0 oy
603 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (304 puan) tarafından

Merhaba kızlar 19 haftalık gebeyim çocuğumun erkek olduğunu öğrendik. Eşim türk ben kürt, sanırım aramızda yöre, töre, adet çatışması olacak. Aslın da kürtlerin yöresi töresi olur bizde tersi olmuş...

Eşim ısrarla çocuğun adı babamın adı olacak diyor. Ama ben istemiyorum kabullenemiyorum. Onları yöresinde öyleymiş eşim evin ilk çocuğu ilk torun erkek olursa Kayınpederin adı oluyormuş bana çok saçma geldi. Eşim ısrarla adı (Adem) olacak diyor ama ben kabul etmiyorum ve rızam yok ikinci bir adıda istemiyorlar. Kimse benim fikrimi önemsemiyor oysa ki doğuracak olan benim. Eşimle inatlaştık bu konuda ya o, ya ben. Kesinlikle orta yol bulunmuyor, bulunmak istemiyor. Eşimide kırmak istemiyorum bir yandan da çok iki arada bir derede kaldım ne yapacağımı bilemez oldum cinsiyet öğrenme sevinci yaşayamadım. Şuan kız deseler havalara uçacağım üstümde ki ağırlık kalkacak o derece kafam karışık ne yapacağımı bilmiyorum. Beynim durmuş vaziyette gebeliğimden tat alamaz oldum. Düşünsenize oğlunuz oluyor ismi de Kayınpederin adı oluyor aman yarabbim:wassat:. Belkide çok abartılacak birşey değil evet ama kabullenmekte zor oluyor. Akıl akıldan üstündür diyor büyükler sizlerin fikirleri düşünceleri nedir hanımlar... ♡ (diğer post kapandı) 

27 Cevaplar

0 oy
(11,332 puan) tarafından
Benim de öyle oldu cnm biz de de öyle oğlumun ismi dedesinin kızimin ismi babaannesinin ismi cnm ;) artık 3. Ye de bişey çıkmazsa ben koyarım inşallah 
-Reklam-
0 oy
(1,686 puan) tarafından
Canım türk Kürt alakası yok ya bazı insanlar bu tarz düşüncelere sahip olabiliyor. Ben de kesinlikle istemezdim. Bence diret kesinlikle kabul etme. İki gün alınırlar üçüncü gün kabullenirler. Çocuğundan ve senin heveslerinden daha önemli değiller. Çocuğun ilerde de memnun olacağı bir isim olmalı.

He çok istiyorlarsa güzellikle konuş cnm ben heves ediyorum de çok istiyorsanız göbek adını koyalım de ama kesinlikle isim olarak kabul etm cnm.
0 oy
tarafından
Benımde babamın adı konsun o zaman de senin baban baba da benim babam bana değil  mi de belki vazgeçer yada aradan zaman geçsin rüyamda biri bana bu bu ismi söyleyip duruyodu de (istediğin isim neyse artık) 
0 oy
(1,671 puan) tarafından
Boşver takılma sağlıklı olsunda 2. Bebeğiniz olursa bu sefer sen koyarsın adını zehir etme hamileliğin tadını çıkar sağ salim kucağına alırsın inşallah yavrunu Allah'a emanet olun 
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Evet çok var öyle neden yadırgadın ki istediğin ismi koyman en doğal hakkın ama bazı ailelerde bu durum bayaaa bi önemli oluyo
0 oy
(309 puan) tarafından
1 ay sonra inşallah doğum yapacağım bizimde bebeğimiz erkek kayınpederim rahmetli olduğu için onun ismini koyacağız ama eşim hep bana istersen koymayız sen nasıl istersen bende koymak istedim iki isim olacak yani eşim bu konuda ters gitseydi büyük ihtimalle senin gibi olurdum canım ne olursa olsun senin fikrini alması önemsemesi lazım en azından ikinci bir isim koyalım diyebilirdi 
0 oy
(886 puan) tarafından
Benim oğlumun adı da kayınpederinin adı bende istemedim hiçbir zaman ama eşim koydu, onların ne olduklarını göremedi zamanında şimdi o kadar pişman ki keşke seni dinleseydim koymasaydım diyor oğlum 10 yaşında büyüynce değiştireceğim ismimi diyor.

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 865 göst.
16 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 624 göst.
4 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 557 göst.
6 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,088 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 191 göst.
6 Ekim 2023 Diğer kategorisinde ryaaygt (420 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,347 soru

24,167,817 cevap

335,705 kullanıcı

...