyi çok yıpratıyor veya plansız olan sürpriz bebekler annenin psikolojisini etkileyebiliyor diye düşünüyorum 
0 oy
(3,549 puan) tarafından
Annelik cook çok zor kabul. Ciddi sorumluluk ve sabır gerektiriyor. 

Ama...

Su an 2 buçuk yaşında bir kızım var. İyi ki var. Can kizim. Onunla hayat anlam buldu. Su an en güzel zamanlarımizi yaşıyoruz. Boynuma sarılıp anne seni çok seviyorum diyor. Oto koltuğunda otururken birden anne sen çok iyi bi annesin diyor. Konuşuyoruz. Sarılıyoruz. Sevmek kelimesinin ne demek olduğunu öğreniyoruz. Bir yandan kaygılar, korkular var kabul. Ama dünyada çocuğundan daha çok sevebileceğin bir insan asla olmuyor. Ciddi ciddi düşünüp karar vermek lazım.
0 oy
(2,218 puan) tarafından
Anne olmak zor sorumluluk ister ben gerçekten çocuğum doğduktan sonra büyüdüğünü hissettim 28 yaşındayım rabbim iyi ki onu bize nasip etmiş ondan önce biz ne yapıyormuşuz bilmiyorum evimizin neşesi rengi yokmuş resmen çocuğun doğduktan sonra evimiz rengarenk cıvıl cıvıl oldu evet belki eskisi gibi çıkamıyoruz çocuğa göre hareket ediyoruz çocuğunu da gidebileceği yerlere gidebiliyoruz. Ama inan hiçbir gözümüze gelmiyor benim bazen günlerce evden çıkmadığım oluyor iç şikayet etmiyorum Rabbime şükürler olsun iyi ki onu bize nasip etti bence dünyanın en güzel hissi anne olmak
0 oy
(48 puan) tarafından

Söyle söyliyim sana benim kızım doğduğundan beri asla uykusu yok inanki haftalarca duş alamadığım bile olmuştur tabiki böyle zorlukları var ama anne olmak mükemmel birşey hergün yeniden kızımın yeni şeyler ögrenmesini hayranlıkla izliyorum sanki benim en büyük ilacımmış gibi çok tarifsiz bir duygu inan bana bu hayatta ki en iyi arkaşın oluyor :)

tarafından
Ya öyle bi anlatıyorsunuz ki  çocuk yapmaya gidiyorum bak gaza geldim yaa :D
(48 puan) tarafından
İnanki canım kızım iyiki olmuş tabiki çocuk olunca insanın hayatı degişiyor ama o bana yasattığı tarifsiz duygular telaşlara hergün şükrediyorum çünkü yengem var 20 seneye yakındır olmuyor onunki bu yüzden her kızıma baktığımda Allaha defalarca şükrediyorum
0 oy
tarafından
Burda şikayet edenlerin çoğu mutsuz çünkü. Bir kısmı plansız ve yeni anneyken hamile kalmış, bir kısmının kocası çocuğa bakmayı annenin görevi olarak görüyor, bir kısmının kayın ailesi o kadar karışıyor ki, kadın nefes alamiyor.

Bir kısmının da çocuk psikolojisinden haberi yok, 2 yaş dönemi krizleri nasıl atlatılır, çocukla nasıl konuşulur, nasıl oynanır bilmiyor. 

Bagirmayi normal sayan çok, çünkü kendi ailesinden öyle görmüş, vurmuyorsam sorun yok diye düşünüyor. Bagirmanin psikolojik şiddet olduğunu anlamıyorlar. 
0 oy
(4,586 puan) tarafından
Sağlıklı olduklarına şükretmek yerine simariyoruz bacı

İstiyoruzki çocuklar put gibi otursun istiyoruz
0 oy
(658 puan) tarafından
Bende 2 defa kaybettim yıprandım bazen bende öyle düşünüyorum 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 643 göst.
+2 oy
34 cevap 1,465 göst.