0 oy
446 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Rondo gerekli mi şuan alamayiz ceviz yumurta sarısını sebzeleri  falan el blendere ile pürüzsüz yapabilirmiyim birde ek gıdaya geçtiğimizde en faydalı yiyecekler nelerdir 

16 Cevaplar

0 oy
(13,671 puan) tarafından
Pürüzsüz yapma çatal ile ezerek ver yoksa ileride hep pütürsüz ister
tarafından
Sağol canım öyle deneyeyim
tarafından
Kesinlikle katılıyorum
-Reklam-
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Süzgeçten geçirebilirsiniz. Cevizide havanda iyice ezin.

İlk ek gıdaya geçerken muhallebi tarzı şeylerle başlayacaksınız zaten.
tarafından
Biraz önce 6 aylık tariflere baktım bebek bisküvi yumurta sarısı ceviz labneyi rondodan çekip veriyordu en azından böyle deneyeyim
(1,929 puan) tarafından
Çok hızlı geçiş yapmayın. Benim ikizlerim var sadece tattırıyorum öyle çok açık değiller her şeyi tatmaya.
Bi kaç ay geçsin zaten kendileri inşallah alıp alıp yemek isteyecekler.
tarafından
Anladım canım benimki yiyor hiç ayırt etmiyor dün tavuk suyuna şehriyeli çorba yaptım verdim yedi muz armut rendeliyorum bir aydır yiyor tahin pekmez veriyorum azıcık yiyor mercimek çorbası veriyorum balığın beynini yedirdim yedi öyle ayrımcılığı yok ben sadece menü olarak zorlanıyorum ne yedirecegimi birde benim bebek iri bir bebek hemen doymuyor
(1,929 puan) tarafından
Maşallah maşallah Allah nazarlardan saklasın. Hiç ayrım yapma yedir o zaman. Benimkilerin de gelişimi elhamdülillah gayet iyi ama yutma çiğneme refleksi iyi değil.
0 oy
(1,412 puan) tarafından
Amann sakınnn blendır kullanma.!

O booku ben yedim  21 aylık hala çiğnemeyi pek sevmez blendırsız yemeye yeni yeni alıştı..

Doktor blendır bebekleri böyle oluyo dedi çatalla ezin rendeleyin öyle verin dedi sakın alıştırma blendıra hayatının hatasını edersin..
tarafından
Hayretle okudum yazdiklarınızı. Ne bicim cümleler bunlar. Çocuğa lanet denmez. Sen bir annesin. Memeyi zorla tıkarsan ağzina o cocuk emeceği varsa da emmz. Eminim çoğumuz yasadık meme reddini ama hiç senin yöntemin aklıma gelmedi şahsen. O çığırdı ben ona bağırdım ne demek. Gerçekten çok ama çok tuhafsınız.
tarafından
Sürekli meme verdim bir verip 5 saat sonra mi deneseydim demekki benim bebeğim sizinki gibi anlayışlı değil naptiysam emmedi kalkipta çocuğa vurmadım sarsmadim kötü davranmadim tuhafligim nerede misler gibi bakıyorum daha çogu anne özeniyor benim çocuk yetiştirmeme tek sıkıntım kaynanamdi keşke başımda kalmasaydida bu çocuk emseydi
(1,412 puan) tarafından
Kuzum ben 8 saat aç bıraktığımı biliyorum 2.5  3 aylık bebekti emmiyordu biberon tutluyordu kaşıkla damla damla besliyordum doktor aç kalsın emer deyince valla emene kadar mama da vermedim 8 saatin sonunda yapışıp emmesini görmen lazımdı.. bazen 6 bazen 5 saat aç kaldığı oldu ama öyle öyle memeye alıştı bana komşular sen çok vicdansızsın dedi mama ver anne sütü almazsa ölmez merak etme dedi eltim bende mamayla büyüttüm dedi ooo neler neler dendi kimseyi sallamadım hepsine aynı cvbı verdim eşşek gibi emecek başka çaresi yok..  Şuan yine emiyor memeyle yatar memeyle kalkar şimdi..
tarafından
Ne güzel ya iyi sende süt yok demediler birde sende süt yok dediler ebeler sık diyordu azıcık çıkıyordu bende süt yok herhalde bende dedim saiyordum 20 ml zor çıkıyordu önce sagdigimi veriyordum sonra mama önce meme veriyordum kabullenmiyordu çok ağlıyordu yikiyordu ortalığı bir iki saat bekleyip mecbur veriyordum mamayı kaynananaya söylene söylene bence anneler çocuk büyütürken yanında kimse olmaması lazım en büyük hata büyüklerin yeni doğum yapan birinin başında kapmak istemeleri kendileri hiç çocuk dogurmamis gibi bütün cahillikleri senin çocuğun üstünde denemeye çalışmaları iyi yapmışsın valla yanılır bir daha dogurursam evime falan kimseyi sokmayı düşünmüyorum çocuk büyüyene kadar
(1,412 puan) tarafından
Ben tek büyüttüm kuzum ki kaynanamda bana karışamaz çocuk konusunda o sıkar biraz
0 oy
(1,024 puan) tarafından
Pütürsüz yaparsanız çiğnemeyi öğrenemez biz daha 6 aylık olduk ufaktan tadım yapıyoruz ve cam rendede rendeledim kalın süzgeç var ondan geçirdim meyveyi sebzeyide çatalla ezdim ama enginarda kılçık olursa diye süzgeçle yaparım rondo gereksiz zaten
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Hiç bir şeyi blenderden geçirmedim ilk önce çatalla ezdim rendeledim bazen sonra verdim eline yemeye başladı kendi iyi ki geçirmemişim büyük lokma aldığında çiğneyemezse çıkarıyor yada çiğnemek için uğraşıyor parçalara karşı boğazına kaçar diye korkmuyorum çünkü hemen kendi müdahele ediyor kendine aman blender kullanma bırak ver eline yesin dökülür diye korkma aç altına sofra bezi öğrensin kendi benim akrabam çocuğa hep kendi yedirip ezmiş çocuk anaokulunda gidiyo kızım kadar anca çatal kaşık tutabiliyomuş annesi öyle diyo ve eline yemeyi öğrensin hem sende rahat edersin hem çocuk alışır 
tarafından
Öyle yapayım en iyisi ne bileyim daha çok küçük gibi geldi bana o yüzden söyledim
(3,146 puan) tarafından
Küçük diye korkma onlar da birey biliyorlar gerçekten biliyorlar hemde sadece sen ona yolu göstereceksin ben şimdi çatal kullanırsan eline çatal alıyor kaşık kullanırsa kaşık her şey bizde bitiyor güven bebeğine ❤️
tarafından
Canım ben güveniyorum çok şükür tarif sayfası buldum tariflerin çoğunu rondodan geçiriyor bende benim yok acaba blender olur mu  demiştim ama pütürlü kalsın en iyisi
(3,146 puan) tarafından
Kalsın kalsın hiç bir şey olmaz biznillah
0 oy
tarafından
Çok pürüzsüz e alistirirsan büyüdükçe zorlanirsin. Alistir biraz puturlude olsun
0 oy
(3,101 puan) tarafından
Canm yogurt oeynir salatalik yumurta sarisi zeytin sirayka bnlarla basla.elinle hafif ez oyle ver sakinnpuruzsuz yapma
0 oy
tarafından
Ek gıdaya geçer geçmez yumurta, ceviz labne verilmez. Önce sebze yoğurt verirsin alerji durumu olup olmadığını anlarsın. Yumurta sarısınında 8de 1 i falan veriliyor. Tadım yaparak gidiyorsun.
tarafından
Yoğurt veriyorum bir alerjisi yok çok şükür
0 oy
(1,576 puan) tarafından
Blenderınızın kalitsine bağlı bazıları her şeyi pürüzsüz yapabiliyor.
0 oy
tarafından
Bebekler için cam rende var cevizi falan ben onda küçültüyordum ,biraz pütürlü bırakıyordum bilerek ileride sorun olmasın diye
tarafından
Cam rendem var canım muz elma armut rendeliyorum ceviz hiç denemedim
tarafından
Cevizde oluyor canım,bı dene istersen
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Cam rende çok iş görüyor cevizde filan digerlerinide pürüzsüz yapma canım alişmasın cigneme yutkunma refleksi gelişsin kac yasina kadar pütürlü yiyemeyen cocuklar var alistigi icin 
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Ben hiç biseyi püre halinde vermedim taneli olarak alistirdim 
0 oy
tarafından
Tamamen pürüzsüz olmasin pütürlü kalsın dedi Dr gerek yok bence 
0 oy
(306 puan) tarafından
Ben ek gidaya gectgimde hiç blendr kullanmadım çatalla ezdim puturluye hemen alıştı sende öyle yapabilirsin
0 oy
(4,712 puan) tarafından
Pürüzsüz yapabilirsin el blenderi ile ama daha çok çatalla ez. Bende ara sıra blender ile yapıyordum kuru meyveler olunca ama çok alıştırmamak lazım yoksa çiğnemeyi öğrenemezler. 

En faydalı yiyecekler daha çok sebze meyve işte, brokoli, lahana, kabak, elma armut vs. Birde balık ama onu doktorum 9.ayda tavsiye etmişti kimileri daha erken de başlayabiliyor. He birde kefir de çok faydalıymış bağırsaklar için, araştırabilirsin. 
0 oy
(163,297 puan) tarafından
cokda puruzsuz yapma zaten az puturlu ver

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 234 göst.
4 Mart 2021 Diğer kategorisinde tugra0606 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 109 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,741 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 149 göst.
19 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Semos.0111 (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 107 göst.
18 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Prenseees Annesi (169 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,473 soru

24,031,247 cevap

328,705 kullanıcı

...