0 oy
77 göst.
Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından

Dış gebelik yapılan idrar testlerin de ve beta hcg testlerin de saptanabilir mi? 4 sefer beta hcg verdim hepsinin sonucu <0,5 çıktı. Değerlerin aynı çıkması dış gebelik anlamına mı geliyor?(Bir yerde okudum, bir bayan kan testi yaptırmış ve labaratuvar da ki kız değerlerin hep 1 çıkıyor dış gebelik olabilir demiş) Belirli zaman aralığın da yapılan kan testlerin de eğer ki dış gebelik ise değerin artması gerekmiyor mu? Yoksa sonucun aynı olması dış gebelik olduğu anlamına mı geliyor?
(Tüm sonuçlarımın referansı <5 Sonuç <0,5) Bilgisi olan bayanlar aydınlatabilirse çok sevinirim

2 Cevaplar

0 oy
(850 puan) tarafından
Dış gebelikte de beta değeri ilk yüksek oluyor ama düzenli bir artış olmuyor rahim dışında döllenme olduğu için..sizin 0,5ten düşük çıkması en başından gebeliğinizin olmadığını gösteriyor..benim bildiğim kadarıyla bu şekilde..
(1 puan) tarafından
Evet 0,5 ten küçük olması negatif demektir ama bir yerde okudum bir bayan kan testi yaptırmış ve labaratuvar da ki kız değerlerin hep 1 çıkıyor dış gebelik olabilir denmiş. 5 in altı negatif demek zaten böyle bir şey mümkün olabilir mi sizce
(850 puan) tarafından
Bana pek mümkün gelmedi, çünkü başta normal gebelik gibi yüksek çıkıyor diye biliyorum..
(1 puan) tarafından
O zaman benim ki direkt negatif ne iç ne dış bir gebelik söz konusu değil doğru mu anladım canım
(850 puan) tarafından
Evet canım..Allahım en kısa zamanda gönlünüze göre versin..
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 92 göst.
28 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ht (2,783 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 268 göst.
3 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 108 göst.
0 oy
0 cevap 54 göst.
21 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Herzamanhaklibiri (2,975 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,222 soru

24,180,467 cevap

336,303 kullanıcı

...