0 oy
130 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (134 puan) tarafından
Merhaba hanımlar vişne reçeli yapicam bana tarif verir misiniz tecrübelerinle ilk kez yapicam çünkü daha önce internetten bakarak çilek reçeli yaptım  hemen bozuldu ya üstü kuflendi niye öyle oldu anlamadım şimdide tekrar öyle olmasın diye söze sormak istedim nasıl yapıyorsunuz çok mu kaynatmam gerekliydi ondan mı kuflendi sizce.  Bayada visne var telef olsun istemiyorum yaptığım tarifle

3 Cevaplar

0 oy
(356 puan) tarafından
Vişneyi ben nasıl yapıyorum 1 e 1.5 şeker yani 1 tas vişneye aynı tas ile 1.5 şeker atıyorum vişne ekşi olduğu için sonra o bir gün beklio sulanıyor kaynamaya alıyorum kaynadıkça üstü köpürüyor o köpükleri atıyorum içine karıştırmıyorum kıvam alıncada kavanozluyorum canım birazda limon sık bir iki damla o köpükleri kesin al
-Reklam-
0 oy
tarafından
Şeker çok pahalı git hazır al kiz
(134 puan) tarafından
Ahahhah güldürdün beni ya valla kendim için olsa uğraşmam alır geçerdim de bebeğim var ek gıdaya geçince doğal doğal yesin diye onun ocin yapıyorum yoksa usenirdim valla kendim için
tarafından
Ohoooo reçel için daha çok zamanın var onlar 1 yaşından sonra veriliyor
(134 puan) tarafından
O bir yaşında olunca visneler çıkmamış olucak daha o yüzden hazır bulundurmak istiyorum
0 oy
(1,153 puan) tarafından
Anneanneme sordum o anlatiyor ben yazıyorum

Cekirfeklerini cikartirsin tencereye koyarsin 1 kilo visneye 2 kilo seker 1 gun 1 gece sekerli sekilde bekler tezgahin üstünde o sekeri eritecek visne şekeri cekecek ocaga koyacaksin kisik ateste tasmasin diye kontrol edeceksin üstünün kopugunu alacaksin kivamini sen bilirsin kivam aldiktan tahta kasikla karistirirken kasigi sizdirirken son damlasi bas parmaginin tirnagina damlarda top gibi olursa o olmus demektir. Limon sıkıp 5 dakika daha kaynatirsan oldu demektir
(134 puan) tarafından
Hemen sicakken koyup kapatcam dimi bide şimdiden koydum ben şekeri yarına kadar beklese bişey olmaz herhalde dimi
(1,153 puan) tarafından
Sicakken koyacaksin kapatacaksin ters koyup saracaksin yogurt gibi 2 3 gün dinlenecek dedi sekerlesin bir sey olmaz dedi

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 178 göst.
25 Ekim 2021 Diğer kategorisinde kimsebilmesin (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 411 göst.
0 oy
4 cevap 317 göst.
21 Temmuz 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Kelebek& (1,207 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 148 göst.
24 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde nehir2020 (1,174 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,041 soru

24,067,038 cevap

330,433 kullanıcı

...