0 oy
471 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Şimdi ben ilk defa turşu yapcam acıbiber turşusu jenepol ve sivri biber fırek biberi diyoruz biz. Çok yok 2.   3 kilo anca çıkar.  Şimdi hem turşu yap suyu aldm ilk üzüm sirkesi aldm snra elma sirkesi al dedi annemle kayınvaldem ya onlarsa yaptı ama ben kendim de yapmak istiyorum.

Gelelim sorumuzaa

Bana tiyo vern bakalım sirke sarımsak limon suyu 

İnternet ten baktım ama sizinde nasıl yaptığınızı sorayım dedm. Sizler nasıl yapıyorsunuz. Yani turşu yap suyu değilde sirke koyuyaym dedm 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Jenepolu ince ince dilimledikten sonra soguk suda bekletiyorum canim. Sonra kavonozlara koyuyorum 3te 1 i kadar sirke ekliyorim sarimsak tuz ve nohut atiyorum uzerine sicak su koyup sicak sekilde kapatiyorum.
tarafından
Ben biyere yapcaktm ya karışık cama yapmıcaktm kuzum ben kapatamam diye turşu bidonu aldm bugün
tarafından
Sivri biber de mi katacaksin canım
tarafından
Evet kuzum küçük sivri
tarafından
Oyle hic yapmadim canim bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
bir şişe üzüm sirkesi  4 yemek kaşığı kadar limon tuzu sarımsak 2 tatlı kaşığı toz şeker biz köpürtmeyici  deriz  bir toz var üstünün pamuklanmasını  engelliyor 1 paket ondan tuzunu da bir kovaya suyu köy tuzu da koy iyice karıştır içine bir yumurta köy kabuğuyla kırmadan  yumurta suyun üstüne çıkana kadar tuz koy kariştır kışlık yapmak istiyorsan
tarafından
evet kuzum o zararını  bilmem ama onu koymazsan 10 günde bozulur
tarafından
Aaa ama şimdi olmadı bak
tarafından
biz hep yapıyoruz kuzum ben bir zararını görmedim bak yorumlara atıyorum benim turşularimin  fotoğraflarinı
tarafından
Posa tozu kuzum o dedigin genelde biz salcaya kullaniyiruz onu tursuda kullanildigini sende duydum
tarafından
evet domates salçasına da koyuluyor kuzum
0 oy
tarafından

bak sapsarı  be kıtır kıtır  çok güzel oldular canım

image

image

image

tarafından
Kiz tursulari buzdolabina mi koydun
tarafından
Turşu dolabımı yaptın kız ☺️
tarafından
evet kuzum:) buz dolabına  koydum hatay sıcak dışarda bozulur
tarafından
Haaa biz genelde disarda durur ama sicakmis oldugun yer haklisin afiyet olsun sana
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Cnm 5 kiloluk videona 8 9 adet sarımsak  1 tatlı kaşığı limon tuzu  1 su bardagi iri tuz  1 su bardagi sirke  1 tatlı kaşığı şeker ben böyle yaparım çok güzel olur ve asla bozulmaz şeker ve limon tuzu kıtır kıtır yapiyor
tarafından
Nohut falan yok dmi :D
tarafından
Bnu yapcam ama 3 kiloluk bidon
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Canım 2 gün önce kayınbabam yaptı bana çok güzel yapıyo ama bizimki süs biberi küçük olanlardan suya tuz ve sade sirke koyuyo ondan sonra kavanozun içine nane sarımsak bide nohut koyuyo biberide içine koyduktan sonra sirkeli karşımı koyuyo 
tarafından
Nohutum kalmamış ya :D
(1,818 puan) tarafından
He anladım canım

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 508 göst.
18 Ağustos 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Mutlu&anneyim (938 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 890 göst.
16 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
27 cevap 1,355 göst.
5 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,511 göst.
27 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,911 soru

24,190,003 cevap