0 oy
269 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

Kızlar biraz halsizim. Yorgunum teyzemler geldi ve bayağı yoruldum. Dip köşe temizlik ,yemek derken. Oturunca anladım yorgunluğumu. Kusura bakmayın bi önceki posta cevap veremedim. Ama hepsini okudum <3 fikirlerinizi uygulayacağım <3 

Bunu belirttikten sonra asıl konumuza gelebilirim . 1 yaş aşısı için sağlık ocağına gittiğim de 'Artık herşeyden yedirebilirmiyim salçalı tuzlu ?' diye sorduğum da ' Böbrekleri yorulur canım şimdi daha verme' dedi. Ailem ' Birsey olmaz ver gitsin ' dedi. İnsan kimi dinlemeli bilmiyorsun? Doktor olduğu için onun sözünü dinliyorum. Bu sefer ailemdekiler ' Biz çocuklarımıza yedirdik birşey olmuyor. Çok sakınma.' diyorlar. Ama doktorunda vardır bi bildiği diye düşünüp doktoru dinliyorum. Belki sizde kizarsiniz . Doktoru bizde dinlemiyoruz sende dinleme diyeceksiniz ama bilemiyorum.

Neyse bende domates salçası kullanmadım hiç kızıma. Salcasiz yedirdim hep. Şimdi biber salçası yapmayı düşünüyorum. Sizinde fikrinizi almak isterim. Hazırlari var satılıyor bebek mağazalarında. ' Kendini yorma hazirlarindan al . Zaten aynı hesap uğraştığına değmez . Evde sen nasıl yapiyorsan onlarda öyle doğal' mı dersiniz ? Yoksa ' Kendin al yap daha iyi ' mi dersiniz bana ?

Sizce kendim mi yapmalıyım hazır mı alayım ? 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Surda ennnnn çok senin postlarini okumayı seviyorum.

Noktası,tırnak işareti,anlatım düzgün..
tarafından
Canımsın kuzumm teşekkür ederim. Özenerek yazıyorum sıkılmadan okumanız için bitanem ❤️❤️❤️
-Reklam-
0 oy
(7,617 puan) tarafından
Biz ne yiyorsak artik ondan yiyor tabi ki az tuzlu 
tarafından
Az tuzlu yapınca eşim yemiyor sonradan tuz ekleyince. Mecbur ayrı yapiyorum kızıma cnm
(7,617 puan) tarafından
Anladım canım eşimde tuz aramaz o yüzden sorun yok
tarafından
Keşke benimde eşim öyle olsa. Sonradan tuz atınca yemekten birşey anlamıyorum diyor. Mecbur öyle yapiyorum canım. Kizimada çok az atıyorum yemeğine
(7,617 puan) tarafından
Şalca da cok koymuyorum pişik yapiyor
tarafından
Öyle mi ? Domates salçası mı kullanıyorsun ?
(7,617 puan) tarafından
Evet canım biber saçasına pek alışık degilim
tarafından
Ne zaman vermeye başladın canım salçayı ?
(7,617 puan) tarafından
10.ayindan beri biz ne yiyorsak veriyorum
0 oy
tarafından
Salçalarımı kendim yapıyorum yemeklerim aşırı yağlı tuzlu olmaz ben 10 aylıktan sonra ne yediysek ondan verdim ayrı yapıyordum aslında arkadaşım öyle yapmış oğlu 3 yaşında çok aşırı seçici taşlara alismadi için ne yersek ondan veriyorum 
tarafından
Evet canım. Ben de çok aşırı tuzlu yapmıyorum ama yinede tuzu 1 tatlı kaşığı atıyorum yemeklere. Ve bana yinede tuzlu geliyor. Kızıma fazla gibi düşünüyorum.
0 oy
(547 puan) tarafından

Valla canım ben yaklaşık 1.5 yaşına kadar biber salçasını hep kendim yaptım. Zor degil yapımı canım,kendim yap,en azından içinde nelerin olduğunu bilirsin :) herkes yorum yapmayı sever ama çocuk senin çocuğun,karar senin. Ver gitsin diyenleri dinleme,kendin karar ver. Ben kızıma mesela yaklaşık 1.5 yaşına kadar yoğurt,bebek ekmeği,lor peyniri,biber salçası vs vs vs hep kendim yaptım. Hiç hazır vermedim.  Ama tabi az yağlı,az tuzlu yemekler yaptığımda ona da verirdim bizim yemekten alışsın diye. 

0 oy
(830 puan) tarafından
Az tuzlu olabilir bence ben cocuklarıma 0 tuzsuz 0 sekersız gıda kullanmadım. Ama tuzun en iyisini kaya tuzunu şekerin en kalıtelısını nöbet sekeri kullandım. Az az

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 174 göst.
0 oy
5 cevap 207 göst.
4 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde sweetlady (891 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 228 göst.
11 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 165 göst.
19 Ocak 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Emmine1 (143 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,331 soru

24,167,637 cevap

335,698 kullanıcı

...