+1 oy
341 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,110 puan) tarafından
Artık yıldım çünkü 18 aylik bebegim hiçbir şey yemiyor hep böyleydi bu saatlerce aç bıraksam yer mi deli olcam ya eskiden birazcık da olsa yediği şeyleri şimdi hiç yemiyor 10 kg bana akıl verin vallahi sinirlerim aşırı yıprandı oturdum ağlıyorum. 

10 Cevaplar

0 oy
(23,446 puan) tarafından
Emiyor mu. Bebəkler ona güveniyorlar. Benim bebeğim de 20 aylık. Bazı günler hiçbir şey yemez.fonem dönem böyle oluyor. Bazen yiyesi tutuyor. Ama öyle.istshli.brbekler gibi değil yine de  
(2,110 puan) tarafından
Evet emiyor ama sadece sabah öğle gece yatarken
(23,446 puan) tarafından
Aslında az emiyormus. Yani olması gerektiği kadar. Bizimki bana yapışık yaşıyor. O yüzden de iştahsızlık oluyor da o yüzden sordum
(2,110 puan) tarafından
Yok ben azalttım işte böyle giderse birakicam
(23,446 puan) tarafından
Ben de bırakırım belki 2 yaşını beklemeden
-Reklam-
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Yok benimki ac ta kalsa yemiyor cidden bnde yoruldum uzuluyom artik hergunumuz boyle yemek derddiyle geciyo:/
(2,110 puan) tarafından
Benimkide en başından beri aynı
(23,446 puan) tarafından
Eda güneş sana duyduğum birşeyi anlatayım rahatla diye. Eşimin amcası çocukluğundan beri saadece yoğurt yermiş. Doktora gitmişler. Hasta oluyo mu diye sormuş . Yoook hasta olmuyor demişler .  Doktor çocuğa demiş ki yoğurt yemeye devam et. Çocuk da devam etmiş. Taa ki üniversiteye kadar. Unide arkadaşlarıyla yaşarken alışmış. Herşeyi yer olmuş. Doktorların önemsediği şey sanırım burda bağışıklık sistemi . Demek ki yoğurt baya karşılıyor gıda ihtiyacını.
(22,057 puan) tarafından
Asko haklisin ama inan insan yemesini istiyo sabah kahvaltı hazırlıyom 2.5 yaşında daha ağzına bikerecik yumurta peynir koymuslugu yok zehirmis gibi muamele yapio hergun yemek vakti sinirlerim zorluyo :/
(2,110 puan) tarafından
Ayni biz
(23,446 puan) tarafından
Valla bizimki de öyle bacım. Malesef.
0 oy
(54,190 puan) tarafından
Benimki ivir zivir istiyo acikinca elma salatalik gibi o anlik yiyo
0 oy
(179 puan) tarafından

Canım benim öncelikle Rabbim sana sabır versin. Benim kardeşim de küçükken hiç yemek yemezdi nerdeyse önünde takla arıyorduk baktık olmuyor kapıya çıkıyorduk evin önü sakin çoluk çocuk koşturur oynar. Yemeğimizi yanımıza alırdık kapıya inerdik. Hadi yemeğini ye sende oyun oynarsın derdik. Biraz fazla yemek alırdık yanımıza diğer çocukları da çağırırdık hep birlikte iddalaşarak yerdi. Çözümü bu şekilde bulduk en azından günlük birşeyler yiyordu. Mahallemizde herkes yıllardır birbirini tanıyordu artık diğer komşularda öyle yapmaya başlamıştı :D

0 oy
(28,425 puan) tarafından
Yer yemesi lazım sevdiği şeyler yokmu beslenme düzeni nasıl
(2,110 puan) tarafından
Yok vallahi ya eskiden yediği şeyleri de yemiyor
(28,425 puan) tarafından
Çok sıkma üstüne düşme inatlaşıyodur belki
0 oy
tarafından
Öncekliklr sakin ve sabırlı olman gerekiyor çocuklar dönem dönem iştahsız ve huysuz olabilir bunu en çok biz biliriz 

Çocuğuna 3 Ana öğün ve 2 ara öğün olacak şekilde saatler belirle yemediği zamanlarda ısrarcı olma Bir saat sonra tekrar dene sevmediği bir yemek varsa farklı bir şey yaparak deneyebilirsin baktın tekrardan yemiyor bırak zorlama biri kaç saat aç kalsın acıkan çocuk ister istemez kendini belli ettirir senden isteyecektir 

Ben senin gibiydim şu an 2 yaşında kızım artık acıktığını kendi bana söylüyor yediriyorum bakıyorum ısrarcıyım sürekli yedirme çabasına gidiyorum bu sefer benden daha çok inat ediyor Bir lokma yiyecekse bile hiç yemiyor sabırlı ol ağlama sakın
(2,110 puan) tarafından
Canım sabah 2 patates kızartması yedi başka da yok öğlen 2 3 kaşık çorbayı zor içiyor
tarafından
İştah açıcı kullan ben kızım 1 yaşından beri nutrigen kullanıyorum çok faydasını da gördüm
0 oy
(495 puan) tarafından
Emdigi donmlerde hic bisy yemezdi kizim memeyi birakti zar zor yedi normal yemek yemezdi bi oyune 3 4 cesit corba yapardim hangisini yerse diye o halde yemezdi birakiverdim yemedi yemedi acikinca yesil fasulyeyi faln ekmekle nasil yiyor esim cocuk acikti bisi yap diyor o istiyor diyom ne bikir aciktigini fln diye tartisiyoz o varken bisyler hazirliyom yalan yanlis yer yemez yapiyrum acikinca istiyor anne ciko sur anne yemek anne meyme diyor bi gun boyunca 1 oyun yedigi oluyordu da actimi yer bi kac saat bisy verme ara atistirna fln sonra ne yerse hazirla ver yer cocugun kucuk istemeyi bilemeyebikir bnm kiz 3yasinda 13 kilo kilosuda normal 
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Benim kız 27 aylık sabah kahvaltısını hazırlarım ne kadar yerse yer, zorlamam canım. Az önce tam bugday unlu ekmeğe tost yaptım istediği için onu yiyor. Yanına da ayran. Her gün bir kaseye kuruyemiş koyarım, gelip geçtikçe atıstırır. Meyve de aynı şekilde. Zorlayınca işi inata bindiriyorlar.
(2,110 puan) tarafından
Bugünden sonra bıraktım yerse yer işte önüne koycam yemezse alcam ama çok zayıf 10 kg ya iyice zayıflar diye korkuyorum
(7,118 puan) tarafından
Merak etme annesi onlar senden benden akıllı. Belki diş falan çıkartıyordur. Kızım son azı dişlerini çıkarıyor ondan dolayı biraz yeme düzeni bozuldu, ona da hak veriyorum. Zorlamıyorum ben, yemek istemedi mi kaldırıyorum tabağını.
0 oy
(277 puan) tarafından
Ayy aynı benim kızım o aylarda yemiyordu çok seciciydi büyükçe kendi yer artik deyip israr etmeyi bıraktım gene yemiyor simdi 7 yaşında  16 kilo 108 santim yaşıtlarından cok geride .isin kötü tarafı oglum onun gibi seçici değildi yemeğini yerdi gecen seneden beri oda kızımı örnek alıyor o yemiyorsa bende yemiyorum diyor.ve kızımda hayatta yemez zorlayarak verdiğimi midesi almadığı ıçin kusuyor. Bende gerçekten sinir hastasi oldum niye böyleler diye düşünmekten yıprandım. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 99 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,533 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 314 göst.
9 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Linkin (23,446 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 185 göst.
19 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Elifnur5634 (176 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 204 göst.
28 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kadriyetaycur (1,288 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,912 soru

24,175,779 cevap

336,102 kullanıcı

...