0 oy
206 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (300 puan) tarafından
Merhabalar kızlar. Bebeğimin 4 aylık olmasına bir hafta var. Artık eline çıngırak verildiğinde kaldırıp sallayabiliyor. Sağ eliyle 2-3 dakika ara vermeksizin sallayabiliyor. Ama sol eliyle biraz kaldırıyor, sonra bırakıyor. Bu konuda sol eli pasif kalıyor sağ eline göre. Bebeğim sağ elini soluna göre daha mı aktif kullanacak demek bu yoksa bir sorun mu var sizce?

7 Cevaplar

0 oy
(15,022 puan) tarafından
Benim bile sol elim kolum daha güçsüz ben hep sağ elle iş yaparım mesela o da öyle olur herhalde ama bir sorun olduğunu düşünmüyorum 
(300 puan) tarafından
Benim de aynen öyle. Aynı anda iki elimi birden kullanamam. Sol elimle iş yaparken çok zorlanırım. Belki bebeğim de öyle olacak
-Reklam-
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Sorun oldugunu sanmam daha yeni kaldırmaya başlamış galiba biraz geç kalmış ama zamanla alışır 
(300 puan) tarafından
1-2 haftadır elinde çıngırak kaldırabiliyordu. 2 gündür önceki zamanlarına nazaran elinde daha uzun tutuyor
0 oy
(2,770 puan) tarafından
Bende sol elimi çok kullananam sağlak veya solak lıktan olabilir. Içine sinmiyorsa bi göster doktora ama herkez iki elinide çok iyi kullanamiyor zaten
(300 puan) tarafından
Bu ayki kontrolümüzde söyleyeceğim zaten
0 oy
(2,411 puan) tarafından
İllaki biri daha baskın olur bende genelde tüm işlerimi sag elim ile yaparım ama taşıma konusunda sol elimi daha rahat kullanırım oda öyle demek ki benim kızda aynı öyle bi eli daha aktif zamanla ikisinide kullanacaktır
(300 puan) tarafından
Benim de her zaman sağ elim daha aktif. Bebeğimin de böyle olacak demek ki
0 oy
(5,386 puan) tarafından
Siz yine de o kolunu da kullanmasını sağlayın. Yüzüstüyken oyalayın biraz. Hem iki kol birden çalışmış olur güçlenir. İki el arasında belirgin fark olmaması lazım 1,5 yaşa kadar diye biliyorum.

Doktorunuza da bi sorun.
(300 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum cevabınız için
0 oy
tarafından

Kuşum guclendirme hareketleri yaptirman lazim.

Bize zamaninda yaptirmadikalri icim bir elimiz digerine gore gucsuz .

Dogru olan el kol guclendirme hareketleri yaptirarak ikisini esit seviyeye yaklastirmak.

Arada fark olabilir ama cok fark olmamali .

Bir fizyoterapiste goturebilirsin ama durumun yoksa ya da ben kendim yaptiririm diyorsan  internette bi ton fizyoterapist video atiyor .El , kol , ayak ve bacak guclendirme hareketleri .ile ilgili Onlari yaptir ❤️☺️
(300 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum canım, araştırayım
0 oy
(30,259 puan) tarafından

Henüz küçük zamanla kasları gelişir endişe etme

(300 puan) tarafından
Büyüdükçe gelişecek inşaAllah

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 252 göst.
0 oy
1 cevap 121 göst.
10 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Bsranaz (608 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.
15 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 236 göst.
27 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sulemhmt (803 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,910 soru

24,175,757 cevap

336,102 kullanıcı

...