+1 oy
826 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (359 puan) tarafından
Eski hesabı kapatıp yenisini açtım rahatça konuşayım diye .Her an tanıdık çıkar korkusu yaşamaktan sıkıldım :) Arkadaşlar görümcem 6 aylık hamileymiş ve ben yeni öğrendim. Kaynanam gorumcelerim hepsi aylar öncesinden biliyormuş ama bana söylememişler . Konuşurken kırıldım dedim ama hiç rahatlamadim yani böyle şey olabilir mi ya ben mi abartiyorum? Empati yaptım ben hamile olsam asla gelinimizden saklamam kaldı ki annem de asla bu saklama oyununa dahil olmaz. Lafa gelince kızım derler çok değerlisin derler ... Birkaç hafta sonra kaynanam gelecek ve konu tekrar açılacak işte ben de 3 aylıkken öğrendim falan diyecek kaynanam . Sizce içimin rahatlaması için ne diyebilirim? Yoksa hmmm diyip konuyu kapatsam mı?

36 Cevaplar

0 oy
tarafından
Senin cocugun var mi
(359 puan) tarafından
Evet var 1 tane
tarafından
Hmm senin cocugun yoksa acaba uzulme mi diye demediler diye dusundm de varmis aman kim bilir ne dusunduler bosver soylemesinler sen de onlara ona gore davranirsin
(359 puan) tarafından
Havva ne kadar iyi niyetlisin kız :)
tarafından
Ne biliyim kiz aklima bi o geldi. Benim de bi tane arkadasim vardi 12 yildir cocugu olmuyodu hamileligim boyunca gizlemistim uzulmesin diye dogum yapinca sasirmisti :(
-Reklam-
0 oy
(218 puan) tarafından
Bende 6 aya kadar söylemem de hem tatlı hem tuzlu olsun
0 oy
(2,422 puan) tarafından
Ayni şey benimde başıma geldi daha kötüsü hatta, ben evlendikten 5 ay sonra hamile kaldım. Kaynanamlar ile o zaman konuşmuyordum eşim söylemişti onlara hemen öğrenince onlarda herkese söylemişlerdi hamile oldugumu ardımdan eltim hamile kalmış saklamışlardı herkesten benden niye nazar değermiş ona ve bebeğine. Biz insan degildik herhalde demiştim biraz daha laf sokmuştum:)
(359 puan) tarafından
Tovebeler tövbesi :) ya bunun ilk de değil ki 4. çocuk olacak nazarlık iş değil bu :)
tarafından
Bunu benim eltim yapmıştı bi duyduk ki 4 aylık hamile kimseye dememis insan kendini tuhaf hissediyor ama huyu buymuş onun da 4. Çocuğu bende testime kadar atmistim watsabtan saflik bende :))
0 oy
tarafından
Şimdi kayınvalidene görümcene hak verenler olacaktir duysan beddua edecek halin yok iyi dileklerde bulunup sevinirsin anca sonuç itibariyle sende o aileden birisin saklamalari çok anlamsız ve saçma olmuş ben olsam bende kirilirdim 
(359 puan) tarafından
Yaa tabiki iyi dileklerde bulunacaktim zaten  4.cocugu olacak yani nazarlık bir durumu da yoktu ki :)
0 oy
(1,061 puan) tarafından
Amann boşver ya senden uzak olsunlar. 
0 oy
(9,920 puan) tarafından
Değer verdiğin için oluyo bu kırgınlıklar ama bunda mujtemelen art nıyet var yerınde olsam hıc gun yuzune cıkarmam gozunuz aydın der gecerim.Değer verdikce insan üzülen taraf oluyo 
(359 puan) tarafından
Ben zaten tebrik için aradım ki aramayacaktim ama eşimin hatri için aradım . Ne halt yediğini bildiği için hemen açıklama yaptı işte ben utandım yaşım ileri işte kocamın adını vererek onun öğrenmesini istemedim ayıp vs dedi . Ben de ne alaka abla sonunda öğrenmeyecek mi kırıldım dedim . Yok yok yanlış anlama gibi şeyler söyledi ama ben ustelemedim artık . Ama ondan da ziyade kaynanamin da benden saklaması zoruma gitti . İnsan demez mi ya ? Ben hamile olduğumu öğrendiğimde ilk haber verdiklerim annem babam kardeşlerim ve gelinimiz olmuştu . Keza gelinimiz de ilk bana söyledi . Bu nasıl aile kavramı aklım almıyor. Hadi tamam değer vermiyorsun o da sorun değil beni sevmek zorunda dgl ama o zaman sözle neden sevdiğini söylüyorsun
0 oy
(513 puan) tarafından
bence hic takma canim bosver isterse sogunca desinler ne takiyorsun. boyle insanlara deger bile vermeyeceksin. eskiden ben de bu tarz seyleri takarsim sonra dedimki kendime ne takiyorsun da deger veriyorsun. ve suan kafam asiri rahat valla millet ne yapiyorsa yapsin ben kendi yuvamda iyiyim o yeter. sen de madem oyle gec soylemisler gozun aydin de dogunca tamam. bunun lafini yapmak demek onlari degerliymis gibi gostermek demek. kimse senden daha degerli degil su hayatta bosverr
(359 puan) tarafından
O zaman kaynanam bize geldiğinde açıklama yapınca sadece "hmmm anladım " diyecem
(513 puan) tarafından
bence de ki: iyi olmus iyiki de saklamissiniz keske daha da demeseydiniz nazar deger de. kendi uzerine bile alinma
(359 puan) tarafından
Ama 4.cocuk nazarı ise katmasam mi :)
(513 puan) tarafından
o zaman konusunu bile acma hicbirsey sorma hamilelik nasil gidiyor falan diye birsey deme onemseden dur :)
0 oy
tarafından
Bende bunu anlamam sanki yasak ilişkiden olmusta gizliyorlar cahillik başka birşey değil 
0 oy
(163,376 puan) tarafından
taktina degmez sende onlari umursama cjnsiyeti dogumunu sorma hatta dogurunca bile arama
(359 puan) tarafından
Cinsiyeti sormadım zaten asla da sormam eşime bile sormadım cinsiyeti ne diye. Ay sevda akıllara zarar bir düşünce sistemim var . Önce parliyorum daha ben de aramam etmem vs sonra Allah rızası,kocamın hatri derken bir bakıyorum aramışim
(163,376 puan) tarafından
valla bazem hatir matir ise yaramiyo
0 oy
(9,232 puan) tarafından
Valla ben suan hamile olim asla söylemem he duyarlarsa da cınsıyetımı soylemem
0 oy
tarafından
Dert ettigin seye bak ya haberim yokmus gibi davranirim. Kendim de hamile olunca 9ayda derim dogunca derm artik 
(359 puan) tarafından
Keşke öyle yapsaydım şu an pişman oldum aradigima zaten onlardan duymamıştım eşim söylemişti tüh ya nasıl akıl edemedim
0 oy
(25,180 puan) tarafından
Amaan bunu mu taktın kafana kız 
0 oy
(3,003 puan) tarafından
Bende eltimin 7 aylıkken hamile olduğunu öğrendim önce bı essekten düşmüş gibi oldum sors umursamadım bende herşeyimi soylemiyorum okadar. Tek bana degil çoğu kişiye söylemediler gerçeği ama olsun.
0 oy
(859 puan) tarafından
Bende 2 aylık hamileyım cnm 3 ay dolup kalp atışını faln duyunca tam netlesınce herkese sıyleyecm inşallah sonuçta zına çocuğu deılya nie saklayım ayıplık değil gunahlık deıl herkes kendi çocuğundan usanmış zaten kimin ne nazarı değecek çok saçma benimde öyle çevrede çok var özellikle erkek bebeğe hamile olanlar genelde saklıyor
(359 puan) tarafından
Siz çekirdek aileye de mi soylemediniz
(859 puan) tarafından
Yok cnm soylemedım
(359 puan) tarafından
Karar sizin ama bence söyleyin sonuçta size dua ederler bir sürü duanız olur :)
(859 puan) tarafından
Kuzum kalp atışını duyayım DİE bekliyorum daha duymadım  garanti olsun DİE şimdi birşey olsa onlarda uzulecekler bide onlara dert anlatmayayım dedim:)))
0 oy
(510 puan) tarafından
Doğumdan 6 ay sonra görmeye git doğurdugundan haberim yoktu dersin :-) :-) 
(359 puan) tarafından
Yolum ne zaman düşerse o zaman gidecem :)
0 oy
(3,238 puan) tarafından
Ne olursa olsun el kızısın göz değer diye korkmuşlardir ben 4. Aya kadar herkesten sakladım tercih meselesi 
0 oy
(979 puan) tarafından

Oldu ki oldu Keske cocuk doğduktan sonra soyleseymis

0 oy
tarafından
Biz aile olmayı becerememisiz anne de niye derse baksana görümcebin adı neyse işte bak o hamile hepinizin habeir varda ben aylar sonra öğreniyorum söylememek hakkı ama sonuçta bende bu ailenin bı ferdiyim hepinizin bilip benim bilmemem tuhaf geldi de 
(359 puan) tarafından
Evet ya hmm anladım diyecem ya da bu aciklamaniza benzer bsy soyleyecem o anki konuşmaya göre
0 oy
(337 puan) tarafından
Bı arkadaşım dört aylik evliyken hamile kaldı bı heyecanla herkese anlattı iki hafta sonra kürtaj oldu millet hamile sanıp bebek nasıl diyorlardı çok üzülüyor du çok ağlıyordu sonra yine hamile kaldı kesin sağlıklı olduğunu öğrenmeden kimseye bir şey soylemocem dedi beş aylık oldu sağlıklı olduğunu öğrendi sonra söyledi niyetleri böyle de olabilir
(359 puan) tarafından
Yok kardesimden yani eşimden utanmış yaşım fazla 4.cocuk ayıp olur dedi. Açıklaması bu yöndeydi
0 oy
(4,583 puan) tarafından
İlk üç ay okeyde doğum gelmiş ne alaka valla ben olsam derdim gerek.toktu doğunca haber edediniz sende bebek altı ay olmadan gitme görmeye madem oyle

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 575 göst.
11 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 93 göst.
0 oy
6 cevap 131 göst.
8 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Lamelif (1,828 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 82 göst.

Kategoriler