0 oy
248 göst.
Diğer kategorisinde (2,770 puan) tarafından
Hanımlar ilk bebeğim ve yanımda kimse yok tek bakıyorum bebeğime bir kaç sorum olucak bilgisi olan annelere 

sezeryan doğum yaptım sarılıktan bir gece hastanede yattık mavi ışık aldı 15 ten 11 e düştü sarılık. Sezeryan oldum için sütüm fazla gelmiyor nasıl artırabilirim yicek vs. 

Ve pompa aldım gece memeyi tutmuyor çok uyuyor oyuzden gece pompayla sagip biberon a koyuyorum. 

Sarı yazma örtünce bebegin üzerine sarılık gider diyorlar doğru mu bu bilgi. 

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Sur çayları  var dene ve bol bol su iç canım en iyi süt o yapiyo..ve 2 saate bir uyuysa dahi emzir..emzirdikce çoğalır..

Biberon çok kullanmamaya bak süt fazla.geldiginde memeden çekmek istemeyebilir ileri zamanlarda..emzirmeye çalış çoğunlukla.

Bir bez parçasının tedavi edici olucagini düşünmüyorum canım..
(2,770 puan) tarafından
Uyandırırken çok zorluk çekiyorum 20 dakika uğraşıyorum kendiliginden ağlamıyor
tarafından
Kızımda.sarilik.gecirdi o da öyleydi..bezini çıkarıyordum..uyaniyodu..eğer sütun hiç yoksa.mama da basla ek.olarak cnm....ben geceleri  bir buçuk saate bir emzirdim..atlattık.sukur. o sekilde
-Reklam-
+1 oy
tarafından
sarı yazma doğru değil canım birde saat başı yada 1.5 saatte bir emzirmen lazım o uyur anlamaz ama zorla uyandır ve emzir anca öyle geçer 
(2,770 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilginiz için
+1 oy
(631 puan) tarafından
Öncelikle ömürlü olsun bebeğin. sarılık için iyi beslenmesi lazım mamadan korkma ver. Sarı yazma doktorlar önermiyor sarı iyi gelmiyor yani örtme. Süt artırımı için bol su iç. Dereotu tahin kuruyemiş süt artırıcı çaylar bulgur pilavı liste uzar gider ama olmayınca olmuyor olacağı varsa zaten su ile emzirme ile bi şekilde artıyor. Artarsa emzirirsin artmazsa mama ile büyütürsün sakın stres yapma üzülme. Her türlü büyüyor bebek sağlığı iyi olsun yeter. 
0 oy
(8,167 puan) tarafından
Hayır yanlış bilgi aksine doktorlar tavsiye etmez sarı örtüyü. 
(2,770 puan) tarafından
Teşekkür ederim bende bilmiyorm. Öyle dediler ama
0 oy
(815 puan) tarafından
Çocuğa mama ver sarılığın tek tedavisi çocuğun iyi beslenmesi anne sütü yoksa mama
(2,770 puan) tarafından
Sürüde pompayla sağınca geliyor biraz
(1,297 puan) tarafından
Ne kadar geliyor
0 oy
(9,232 puan) tarafından
Culla caputla olmaz cocuga mama ver
0 oy
tarafından
Bol bol su iç. Komposto tüket. Rezene çayı icebilirsin.  Fırsatıni buldukça uyu dinlen ki uyku süt yapar. Bebeğini de ilk 12 gün çok önemli yarım saatte ya da 1 saatte bir emzirmeye çalış. Gece emmesi lazım gece emdikçe süt artar. Uyuyorsa da ayak tabanını ufak bi cimcikle öyle uyandır. Hemşire bize o şekilde göstermişti. Allah'ın izniyle geçer korkma. Güneş gördükçe de güneş banyosu yaptır. Gece uyuduğu odanın ışığını açık bırak.
(2,770 puan) tarafından
Topugunuda sıkıyorum uyanmıyor gece artık ağlıyorum napicam geceleri
tarafından
Bende uyandiramiyodum hemşire bana kızdı uyusa daha zararlı kiyamiyodum sertçe cimcik atmaya sonra baktım uyanmiyo tirnagimi biraz dokundurup uyandiriyodum. Besleyip geri yatiyiriyodum. Zaten kirki çıkana kadar az dışını sık sonra sarılık tehlikesi geçiyor.
(2,770 puan) tarafından
40 ı çıktıktan sonra kendiliginden uyanirmi geceleri. Çünkü ağlamıyor acıkınca
0 oy
(143 puan) tarafından
Sarının aksine mavi hastaneye yatarken mavi ispn uyguluyorlar beyaz giydir sariligini sarı kaybetmesin 

Bol bol emzir hatta senin tercihin ama bir çay kaşığı şekerli su ver
(2,770 puan) tarafından
0 oy
tarafından
Yanlış sarılık açlıkla alakalı benimkine orttuler ama aç biraktirdilar sarılık oldu önemli olan çocuğun doymadı 
(2,770 puan) tarafından
Anlamiyorum doyup doğmadığını
0 oy
(2,080 puan) tarafından
Hayır  değil canım  yattığı odaya mavi ışık  takın 
0 oy
tarafından
Biberona alışınca meme hiç tutmaz bence hemen bırak. Sadece gece 1 kere verdiğim halde 1 hafta içinde meme reddi basladı ve meme alana kadar kendimden geçtim. Çok zor olur süt gider iyi olmaz. Sağ sırıngayla ver daha iyi.

Sarı yazma falan ben inanmıyorum böyle şeylere.

Sütün artması İcin bin tane sey denedim ama sunu öğrendim ki dinlenmek uyku ve su. Bunlardan baskası asla sütü bunlar kadar etkilemiyor. İmkanın varsa dinlen. 
(2,770 puan) tarafından
Şırıngayla direk mi veriyorsunuz. Elinizi damağına koyupmu
tarafından
Çok küçükken damağında koyup hortumla. Ama artik direk şırınga veriyorum.
(2,770 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Sarı yazmayla alakası yok cnm sadece bol bol emzirerek sarılığı geçer hatta biz sarı yazma örtmüyorz bebeklere daha fazla sarılk olduğunu söylüyorlar da yine de inanma öyle şeylere senin sütün sarılığı geçireblr sütün içinde hurma irmik muhallebisi bunlar güzel süt yapıyormş bol bol su tahin halvası bunlarda süt yapar 
(2,770 puan) tarafından
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Sari yazma dogru degil diye dusunuyorrum en fazla 1.5 saatte bi emzirmen gerekli zorla uyandir hemsire benim kizimin canini yakiyordu mesela anne olarak icim gidiyordu yazik yapmayalim ole dedim sariligi yukselip yogun bakima alsak dahami iyi dedi baktm dogru diyor bnde topugunu sktiriyordum yeterki almasinlar diye bide mavi lamba bulursaniz yatak odasina takin oda onluyormus
(2,770 puan) tarafından
Topuk sıkmayı dr. Da söyledi sıkıyorum ama uyanmıyor
(2,558 puan) tarafından
Iste uyandircaksn bidaha bidaha yapicaksn
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Eltim ve gorumcem sarı yazma diyor annemde beyaz yazma ama hangisi doğru bilmiyorum ama abla beyaz yazma örtü sarılık olmadi 
(2,770 puan) tarafından
Bide beyaz yazmayı araştrm
(1,541 puan) tarafından
Bakalım sarı getirse ne yaparız bilmiyorum bakalim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 236 göst.
0 oy
4 cevap 100 göst.
23 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Eso han (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 131 göst.
2 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yeni.bir.anne (1,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 150 göst.
10 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde EsleminAnnesi (3,101 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,148 soru

24,012,590 cevap

327,850 kullanıcı

...