0 oy
670 göst.
Diğer kategorisinde (670 puan) tarafından

36 günlük kızım var kısa kol ne zaman giyebilir yaşadığım şehir sıcak evimizde sıcak ilk çocuğum tecrübem yok 

18 Cevaplar

0 oy
(4,434 puan) tarafından
Benimki 84 günlük Antalyada yasıyorum millet dışarda çıplak geziyor ben daha giydirmedim valla canım hasta olur diye korkuyorum havalar da belli etmiyor sürekli esintili 
(670 puan) tarafından
Anne yüreği  :D
-Reklam-
0 oy
(163,515 puan) tarafından
simos 68 gunluk ben giydiriyom
(670 puan) tarafından
Hangi şehir
tarafından
Ben söyleyeyim Belçikali sewdos:))
0 oy
(2,525 puan) tarafından
207 günlük Adana'da yaşıyorum daha cesaret edemedim 
(670 puan) tarafından
Biraz fazla oldu sanki :D
0 oy
tarafından
Ist  arada giydieiyirum
(670 puan) tarafından
Kac aylik
tarafından
7 buçuk
0 oy
tarafından
İzmir'deyiz bir haftayı geçti, banyodan çıktıktan sonra hariç tişörtle duruyor. 
(670 puan) tarafından
Kac aylik
tarafından
11 olacak
0 oy
(182 puan) tarafından
72 günlük 20 gündür yazlık kıyafetlerle. Zaten çorap falan hiç giydirmiyorum. Genelde birtek kısa kollu zıbınla duruyor. Bu sıcaklarda bebeklerinizi pişirmenin bir anlamı yok bence. 
(670 puan) tarafından
Gazı olmuyor mu
(182 puan) tarafından
Erkek çocuğu gazlı olur dediler beni çok kınadılar ama bildiğimi yaptım yinede. Ve daha bir kere bile gaz ağlaması koliklik yaşamadık. Çok huzurlu bir bebek. Bence bebekler sıcaktan bunaldıkları için ağlıyorlar. Onlar çok üsüyen canlılar değil ki onları biz kafamızda üşütüyoruz
(670 puan) tarafından
Yaa maşallah darısı bize inşallah
tarafından
Evet bebeklerin yag dokusu farklı ve vucut ısısı yetıskınlerden fazladır
0 oy
tarafından
Sıcaksa hemen geç canım

Tekirdağ dayım bebeğim bir buçuk aylık doktorum artık kalın giydirme dedi. Kısa kola geçiş yaptık uykuları bile düzene girdi gündüz sıcaktan uyuyamıyormus meğer..
(670 puan) tarafından
Bursada yaşıyorum dışarı eve göre çok sıcak en azından dışarı çıkarken giydireyim diyorum
(182 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum 72 günlük martta bile kalın giydirmedim hep ince giyindi oğlum ve hiç huzursuzlanmadı. Bebekler sıcaktan bunaldığı için uyumuyor ağlıyor bence. Ve anneler hep gaz zannedip daha da kalın giydirip mahvesiyor çocukları
(670 puan) tarafından
Bende doğmuş doğalı hep bir zibin bir tulum giydiriyordum herkez ince üşüyor falaj dediler iki kat suanda giydiriyorum bugün tek kata geri döneyim
tarafından
Yok yok kız kimseye bakma sen. Bizler nasilsak bebeklerde öyle biz üşümüyorsak bebeğimiz de üşümüyor. Benim doktorum sadece ayaklarına dikkat et demişti. Soğuk olursa 6 kat bile giydirebilirsin ama kıyafetlerini kat kat giydirme dedi.
Bursa da sıcaktır canım biliyorum alıştırma sıcağa sonrası zor olur hem sana hem bebişe
tarafından
Cemile kesinlikle haklısın. Nisan da doğum yaptım eve geldim eşimle kaynanam kombiyi açalım dediler açtılar 50-60 derece lerde. Zaten ilk hafta bebek uyanmıyor biz sıcaktan iyice mayıştırmışız. Emzircem uyandiramiyorum ama sıcaktan olduğunu anlamıyorum. Doktora dedim uyanmıyor ki emzireyim. Hemen ev sıcaksa ondandır dedi. Kombiyi kapattım çocuğun uykuları düzene girdi. Rahat uyuyor rahat uyanıyor.
22-25 derece gayet idealmis ama biz aman üşümesin hasta olmasın derken hasta ediyormusuz
(182 puan) tarafından
Gerçekten de öyle. Bana şey diyorlardı çevremdekiler bebek karnında 37 derecede duruyordu şiödide sıcakta durması lazım :D bebeği socak hasta ediyor. Ben çok çabuk hasta olurum çünkü beni hep sıcağa alıştırmışlar soğuğa gelemiyorum hemen üşürüm. Ben o yüzden hiç kalın giydirmiyorum. Artık bebeğimin ne kadar huzurlu mutlu olduğunu gördükçe hak vermeye başladılar
tarafından
Doktor dan çok biliyor bizim millet :))). Anne karnı 37 derece ahahaha bu muhebbeti ilk kez duyuyorum. Nasıl alışırsa öyle gidiyor valla.
Eskiler şimdiki anneleri cahil bişe bilmez anlamaz sanıp karışıyorlar ama maalesef ki yanılıyorlar şimdi biz her şeyi araştırıp doğrusunu bulup ona göre hareket ediyoruz. Eskiler gibi kulaktan dolma bilgilerle hareket etmiyoruz bu bir gerçek yani
(182 puan) tarafından
Valla kimseyi karıştırtmıyorum. Onlar üzülecek kırılacak diye ben bebeğime saçma sapan şeyler yapamam. Onları dinleseydim bebeğim 10 kere hasta olurdu. Daha 1 kez ne ateş ne gaz sancısı ne öksürük hiçbir şey görmedik çok şükür. Şimdi diyorlar doğrusu buymuş biz yanlış biliyormuşuz diye
(182 puan) tarafından
Ha birde şey diyorlardı doktor ne bilecek :D
tarafından
Çok güzel yapmışsın valla bende kulak asmiyorum. Bebek benim derdi sıkıntısı da benim. İlk bebeğim diye kaynanamgil yapamam edemem saniyolardi ikinci banyosuna cagirmadim sonrasında tek yaptırdım şaşırdı kaldılar:))). Onun için onlara bir kere fırsat vermemek en iyisi sonra herşeye konuşuyor herşeyi beraber yapmak istiyorlar
tarafından
Aahahahah tabi canım doktor bilmiycek siz bileceksiniz :)))
(182 puan) tarafından
Benim içinde aynısını düşünmüşler ilk beneği bakamazlar edemezler diye. Şunu anlamıyorlar biz 9 ay boyunca karpuz gibi yata yata büyütmüyoruz bebekleri. Araştırıyoruz okuypruz onşar gibi büyüklerin dediği kulaktan duyma şeylerle büyütmüyoruz. Beni çok kınadılar biberon emzik vermiyorum bebeği sıkı sıkı giydirmiyorum diye. Evde köpeğim var o yüzden bile kınadılar beni insanlar ama herkesin ağzını kapattım valla gıpta ediyorlar şuan. Bebeğim bir kez x çok huzursuzlandı ağkadı durduk yere onda da bir baktım kayınvalidem bebeğimi benden gizli 2 kat uzun kollu zıbın üstüne de tulum giydirmiş ben görmeden. Bebek terlemişti sıcaktan mızmızlanıyordu. Aradım böyle böyle bir daha ypma dedim. Ben kırılacağıma insanlar kırılsın valla bundan sonra
tarafından
Valla ben hamileliğim boyunca hep araştırdım. Instagram da ebeleri takip ettim özellikle Tülin bulur var onun her dediğini yapmaya gayret ettim ediyorum da.
Ben doğuma giderken mama ve biberon baskısı vardı üzerimde almadım sütüm gelecek ben inanıyorum dedim. Almadım diye kaynana kırıldı tavır aldı ama Allah a şükür basım öne eğilmedi dediğin gibi inandığım gibi oldu ameliyattan çıktım hemen geldi sütüm.
Onlar gibi çocuk yetiştirecek olsam şuan bebeğim benim sütümü değil hazır mama alacaktı belki de
(670 puan) tarafından
Elleri üşüyünce üşüyor zannediyorum bende :D
tarafından
Elleri yanakları ve burnu bunlar belli etmez canım üşüdügü ensesinden belli olur. Anne yüreği hepimiz ilk zamanlar öyle düşünüyoruz (◔‿◔)
(670 puan) tarafından
Yavaştan başlayayım o zaman
(182 puan) tarafından
Ayy evrt Tülin bulur gözüm kapalı güveniyorum o kadına. Onun sayesinde çok şey öğrendim zaten. Bu aralar mama ve biberon kullan kendine zaman ayır baskısı var biberonu çok masum görüyor çevrem ama kullanmıycam çünkü onu bu dünyaya getirdiysem herşeyi onun isteği doğrultusunda yapıcam
tarafından
Basla canım başla. Sadece banyo yaptırdıktan sonra bir iki saat dikkat et. Ayaklarını üşütmesin yeter
tarafından
Valla bebeklerimiz herşeyden önemli. Belki dışarı çıkma, uyuma, ev işi yapma saatimiz herseyimiz kısıtlanıyor ama onlar için değer. Ben mama ya öcü gözüyle bakmıyorum tabi ki annenin sütü yoksa verilmeli ama süt varken mama sevdasına düşmeyi anlamıyorum.
Bebeğime emzik vermedim vermeyi de düşünmüyorum. Geçen birini duydum uzmanlar vermeyin diyo ama verdim yoksa gece uyanıyor meme arıyor. Memeyi ariycana emzik emsin diyo kadın şok oldum.
Bebeğimi sallayarak değil eşimle göğsümüzde uyutuyoruz çünkü destekli uyuma zamanı onun. Anne baba desteği şart. Alıştırma öyle etme böyle etme diyen herkese kulaklarımı kapadım :))
Tülin ebe Favorim gerçekten ondan çok şey öğrendim
(182 puan) tarafından
Şuan resmen aynı şeyleri yapıyoruz beni tarif ettiniz :) Bende göğsümde uyutuyorum slingle uyutuyorum vs. Burada post açanları görüyorum emziğe alıştırmak için reçele bandırdım bala bandırdım bilmem ne. Bebeklerini zehitkiyorlar azıcık rahat edwbilmek için
tarafından
Canım boşver biz onları görmeyelim. Bu zamanlarını gerçekten çok ararız bebislerimizin ama bulamayız. Şimdi hangimiz anne babamızın göğsünde uyuyoruz.
Vallah ben iki yıl çok bekledim yollarını gözledim göğsümde değil başımın üstünde uyumak istesin uyuturum. Yeter ki rabbim yokluğuyla sınamasın ❤️
(182 puan) tarafından
Yaaa ❤️ amin canım
0 oy
tarafından
Ama çok küçük canım gerek yok bence ince şeyler giydir yeterli
0 oy
tarafından
Bnim 8 aylık giydrmiyo m
0 oy
tarafından
8 aylık. Ben 1 aydır giydiriyorum. Sadece gece yatarken ince uzun kollu giyer. Onun dısında hep t shirt. 
0 oy
tarafından
Bence ne kadar sıcak da olsa kısa kol giydirme o daha yeni doğmuş bir bebiş üşütür gaz olur

Benim oğlum 8 aylık daha geçmedim hiç geçmeyi de düşünmüyorum yer balıkesir 
0 oy
tarafından
13 aylik, hava 24-25 dereceyi gectiginde giydiriyorum. İstanbul'dayiz, hava cok dengesiz burda.
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Cok küçük annesi ince giydir ama kısa kollu için erken bence biz nasılsak bebeklerde öyle demiş yorumun birisinde bi arkadaş gebelik okulundaki doktorlar siz ne giyerseniz1kat fazla giydirin bebeklere demişti 
(670 puan) tarafından
Suanda öyle giyiyor kararsız kaldım şimdi
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Daha cok kucuk canim ya ince uzun kollu giydir bnce
0 oy
(3,407 puan) tarafından
Kızım 9 aylık daha giydirmedim evin içi çok soğuk üşür diye korkuyorum
0 oy
tarafından
16 aylık istanbuldayz hala uzun kol giydiriyorm ince 
0 oy
tarafından
Bebegim 4 aylik adanadayim oglen gibi giydiriyorum malum hava sicak oluyor aksama dogruda bi penye tarzi giydiryom 
0 oy
(4,584 puan) tarafından
Auzun kollu ince zıbın giydir benim evde öyleydi kızım yazın sıcağında doğdu o yaz hep uzun kol ince zıbın ince ayaklı altla gezdirdim 4 yaşında bin şükür iki kere anca gitmisizdir hastaneye kısa kol giyenler devamlı hasta

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 190 göst.
4 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 849 göst.
10 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birhis (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 174 göst.
18 Eylül 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Merhaba (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 770 göst.
11 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,248 soru

24,166,645 cevap

335,626 kullanıcı

...