0 oy
440 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Bebeğim bugün kanepeden düştü o an çok panik oldum hemen hastaneye götürdüm acilden giriş yaptım bebeğin düşüşünü görmediğim için neresi tam anlamıyla vurdu anlamadım kucağımda da çok ağladı doktor röntgen istedi heryerinden röntgen cekildi çok şükür bişey çıkmadı ama bir dünya ışın aldı daha da 8 aylık vücudundan nasıl atabilirim önerisi olan ya da bu durumu yaşayan var mı

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canm eonu.mecburkalmadikca önermiyolar doktorlar ben avmye girerken bile alarmli kapidan gecmem oglumla
tarafından
Bende çok dikkat ediyorum aslında ama bir anda korkudan herşey gitti aklımdan
-Reklam-
0 oy
(4,034 puan) tarafından
Yani biz de gazdan dolayı ve bronsitten dolayı iki kere rontgene girdik ama hiç böyle birşey düşünmwdim hem de o zmanlar 2 aylikti
tarafından
Şuan kaç aylık oldunuz
(4,034 puan) tarafından
Şuan 6 aylik
tarafından
Allah'ım korusun bütün evlatları
tarafından
Benim kızımda 2 buçuk aylık bronşit oldu şuan 4 aylık ama biz o zaman röntgene falan girmedik neden acaba yapılması gereken biseymiydi
0 oy
tarafından
Benimde oğlan iki defa bebekken yataktan düşmüştü emar falan çekinmişti. Ayran içir demişti kayınvalidem bende dediğini yaptım ne faydası var bilmem :) birşey olmaz ama canım Allah bir daha yaşatmasın 
tarafından
Amin inşallah cümlemizin evlatlarına yaşatmasın Rabbim
0 oy
tarafından
Kiz ben radyoloji teknisyeniyim hatta cocuk hastanesinde çalıştım yaklaşık bir yıl çok yenidogan çektim bir şey olmaz inşallah ama çok kaygılanıyorsan bize hep yogurt süt gibi ürünler verir ve bol bol yememiz söylerlerdi vücuttan radyasyonu atıyormuş:))
tarafından
Bende yoğurt vereyim o zaman bol bol ne bileyim internetten okudum yazıları görünce çok korktum ağlıyorum hastaneden geldiğimden beri düşüncesiz davrandigim için :(
tarafından
Korkma canım zaten radyasyon dozları çocuklara göre ayarlanır büyük insanla bebege verilen ışın miktarı bir değil onlara elimizden geldiği kadar düşük ayar doz veriyoruz❤
tarafından
Sağol canım vala yorumların birazda olsa rahatlattı ❤️
0 oy
(486 puan) tarafından
Bişey olmaz kız röntgen saniyelik bişey yani benim çocuk düştüğünde tomografi çekilmişti canım emin olunmak için niye tomografi istemediği ona şaşırdım
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Bence bu kadar panik yapmamalisin radyasyon bebekler için zararlı keşke biraz bekleseydin evde.. benim oğlumda iki üç kez düştü kanepeden biraz ağladı kucağıma alıp sakinlestirdim takip ettim ve gayet iyiydi bu durumlarda soğukkanlı olmaya çalış 
0 oy
(1,172 puan) tarafından
Tomografide radyasyon oranı yüksek rontgende o kadar değil diye duymustum 
0 oy
tarafından
Bizde girdik ama çokta takmadım 2 aylıkken şuanda 8 aylik
0 oy
(631 puan) tarafından
Bir şey olmaz bebeğim ilk 1 ayda 2 kere batın röntgeni çekildi. Öyle sandığınız kadar yüksek değil o ışın miktarı
tarafından
İnşallah ya
0 oy
(5,383 puan) tarafından
Hiçbir şey olmaz merak etme. Doktora götürmekle iyi yapmışsın. Allah muhafaza bişey olsaydı fark etmeseydin daha mı iyi olurdu? Çok şükür sağ salim yanında işte. Kafana takıp da üzülme artık
tarafından
Bir yanım öyle diyor bir yanımda ışına maruz kaldı diye üzülüyor çok şükür iyiyiz ama inşallah sonrasıda iyi olur

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 132 göst.
9 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Semrauytery (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 166 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Derimom (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 838 göst.
27 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Beyzanur (905 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 297 göst.
14 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Mrs.Eris. (2,863 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,703 soru

24,158,633 cevap