0 oy
351 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Kızlar Şimdi bu süreçte birikim zor biliyorum ama yavaştan ufaktan sıfırdan birikim yapmak istiyorum ama nasıl nereden başlayacağımı bilemiyorum ben çalışmıyorum eşim tek çalışıyor kira dayız ve bebek bekliyoruz 31 haftalık hamileyim Hani eşimin haberi olmadan eve ve ileriye dönük ikimize katkıda bulunmak istiyorum bugüne kadar herhangi bir birikim yapmadım nasıl yapılır bilmiyorum siz nasıl yapıyorsunuz verebileceğiniz tüyolar tavsiyeler var mı acaba yapılabilir mi sizce bu durumda :)

14 Cevaplar

0 oy
(5,785 puan) tarafından
Gram parasi çıkana kadar birkitir gram altın al.
-Reklam-
0 oy
(1,014 puan) tarafından
Eşim bütün paraları bana veriyor ben 5 10 20 bozuk paralar ayırıyorum biriktiriyom 800 birikti gram alacaktım dün gitmedim bugün 910 olmus ☺️
0 oy
tarafından
Cnm gelir durumun harcama durumuna bağlı..benim de tek eşim çalışır kaporta boyacı ama haftalık alır parayı..bana 500 tl verir haftada..mutfak için kalanı benim..yağ çay şeker deterjan bez aylık alırım 1 ay almam diğerlerini haftalık alırım..o yüzden bir hafta 500 tamamen harcarsam diğer haftalar 200-300 harcarım kalanı kenara gider ayda bir altın alırım
0 oy
(6,157 puan) tarafından
Kumbara yap  snr gram al  canım
0 oy
tarafından

Bizde kiradayz bırak biriktirmeyi gecinemyrz

Hep kredidn çekiyrz hayat şartları çok zor
0 oy
(7,369 puan) tarafından
Valla canım eşim her ay harçlık olarak 400 tl verir bende onları biriktirip altın yapıyom çok sıkışmadıkça çıkarmam hiçbir şekilde kumbara var atıyorum bir zaman sonra çıkarıp altın alıyorum bide ekmek ve benzeri için para veriyor ordan da arttırıyorum öyle öyle gidiyor 
0 oy
(7,814 puan) tarafından
Eşimin haberi olmadan derken kendi gelirinmi var bir yerden yoksa esinin sana verdiklerindenmi arttırmak istiyorsun.
tarafından
Eşimin bana verdiğinden yapmak istiyorum ama haberi olmadan hani Allah korusun Allah göstermesin sıkışık bir durum olursa bende direk yardımcı olabilmek için
(7,814 puan) tarafından
Bunun formülünü vereyim sana canım bir harcayıp üç harcadım diyeceksin:D
tarafından
öyle yapayım bari yoksa birikim yapılmıyor şu zamanda ya :DD
0 oy
tarafından
Kumbara yapabilirsin benim paramı eşim maasta hesabıma atar ne kadar verecekse orda birikir altın yapıyorum sonrada 
0 oy
(14,212 puan) tarafından
Elime geçen parayı kenara koyar yokmuş gibi davranırım, birikince de yarım gram ya da gram almaya çalışıyorum 
0 oy
(4,100 puan) tarafından
Kumbaramız var eşim sgra kullanmaz çk nadr arkdş ortamnda teklif edlrse ayda en fazla 2 kz içer bide çok ndr küfr edr bnde sigara ya 5 küfre 1 TL ceza yazıyorm onn dışnda pazr ve market alışvrşinden az tırtıklıyrm snra atıyrm eve bişy alck olayım 10 TL ve 15 TL olrk iki fyat vrsa 10 TL lik olanı slıp 5 tlsni knra atıyrm işte kızma geln harçlıkları faln da atıyorum ay snu ne kdar toplanırsa eşime veriyorm oda bankya yatıryo
tarafından
Hahaha Çok güzelmiş bu fikir deneyeceğim :DD
0 oy
(2,594 puan) tarafından
alışverişten falan kalan bozuklukları bir kumbara yapabilirsin 
0 oy
(24,519 puan) tarafından
Altın şeklinde biriktirmek en mantıklısı 
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Benim bankada altın hesabım var canım parayı oraya koyarak altın alıyorum. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 236 göst.
0 oy
14 cevap 714 göst.
19 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Sugra (1,316 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 771 göst.
23 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 614 göst.
6 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Sugra (1,316 puan) tarafından soruldu