0 oy
317 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından
Hanımlar benim oğlum 20aylık. Eşimle hamileyken ayrıldık. Hiç görüşmüyor oğluyla kaynana kaynata da görüşmüyor. Annem vefaat ettikten sonra baba kardeşler hep dağıldık doğrudürüst onlarla da görüşmüyoruz anlayacağınız yurt dışında sadece ikimiz yaşıyoruz sadece birbirimizi görüyoruz. Oğlum konuşmuyor 1yaşlarında baba dede derdi şimdi hiçbirşey konuşmuyor el sallamaz Mama demez hiçbirşey. Ben kreşe yazdırdım kreşte ki öğretmen göz teması kurmadığını söyledi birkaç gün sonra da yok yapıyor artık ama yinede oğlunda farklılık var dedi. Kreş de ki çocuklara tepkisiz oranın yemeğini yemiyormuş bana öğretmen tabii ailecek masada oturmadığınız için olabilir dedi Acaba evde kimse olmadığından sosyal olmadığından mı böyle yoksa gerçekten birşey varmı ben ne yapacağım ı şaşırdım. Benim gibi olan varmı çok üzülüyorum

5 Cevaplar

0 oy
tarafından

Tabiki yalnizliktan canim başka sebebi olamaz bunun hemen cocuklara otizm tanisi koyuyolar ama yalniz oldugunu hesaba katmiyolar 

Bende tek bakiyorum eşim var ama surekli tv izler

Benimde oglum 2 yasinda pek konusmaz ama ne dersem yapar 

Bu arada siz nas geciniyosunuz hani kreşler pahali
(10 puan) tarafından
Canım ben kreşe yazdırdım ve hemen işe başladım. O kreşe gitsin diye yoksa evde dursam çalışmasam devlet destek veriyor.
-Reklam-
0 oy
(4,658 puan) tarafından
Bence hiç bir şeyi yoktur. Evet sosyalleşmesi gerekir kreş daha fazla iletişim gibi. Dilerim en kısa zamanda açılır. Üzülme canım. 
(10 puan) tarafından
Kreşdekiler de tuhaf robot gibi çocuk istiyorlar heralde, çocuğa iyi gelsin diye yolluyorum ama ordakiler benim pisikolojimi bozmaya başladı iyice.
0 oy
(966 puan) tarafından
Cnm bnm eşimde uzakta doğdu doğalı yalnızız.iko yaşına girecek.bazi kelimeleri var.el şallar göz teması kurar dinler kısa süreli olsada.bn çalışıyorum bakıcı bakıyor.iki kişi görüyor gün boyunca.
(10 puan) tarafından
Kreşte ki çocuklar buna el sallayarak uğurluyor buda hiç yüzlerine bile bakmaz. Umursamıyor gibi bilmiyorum. Babası narzist bir insan oğlunu kendinden fazla sevemiyor konuşmuyor görüşmüyor. Yavrum baba sevgisi hiç görmedi Baba'nın ne olduğunu bilmiyor
0 oy
tarafından
Senle iletişimi nasıl göz teması falan mesela 

Adına bakar mı 
(10 puan) tarafından
Göz teması kuruyor önce yapmıyordu ama şimdi iyi. İsmini çağırınca da bakıyor ama söz dinlemediği oluyor
0 oy
(3,265 puan) tarafından
Hiç yalnız bırakmamalı tepkisiz durmayalım ve deheryere gitmelisiniz. Sürekli oyun oynamalı. Yani aşırı ilgi istiyor bazı erkek çocukları benim oğlum da öyle. Ben anlamadım Bi zaman oyun oynuyor diye kendi haline bıraktım sonra uyaran eksikliği teşhisi kondu. Şimdi hiç öyle kendi haline bırakmam zaten kendisi de durmuyor artık elimden tutup benimle oynamaya götürüyor kardeşi de olduğu halde illa benimle oynar. Uyaran eksikliği ile otizm ortak belirtileri var. Muhtemelen sizin bebekte de uyaran eksikliği var benim oğlum 28 aylık halen konuşmuyor ama her dediğimi yapar. Konuşmamak dışında gayet normal şuan 
(10 puan) tarafından
Aaa ilk defa duydum bunu. Bunu bı araştırayım belki de dediğiniz gibi birşey olabilir. Ben koltuğa oturduğum anda gelir zorla kaldırır beni.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 145 göst.
26 Mart 2025 Diğer kategorisinde 175766 (373 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 81 göst.
+2 oy
2 cevap 83 göst.
0 oy
0 cevap 40 göst.

Kategoriler

1,469,353 soru