0 oy
1,203 göst.
Diğer kategorisinde (817 puan) tarafından

Ay kızlar üni.den bu yıl mezun oldular ıkı sevgili arkadaşlar memleketr gitmeden görüşelm diye yzışmışlar eşimle .(ortak arkadaşlarmız)biraz uzun ılcak ama komıke okyun:))hafta sonu khvaltı fılan bişilrr yapalm demiş cocuk eşimde khvaltı pahalıya gelır gunduz sen cekılmezsın cocukta var bıze zor olr aksam yemegi olrsun yer ıcer muhbbetmızı eder dagılr demiş.oda tam deyim ksam yemegınr anlaışılıyor eşim işten cıkınca gittik sahil kenarı bıyerde arkadaslar ısmarlıycak krndısı teklıf etti cunkı durumu gayet ıyı hatta zengın bebeleden dyebılırız:) neysr bı lokanta bulduk giricez kapıda demesınlermı bız tokuz yedık geldık biz sok olduk nasl yanı dedim toparlanıyoruz cok yogunz aklmzdan cıkmş yemek yorulunca evde yedık vs ya cıkmadan ızah etseydınz bızde yer cıkardık bişiler içerdik dedık eşim işten aç gelmiş ben rmzırıyorm cocukla ac gittim fıln kapının onundeyız mecbur girdik en azndan salata bısı yıyın bız yerken sız bakacakmısınz bızden olsn dedık yok ya paramz var olmadından degıl tokuz yanı fılan dedıler sap gibi eşimle ben karnımızı doyurduk ordan dısarda oturmak ıcın yer ararkrn sosyal tesıslerı övdüler bize soyle ucuz böyle ucuz tam gidelm dedık orda ekmek arası yaptırıp yediler:)cay kahve tatlı ne istersinz ne alalm fılan atladılar hemen:) bı kez daha istanbul bebelerıyle yola cıkılmıycanı anladık yanı eşimle ben soklardayız hıc huyumz degıldır ama evr gelenr kdr onların dedıkodusunu yaptık tuhfımızâ gitti demekkı zengınler böyle zengın oluyo

22 Cevaplar

+11 oy
(1,856 puan) tarafından
 Bence sizde de bir anormallik var hesabı neden onlardan bekliyorsunuz alman hesabı yapın hiç yoktan adama eşin su pahalı olur bu pahalı olur diyince bence onlar da hesabı onlara ödeyeceğinizi anlayıp kızıp böyle bir şey yaptı haklılar uniden arkadaşlarınız gelmiş yemeği sizin ismarlamaniz gerekmez mi benim şehrime arkadaşım gelse kendime yemek ismarlatmam yani
(817 puan) tarafından
Şehra arkadas gelmedı memelekete gidiceklermiş bılgımız yok kendısı radı khvaltı ısmarlamak istemiş gunduz sıcak oluyo cocugun alerjısı var kahvaltı bız yapamıyoruz bunu göz onunde bulundurarak kahvaltı hrm pahalıya gelır hrm bızımıler yiyemez yemek olsun aksam yemegı demıs oda olr demiş ynı bız davet edıldık olyı ynlş anlmıssınz nereye gıtsek zaten herkes kendı oduyordu bunlar gitmeden ısmrlamak istemişler ama bulusunca tokuz diyip cekıldıler benım demek istedigim buydu hani yemeğe diye konusulmz normal oturmaya denılseydı bızde yer gelırdık lokantanın önune gelınce tokuz yemıycez demelerı normal mi size
-Reklam-
+3 oy
(1,466 puan) tarafından
Aslında onlar sizin misafiriniz cnm. Zengin olabilir ama size gelmişler. Galiba onlarda hesap ödememek için oyun oynamışlar ve bunu size belli etmek istemişler. Acaba unide filan hesabı hep onlar mı ödüyordu bu sekilde oyun yaptılar size
(817 puan) tarafından
Herdaım alman usulu yaplr bızdr gönlunden gecen ısmarlar kı biz onun altında da kalmayız.sorun şu yemege davrt edıp ben ısmarlıycam benden deyıp kpıda tokuz demelerı komık bence hanı nıyetın yoksa cay kahvede dıyebılrdı bız ac gittik yemek denılınce yıne paşalar gibi yedık ödedık kendımz sorun o degıl yaptıkları ayıp bize göre
(1,466 puan) tarafından
Hayr haklısın. Ama bnce size bilerk yapılmış onu demek istedim. Art niyetli bı durum var. Ya görüşmeyi ya da aynı şeyi sizde onlara yapın bnm fikrmm
(817 puan) tarafından
Ne bıleyım bı kötülümğz dokunmadıki artk nıyet sanmam cocugu cok iyi tanıyorm yıllardır arkadasınz büyük ihtimal kız arkadası akıl vermiştir onla oldultan sonra bıraz şaşırtıyor bızı
(1,466 puan) tarafından
Peki bı düşün kız niye akıl verdi. Bu durumdan ya yakındı ya da bı durum gözüne çarptı kızın ondan bu aklı verdi. Durduk yere böyle bişey yasanmaz
(817 puan) tarafından
Bılmıyorm ama bız öyle sezdık kız bıraz yiyici hanı durumu yok cocugunda durumu ıyı onunla geçniyor onun sayesınde buralarda okuyabılıyor.hanı kendı yiyor baskasına yedırmek ıstemıyor onunla ne zaman bulussak kız oldugunda cocuk boyle rencıde oluyo kendını kücük düşürüyo ama kız yokken asla lafı sozü olmaz herkes gönül rahatlıgıyla yer ıcer
+3 oy
(7,828 puan) tarafından
Bn sorun kazık göremedim ki onlar teklif etti diye onlar ödemez ki bu da nerden çıktı herkes kendi yediğini öder bizde eşimin veya benm arkadaşlarımızla çıkarız herkes kendinden sorumludur bir kez bile konusu açılmamıştır ilginç geldi sizin düşünceniz
(817 puan) tarafından
Bızde alman usulu yaparız herzaman canm asla mınnet etmeyız onların yemege dəvət etmelerı demek yemek ısmrlıycaklar demektır  khvaltı teklıfını yemege cevırdık onlrda aksam yemege bulustumzda lokanta onunde buluştuk kpıdan girerken bız tokuz dedıler bız ona takıldık
(7,828 puan) tarafından
Yok siz ödeme şekline daha çk takılmışsınız evet onlar yemicez diye ayıp etmişler ama kapıda da olsanız geri dönüp bütçenize göre bir yere gidebilirdinz ve davet eden öder diye bir kural yok orda yanlışsınız
(817 puan) tarafından
Yemek ısmarlıycam bugun bendensınz demesı normalmi parasında degılz zaten odedık bısı farketmedı bız lafının altında kalmasına takıldık olayı anlatamıyorm sanmrm yoksa herzamankı gittimz yerler herkes kendısı oder alman usulu ama boyle yan cızmelerı üzdü bizi hanı deselerkı bız tokuz plan degıstırelm cay kahve yaplm deseler yer gıderız
(7,828 puan) tarafından
Sorunda böyle bişey yazmadn herkes tepki verince böyle diyosun bilemicm
+1 oy
(1,463 puan) tarafından
Gercektn ayıp etmişler ama hesap konusuna gelince davet eden kişi mi oduyorms biz genelde davette edilsek yedigimizi içtiğimiz kendimiz öderiz 
(817 puan) tarafından
Bızde lan usulu yaparız ama ben ısmrlıycam son kez yıyıp içelim demiş bız ona takıldık gidncede tokuz diyip geri cekıldıler
(1,463 puan) tarafından
Aynısını sizde bir gün onlara yapın
(817 puan) tarafından
Aman onlarlamı ugrascam bidaha nerde ne zaman görüşürz mechul
+1 oy
(1,543 puan) tarafından
İstanbul bebesi derken bende istanbulluyum eşimde öyle sorun onlardada değil üstelik sizde dışarı çıkılacağı zaman karşı taraftan hesap ödenmesi beklenmez kimin karnı açsa yer içer gönlü olan öder hesabı böyle çirkin bişey görmedim resmen arkadaşlarınızın dedikodusunu yapıyorsunuz gerçekten ayıp hemde para konusu mide bulandırıcı 
(817 puan) tarafından
Olyı ynlş anlamıssınz bende ıstnbulluyum :) neden zorunuza gtti bu laf anlamadım yemek ısmrlıycm size deyıp dvet edıp bız tokuz demesı ne kadr dogru geliyor size bende bunu anlamadım bız zaten herzaman alman usulu yaparız ama bu farklı bi durum
+1 oy
tarafından
Benim anlamadığım nokta biz mi ismarlayacagiz dediler.dedilerse o zaman haklısın .demediler sadece onlar buluşalım diye siz bu anlamı cikardiysaniz sizin ayıbımız 
(817 puan) tarafından
Evet o gitmeden sonkez yedrip içireyim dedi khvaltı teklfi yaptı bızde ksam olsun dedık okeyledık ksam gelıncede tokuz dedıler
tarafından
O zaman haklısınız
0 oy
tarafından

:)  kötü anı olmuş 

(817 puan) tarafından
Lkjhhkk yanı bız bişi kaybetmedık eşimle yemege cıkmıs fib bişi olduk:)ama onlar ıyı birer dost kaybettıler daha da görüşmem yanı
0 oy
(4,232 puan) tarafından
E madem sizi de oraya götürselerdi sizde orda yerdiniz ne garip insanlar var ya kafayı yemişler ben olsam hemen söylerdim hani toktunuz niye yiyosunuz falan diye :D
(817 puan) tarafından
Yok ya oğlan biraz zengın saf kız yoluyo onu o aklı veren odur:) bıraz değişikler dışarda bebekte vs bı içkiye 2mılyarı verır masada bişey yaptım sanır burda 200 300lıralık yemekten kacıp iyi bişey yaptnı sandı kendı rencıde oldu frkında değil
(4,232 puan) tarafından
Zenginlerin cimrilikleri de iğrenç duruyor :D
(2,220 puan) tarafından
Yani tuaf canım yaa aç değilsen çağırdın ortam bozulmasın diye tatlı söylersin onu geç paran az görüşmek istiyorsun , madem çay kahve içmeye cagirsalardi yemekten sonra buluşalım deselerdi öyle de olurdu hadi hiç hesap ödemek istemiyorsanız  alman usulü gibi bir yere de cagirabilirlerdi mesela starbuckda buluşalım  herkes istediğini alır oturur muhabbet ederiz deselerde olurdu  bildiğin değişik tipler ya gorusmen böyle insanlarla ben
(4,232 puan) tarafından
Anlamış oldunuz hiç değilse bidaha ki sefere de siz tok gidersiniz bacım boşver :D
(817 puan) tarafından
Aynrn canm yemege dvet edıldık tokuz dedıler normlde alman usulu yqpqrız nere gitsekmezun oldular zaten yılda bı kere anca görüşürüz artık:)
0 oy
tarafından
Gerçekten  kötü bir anı :) 
(817 puan) tarafından
Aynen ki eşim cok yrdmcı olmştur brnde kız ynı sekılde yıne dvet ettım klcak yer bulamazsan calısmk ıcın burda kalbılrsın ddım evımı açtm
tarafından
Aman aman o topa hiç girme
(817 puan) tarafından
Aynen mesafemı korum
0 oy
(9,233 puan) tarafından
Daha görüşmem
(817 puan) tarafından
:) aynen
0 oy
(1,650 puan) tarafından
Çok ayıp etmişler bidaha muhatap dahi olmam
(817 puan) tarafından
Ynı bişi diyemiyosun ama lfmızı soktuk
0 oy
(2,518 puan) tarafından
Evet İnanin böyle oluyor pimapenin ortağı akrabamiz villalarda yaşayan kardeşler ortak bı şekilde abimin düğününe 200tl attı üç ay önce  bizde ona çok gülmüştük
(817 puan) tarafından
Zrngınler pınti olr:)
0 oy
tarafından
Bence bir daha görüşmeyin
(817 puan) tarafından
Mezun oldular artk sanmam zaten
0 oy
(53,608 puan) tarafından
bizde hep hesap kavgasi olur esler ben odicem der baskin gelen oder mesela arkadasimin esj yemegi odediyse bizde tatli dondurma biseyler oderiz biz hesabi odediysek onlar cay ismarlar. en basta hesap konusulmaz o an kasada olur onun muhabbeti hesap konusunda haksizsiniz hem kahvaltiyla akşam yemegi hemen hemen ayni tutar  

yemege gidelim deyip kafamiz dalgindi yedik cok sacma bahane olmus☺️
(817 puan) tarafından
Yok canm bızde sla hesp kıtap yoktur helekı eşim asla altta kalmaz bu konularda alman usulu yaparız herkes kendı oder yada sızın gibi yaparız yemege dvet edıp böyle demelerı tuhaf oldu
0 oy
(916 puan) tarafından
Çok ayıp ben olsam hayatta o görgüsüzlerle daha görüsmem
(817 puan) tarafından
Yılda bı kere olr artk
0 oy
(1,175 puan) tarafından
Sizin yanınıza gelmişler sonuçta cnm sizden beklemişler şahsen benimde kaynınlsrın durumu iyi hep ben ağırlarım ama dışarda eşim biizmkini öder
(817 puan) tarafından
Yok canm yanımıza değil memlekelerıne gdiceklermiş gitmeden yemege davet ettıler ben ısmarlıycam son kez titip içelim demesitle biz akşam yemegınr cıktık ac olarak onlarda kapıda tokuz diyince tuhaf oldu:)zaten kendımz odedık hatta onlarada madrm toksunz tatlıyla fılan eslık edın deyip biz ısmarladık genelde alman usulu yaparz zaten
0 oy
tarafından
En iyisi Alman usulü. Herkes kendi hesabını öderse sorun kalmaz. 
(817 puan) tarafından
Zaten herdaım oyle yaprz arkadas ortamında kım ne yerse oder söz konusu ble olmaz ama burda yemek ısmarlıycam diyip kapıda tokuz demeleru ayıp
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Ben olsam kabul etmem hesabı onların ödemesini en azından kendi yedigmizi öderim eşim zaten bırakmaz onların ödemesine misafir oldukları için hepsini öder zengin olsalar bile ödemek zorunda degil ler sonucta
(817 puan) tarafından
Hayr canm olayı yanlş anlamıssınz onar memlekete gidiceklermiş burda okuyolardı mezun oldular yemege davet ettıler son kez benden olsun yiyip ıcelım görüşelm denıldı akşam yemeğine cıktık kapıda tokuz denıldı bu ayıp bişi.bızde her yerde herdaım alman usulu yaprız zaten eşimonlarada bırakmaz asla kendımz odedık hatta bız ısmarladık sonra
0 oy
(29,920 puan) tarafından

Gereksiz bir muhabbet olmuş yani ne gerek var ki buna 

Göğsünü gere gere karnını doyurup hesabinizi ödeyin çıkın yani ne gerek varki bu tür düşünceye ha karşı taraf ayıp etmiş ilk öyle deyip o şekil yansıtılması doğru degil

(817 puan) tarafından
Canm yemege davet etmıs ısmrluycakmıs gttik kapıda tokuz denıldi elbette kendımz odedık paşalr gibi karnmızı doyurduk problem o degıl yaptıkları ayıp.kendılerınrde dedık hanı madrm tok gelcektınz haberımz olsaydı bızde yer gelırdık cay kahve ıcerdık dedık bız ısmarlamayıda teklıf ettık
(29,920 puan) tarafından
Ayıp etmişler bayağı
(817 puan) tarafından
Yanı bızım takıldımz bu alısık degılz böyle sözunden donme yn cizme olaylarına cocuk cok ıyı bırı ama kız arkadası bıraz degıstrdi şaşırtıyor bızı yıllardır arkadasımz yanı o yuzden abes bulduk esımle baya tuhaf olduk ama en azndan ogrendık artk
(29,920 puan) tarafından
Yani bırakın kendi hallerine ayıp etmişler her insan kalbinin ekmeğini yer onların niyetleri de elbet bir gün karşılarına çıkacaktır
(817 puan) tarafından
Aynen öyle bızde arkadaşlarmızı tanımış olduk
0 oy
(817 puan) tarafından
Kızlar olay yanlış anlaşılmış kımse kımsenın misafiri degil üni drn mezun oldular memlekete gidicekler arayıp yemege davet ettıler hersey benden yyip ıcelım son kez takılalm denılmiş eşimde aksam yemegınr anlaşmış buluşulnca lokantanın önunde tokuz denıldu bu sıze ne kadr normal geldi bunu anlamadım yemek yemıyceksen yola cıkmadan haber edersın bız tokuz cay kahve yaprız fılan deılır bızde ona göre giderız yanı kıııı hesabıda alman usulu yaprız herdaım asla altta kalmayız bız onun lafına güvenerek gittk yoksa ne ac kaldık nede altta yanı paşalar gibi yedik cıktık bıze göre yaptıkları ayıp

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 640 göst.
18 Eylül 2023 Diğer kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,908 göst.
26 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 484 göst.
25 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 472 göst.
9 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Neslihan hepileri (220 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,878 soru

23,977,772 cevap

326,368 kullanıcı

...