0 oy
315 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (9,920 puan) tarafından
Kızlar selam kızım 30 aylık ve ifade edici dilinde sıkıntı var sanırım.Kelımelerı cook nadir kullanıyor.Naptıysam konusturamadım bu durumda olan ve cocugunu bı sekılde konusmaya tesvık eden oldumu nasıl bı yol izlediniz.Hala bana agız dolusu bı anne dediğini duyamadım :( işaret ederek anlatıyo anlamazsam ağlıyo yada vazgecıp gidiyo.

8 Cevaplar

+1 oy
(15,270 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Akıl vermek değil niyetim ben kendi izlediğim yolu anlatayım ben de gurbetteyim canım ve eve 15.30 da gelıyorum ama yaptığımız her şeyi etkileşimli ve göz göze yapmaya çalıştık şimdiye kadar mesela oyun mu oynuyoruz mimik kullanarak konuştum bak annem bu fil filin koooooocamann hortumu varrrr aaa çok güzel, aaa annem gördün mü kuşları kanatlarını açmışlar, gökyüzü masmavidir bu kocaman ışık güneş annem... Hadi yemek yapalım kuzu bak anne soğan doğruyor tık tık tık... Çocuklar masal dilini ve ciddiye alınmayı sever. Arabada giderken camdan her gördüğümüzü anlatırım. Hiç mi tv video izlemez dersen izler ama ben tek bırakıp izlemem yanımda izler ve ben de seyrine katılırım gördün mü annem pepa havucu sevdi ya da aaa kurt geldi şimdi üfleyip püfleyecek gibi gibi. Babası da keza öyle. Kule yapar bak kızım bu kule basamakları sarı mor kırmızı neymiş diye ona sorar. Aslında biraz günlük rutin içinde ona da yer vererek mevzuyu çözdük sanırım biz canım. Ben tavsiye olarak anlatmak istedim sana beni yanlış anlama. Sevgiler. :) 
tarafından
Resmen beni anlattın canım bende bu şekilde ilerledim arabadaki diyaloga kadar aynı yolu izlemişiz.
(15,270 puan) tarafından
Hayata katmak daha kolay geldi bana canım sana da öyle gelmiş demek ki :) yoksa saatlerce vakit ayıracak zamanım keşke olsa evladıma ama çalışan anne etkileşimi akışta yakalamak zorunda
(9,920 puan) tarafından
Estağfurullah canım tavsiye almak için yazmıstım zaten haklısın bu konuda eksıgım var gun ıcınde dıger sorumluluklarım o kadar fazla geliyoki cocugumla konusmak yaptıgım en son sey oluyo.Deneyecegım bu dedıklerını tesekkur ederım
-Reklam-
0 oy
(3,555 puan) tarafından
Benim kızım martta 3 olcak aynı dedğin gibi
(9,920 puan) tarafından
Of ya o sureye kadar konusmaması cok sıkıntı olur ınsan dayanamıyo 4.5 yasında konustu demıs gecen birisi de o yasa kadar beklemek cok sıkıntılı bı durum sanırım bı cocuk psıkıyatrından yardım alıcam
(3,555 puan) tarafından
Valla ben kendi haline bıraktm 100 kelimelik kartlar aldım masal kitabı aldm boş inadına konşmuo sayılı kelimeleri var suya elma dio tekrarladğım kelimeleri mümkün değl söyletemyrm kardeşi doğdu ondan diolar gurbetteyz çoluk çock yok ondan diolar eşimde geç konuşmş ondan diolar bilmiorm bekliyorm bende ama artık bende üzülüyrm yetemiyorm die düşünüyorm bazen elimden bişi gelmio borcumuz olmasa kreşe gönderirdm
(9,920 puan) tarafından
Allah ikimizin yavrusununda dilini çözsün insallah.Ekran kısıtlaması yapabilmeyi cok ıstıyorum ama dediğin gibi gurbetlık olunca eve tıkıldık kımsemız yok
(3,555 puan) tarafından
Amin amin inşşşş. Kendi açıo çizgi filmi kumandanın pilini çıkarıorm mecbur Allah büyük
0 oy
(4,176 puan) tarafından
Bu tanidikta kulaginda su cikti.. bi baktir istersen..
(9,920 puan) tarafından
Dedıklerımı duyuyo aslında uyguluyoda ısıgı ac tv yı kapat onu bunu getır gibi bır suru cumlemı uyguluyo
(4,176 puan) tarafından
Bi arkadasimda var o da oglu icin sormuştu Doktor dedi benim kendi oglum 3 yaşinda konuşmaya önemli olan anlamasi..
(9,920 puan) tarafından
Anlıyo ah bı de dillense etraftakı herkes konusmuyomu dıyıp duruyo benım basarısızlıgım gibi sanki cocuklar bıle soruyo nıye konusmuyo dıye kıloyu bıtırdık sımdı konusması sıkıntısı oldu mılletın
0 oy
(1,310 puan) tarafından
Yaşıtlarıyla zaman geçirmesini sağla canım biz eski evdeyken kimse yoktu konuşmazdı taşındık burda komşu çocuğu falan var git gel beraber oyna falan dili açıldı çok etkiledi yani 2 yaşına girer girmez konuşmaya başladı bu sayede 
(9,920 puan) tarafından
Ne güzel burada kı cocuklarında elinde bır tablet telefon bı kosede oturuyolar götürsemde faydası yok
0 oy
(8,384 puan) tarafından
Dil bağı falan var mı canım baktın mı? 
(9,920 puan) tarafından
Baktırmadım ama öyle olsa baba dede nene kaka bebek gibi kelımelerıde soyleyemezdı galıba ama onada goturcem ınsallah
0 oy
(353 puan) tarafından
ortam çok etkiliyor ya
(9,920 puan) tarafından
Mutlaka ortamımız vasat maalesef
0 oy
(3,000 puan) tarafından
Benim kızım da öyleydi 28 aylık oldu kardeşi doğdu dili açıldı kardeşim hoşgeldin dedi biz şok olduk resmen tam umudu kesmiştim çok canım sıkılıyordu.. Osman abalı dikkat güçlendirme seti aldım 3 yaş için olanını.. şu an 31 aylık oldu kitap sayesinde renkleri rakamları hayvanları meyveleri sebzeleri öğrendi bir göz atın isterseniz
(9,920 puan) tarafından
Ne güzel bizde de tonla materyal var ama sadece ddedıklerımı gosterıyo ad soylemek ıcın cabalamıyo
(3,000 puan) tarafından
Bende önce karpuz nerde elma nerde ile başladım demek ki öğrenmiş şimdi bu karpuz bu elma demeye başladı inşallah sizinkinin de dili açılır
0 oy
tarafından

Bir doktora götür canım tam olarak duymuyor olabilir doktor seni bizden daha iyi yönlendirir :)

(9,920 puan) tarafından
Tabi zaten o da gundemımde ama danısayım istedim bi ☺️

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 466 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,505 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 157 göst.
0 oy
7 cevap 376 göst.
0 oy
1 cevap 94 göst.
14 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde gulendampapir (42 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,971 soru

24,176,625 cevap

336,135 kullanıcı

...