0 oy
274 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
"Hiç kimse sınanmadığı günahın masumu değildir."

✅Buna çok dikkat edin, insan en çok iddialı olduğu şeylerle sınanır.

✅ Ağızdan çıkan iddialı sözler tehlikeli bir ok gibi boşlukta dolaşır ve en nihayetinde sahibine gelir saplanır.

✅Günah işleyen birini gördüğünüzde kınamadan evvel: "Ben onun konumunda olsam daha mı iyi olurdum yoksa daha mı beter olurdum?" diye mutlaka kendinize sorun.

✅Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:

✅ "Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."

◼️ Tirmizi, Kıyamet 2507; Beyhaki, Şuabu'l-İman, 5/315, 2778.

11 Cevaplar

0 oy
(75 puan) tarafından

Çok doğru. Allah razı olsun <3

-Reklam-
0 oy
(1,950 puan) tarafından

Kinamadim ama bi konu hakkında buyuk konustum başıma da geldi :D

0 oy
tarafından
Dünya imtihan dünyası belki sözlermizle belki davranışlarımizla illaki hataya düşüyoruz nazende hayatta yapmam dedigimiz şeylerle sinaniyouz bu dünyadan geçene kadar hiç bitmeyecek Allah iyilerden olmayı nasip etsin 
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Bn kendim pek kınamam insanları ama bnim annem çok kınar çok nüyük konuşur o kimi kınadıysa bnde çıkıyor bunun farkındayım 
0 oy
tarafından
Evet öyle büyük konuşunca da başına gelir 
0 oy
tarafından
Kesinlikle. Asla yapmam asla yapmaz dememek gerek. Kınayan kınadığını yaşamadan ölmez.
0 oy
tarafından

Ard arda çocuk yapanlara sinir oluyordum ve büyük kızımı doğurduktan sonra diyordum ki en az 10 sene doğurmam ama 5 sene içinde 3 Çocuğum oldu büyük kızım 5 buçuk yaşında küçük kızım 3 buçuk yaşında oğlum da 5 aylık :)

0 oy
(10,885 puan) tarafından
Kınamak ana Cook büyük Bi laf ettim ve başıma gelmesinden coook korkuyorum Rabbım korusun 
0 oy
(14,837 puan) tarafından
Tecrübeyle sabit neyi yapmam dediysem hepsini de yaptım maalesef büyük konuşmamayı öğrendim şimdi bebeğim için korkuyorum eşim olsun kaynanam olsun birinin çocuğunu bi şeyini kınar da başıma gelir diye
0 oy
tarafından

Kimseyi kinamadim ama çok büyük knusuyordum 

Eşim olmadan yasiyamam onsuz nefes alamam bursuru şey sonuc....

260 gündür ayriyim.....

tarafından
Neden  yanlış anlamazsan  sordum
tarafından
Ney neden
0 oy
(227 puan) tarafından
kesinlikle çok doğru ben yapmamya özen gösteriyorum

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 548 göst.
9 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,832 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 300 göst.
15 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hellomam (4,959 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 728 göst.
27 Eylül 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,077 soru

24,081,541 cevap

331,226 kullanıcı

...