0 oy
234 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar bana tarif verir misiniz günlük koy sütü eşim birazdan.getirecek inşallah kaymaklı böyle taş gibi tutan yogurt tarifi bilen yazabilir mi :))

9 Cevaplar

0 oy
(25,178 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Sütü çok iyi kaynatıyorum, sonra ılınmaya bırakıyorum, parmağımla bakıyorum sıcaklığa dayanacak kadar sıcak olacak süt ılık veya çok sıcak olmıcak iyi ayarlaman lazım. Ben 3 kilo sütten yaparım hep, 3 kilo süte 1 bucuk tatlı kaşıgı kadar maya koycan. Mayayı kaseye al üstüne 1 kepçe süt koy çırp çatalla sonra bidaha süt koy yine karıştır, sonra o kasedekini süte ekle karıştır bir iki kere sonra kapat kapagını ve sofra bezine sar. 8 saat beklesin sonra kapagı açık şekilde dolaba koy 4-5 saatte kapagı açık beklesin dolapta sonra kapayabilirsin. Yogurdunu üstü kaymaklı istersen sütün kaymağını almadan mayala kaymaksız istersen kaymagı topla. 
tarafından
Maya dediğin yogurt oluyor demi kuzum
(25,178 puan) tarafından
Evet canım ama market yogurtuyla yapma sütü aldıgın yerden al mayayı daha iyi oluyo ev yogurdu mayası
-Reklam-
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Bende surda bekliyim :))
tarafından
Sihirli eller yazmış canım tarif istedim.bakalim:D
0 oy
(25,178 puan) tarafından
Var ben :D valla kafa yarar :D 
tarafından
Tarif verir misn kız:D
(25,178 puan) tarafından
Yazdım şimdi :D
tarafından
Gordum canım.eline saglik:D☺❤
0 oy
tarafından
Varsa banada öğretsin :) 
tarafından
Bi arkadaş yazmış ama:D
0 oy
(294 puan) tarafından
Benimki tutmuyo öyle suyla açmışsın gibi oluyor marketten yogurt mayasıyla yaptım taş olmuştu içine kuru nohut atanda var 
tarafından
Yoğurt mayası nirmal yoğurt değil mi ki.canim
0 oy
tarafından
Valla canım tam tam kaynat fokur fokur  sonra bırak sagusun parmağınızı bir kenara köy parmağın az biji yakacak kıvamdaysa  az ama sıcaksa  1.5 yemek kaşığı sert yoğurtla mayala  üstünü ört  bırak 5 saat sonra at dolaba   yarına kadar yoğurdu kesme  karina kadar kalırsa tam tutuar
tarafından
5 litreye 1 bucuk yemek kaşığı yeter mi kuzum
0 oy
(3,546 puan) tarafından
Canım ı genelde sütle alakalı olur. İneğin sütü yağlı değilse naparsan yap taş gibi tutmaz ama mayaladıktaj sonra dolaba koyuyorsun ya havlu kagıt koy biraz suyunu çeksin. 2 3 gün suyunu aldır. Koyulasır. 
tarafından
Sagol canm yengem sütü çok övdü ama.bakalim.hayirlisi
0 oy
(303 puan) tarafından
Ben sütü kaynatıyorum soğutuyorum soğuyunca içine mayasını koyup yoğurt mayalama sıcaklığına kadar (hafif el yakacak) karıştıra karıştıra ısıtıyorum sonra sarıp sarmalayıp sabaha kadar bekletiyorum sabah da dolaba bir gün hiç bozmuyorum. Kavonozu çevir akmaz o derece iyi tutuyor ama süt de önemli
tarafından
Sagol canim maya dediğiniz özel bir.maya mi yoksa bildiğimiz yoğurt mu
(303 puan) tarafından
Yok bildigimiz yoğurt canm hep önceki yaptığımdan ayırırım ben hazır yoğurt değil yani
0 oy
(5,426 puan) tarafından
Sütün sıcaklığı önemli çok sıcak olursa ekşi olut soğuk olursa tutmaz o yüzden serçe parmağını sütün içine sok 10 saniye sayacaksin 10. Saniye parmagini hafif ısırcak süt birde mayalarken bir tutam tuz ve şeker atarsan uzun süre bozulmasını engelliyor ve daha iyi tutuyor birde hava almamasına dikkat et mayalayacagin kabin 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 69 göst.
2 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Asabii (805 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 465 göst.
12 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 242 göst.
1 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,340 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 193 göst.
16 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Esma...esma (128 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,194 soru

24,055,005 cevap

329,865 kullanıcı

...