0 oy
264 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (300 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar kızlar. Bugün ilk defa içli köfte yaptım. Nefis yemek tarifleri uygulamasındaki tarifi denedim. Baya da ince açmaya çalıştım. Kızartarak pişirdim. O kadar da ince olmasına rağmen hamur kalmıştı. Sebebi ne olabilir? Hangi püf noktasını kaçırıyorum?

1 cevap

0 oy
tarafından
içli köftenin bulgurunu soğuk suyla ıslatmalısın
(300 puan) tarafından
Soğuk suyla mı ıslatmalıyım? Şaşkınlığımı mazur gör. İlk defa duyuyorum soğuk suyla ıslatmayı. Nasıl kabaracak o zaman?
tarafından
orijinal içli köfte soğuk suyla ıslatırılır hatay ve antepte böyle yaparlar içli köfteye birden sıcak ılık su koyarsan çamur gibi olur soğuk suyla yavaş yavaş yoğrulur düşün ki çiğ köfte nasıl az su soğuk ekleye ekleye yoğura yoğura hamur kıvamını alır içli köfte de öyle yavaş a-yavaş çiğ köfte tepsisinde uzunca yoğrulmalı hamur gibi kıvamını sıcak sudan değil yoğrulmadan almalı
(300 puan) tarafından
Çok büyük marifet bunu yapmak ya
tarafından
Bende öyle yapıyor um
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 109 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Azracan11 (870 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 219 göst.
21 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Mina gozde (2,672 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 447 göst.
0 oy
3 cevap 111 göst.
20 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde yaslandummmm_30 (505 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,473,435 soru

24,124,701 cevap

333,667 kullanıcı

...