0 oy
982 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (129 puan) tarafından

Evet çürütür. Anne sütü ne kadar doğal bir besin olsa da içeriğindeki laktoz, diş yüzeyinde temizlenmeden bırakıldığında çürük yapıcı etki göstermektedir. Özellikle gece beslenmelerinde dişler çürük gelişimi açısından ciddi risk oluşturmaktadır

İnternette böyle yazıyor  doğru mu 

imageoğlumun dişleri kırılıyor bu şekilde dişinin üstü meme bağımlısı 7-24 memede ne yapmalıyım memeyi azaltmalı mıyım 14 aylık gece beslenmesini kesmek gerekir mi artık 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Gece beslenmesı tabıkı dişte curuk yapar, sızın 2 saatte bır kalkıp bısey yıyıp yattıgınızı dusunun, ya arkasından bol su ıcırmek yada dişleri duzenlı fırcalamak lazım zaten 1 yasından beri ben duzenlı fırcalıyorum gece beslenemsınj de 1 yasında kestim
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Evet doğru. Ben doktora sormuştum. Özellikle gece beslenmesi yapıyormuş. Gece emzirdikten sonra tülbentle silmeye çalış. Gün içinde fircala. Ve çok tatlı şeyler tüketiyorsanız sütun tatlı olacağından o da çürütüyor. Bir çözümü yok. Ne kadar fircalarsan dikkat edersen et birkere o çürük dişe girdi mi dolgu yaptırmaktan başka çaren yok. Eğer ilerde yaptirmazsan o dişlerin hepsi öyle çürüyüp eriyecek. Geç kalırsan diş çekilmeye, ve yeni gelen dişlerin şeklini bozmaya başlar. 
(4,168 puan) tarafından
+++++
(502 puan) tarafından
Ben götürdüm dişçiye düşecek yenisi gelecek dedi benim oğlumda 34 aylık gece beslenmesi vardı çürüdü ama dolgu olmaz çok küçük dedi çekemeyen dişlerini fırçala dedi bende her gün fircaliyorum
tarafından
Hayır canım kompozit dolgu da yapıyoruz krom zirkon kaplama bile yapıyor. Devlet doktoru yapmaz. Özel pedodontiye gotureceksin. Kuzenim yaptırdı 8 bin TL ye patladı. Çoğu doktor öyle diyor maalesef. Ama yaptırmak gerek bana göre. Süt dişi yok ağrısı olmaz yok bişey olmaz düşüncesine karsiyim. O çürükler arka dişlere yayılacak ve arka dişleri çocuk 11-12 yaşında değişecek o zamana kadar napcak hep ağrı çekecek yazıktır. Sen iyi bir doktora götür eğer maddi durumun iyiyse. Çünkü 10 binden aşağı çıkamazsın
(502 puan) tarafından
Durumum olsa canım feda o yüzden devlete götürdüm ama cekemeyiz dolgu olmaz dedi israrmi etsem yaparlarmi
tarafından
Hayır yapmıyor ısrar etsen bile. Onlar sadece ilerde çekme işlemini yapar. Dediğim işlemi yalnız özel yapiyor maalesef
0 oy
(7,817 puan) tarafından
Erkek çocuğu bi seneden fazla emzirilmez zaten biran önce kesmeye bakın.
(7,817 puan) tarafından
Üç dört aylık la kıyaslanamaz herhalde.
(914 puan) tarafından
Çocuğun iki yaşına kadar emzirilmesi annesi uzerinde hakki diye duymustum erkek kız ne alaka ha iki yaşından sonra erkek çocuğu çok emzirilirse cinsel yönden zarar veriyormuş onla alakali bence arkadaşın söylediği ben altı yaşına kadar oglunu emziren anne gördüm maalesef
(881 puan) tarafından
Ay ne alakası varmış ya ikiside can değil mi kız da erkekte bir .. Iki sene anne sütü almalılar saçma saçma şeylerle insanların kafasını doldurmayın
tarafından
Ayy saçma çok saçma ne alaka erkek kız coxugu ya
(620 puan) tarafından
Anne sütüyle alakası yok benim oğlum 6 ay emzirebildim disleri öyle fircaliyorum ama fayda yok süt dişi zaten düşürür Dr göster cnm
0 oy
(848 puan) tarafından
İnternetteki yalan yanlış bilgiler... 
(129 puan) tarafından
Ama bebek bakımı bölümünden bir anne de yazmış geceleri sık emdiği için oluyor dedi vallahi bende şaşırdım neye inanıcağıma
(848 puan) tarafından
Kaç aylık bebekten bahsediyor acaba o anne? Doyan sağlıklı bir bebek ilerleyen aylarda uykusunu acıkarak sık bölmez ki... Habire anne sütğ de bir yerden sonra tek başına yeterli bir besin olmuyor ki ek gıdaya başlıyoruz. Vardır bir problemi
(129 puan) tarafından
Memeye çok düşkünmüş gece çok sık emiyormuş 2 yaşına yakın bıraktırmış
(502 puan) tarafından
Evet doktor söyledi bana gece emzirdiginde şu icir düşer zaten bunlar dedi dolgu olmaz çok ufak dedi
0 oy
(2,781 puan) tarafından
Çürütür mü bilmem ama 14 aylık olmuş daha kaliteli bir uyku için gece beslenmesini kesebilirsin. 
(129 puan) tarafından
Gece sırf meme için uykudan kalkıyor meme vermeyip uyutmayı mı denemeliyim
(2,781 puan) tarafından
Emen çocuklar malesef gece çok kalkıyor. Denemek te fayda var uyandığında su ver geri uyutmaya çalış olmuyorsa da yapacak bir şey yok.
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Evet malesef bu doğru. Gece memesini kes dişlerini düzenli fırçala bari diğer dişlerine bişey olmasın
(129 puan) tarafından
Diş fırçası hangisini tercih etmeliyim ne ile silmeliyim
(1,517 puan) tarafından
Jackn jill kullandık biz diş fırçası ve macunu.
0 oy
tarafından
Benim oglumum disleride çürük cikiyo suttenmi acaba genetikte olabilir 
(502 puan) tarafından
Gece emzirdiginiz için benim oglumunda öyle ben doktora götürdüm düşer dişler dedi dolgu olmaz dedi çekmeyelim çok ufak dedi hergun furcaliyoruum
0 oy
tarafından
İlk kez duydm cann

İlgili sorular

+3 oy
14 cevap 576 göst.
0 oy
12 cevap 316 göst.
20 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 309 göst.
0 oy