0 oy
2,694 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Şiddet ve bağırma yok kardesı dogunca yapma etme deyince ağlıyor sakinleşmiyor basbas bağırıyor komşulardan utanıyorum artık odaya kapatıyorum 5 dk blraz sakinleşiyor doğru mu yaptıgım sizce 

73 Cevaplar

+17 oy
(7,808 puan) tarafından
Daha oda bebek yaaa yazık erkenden abla abi olmak zorunda bırakılan çocuklara çok acıyorum.
(8,198 puan) tarafından
Aynen ya o da bebek ama bi yandan kardesi de ağlıyor diye odaya kapatılıyor yazık
(2,018 puan) tarafından
Sanirim bu soruya cuk diye oturan cevabi buldum
tarafından
Cok bilenler  dökülmüş sizde haklısınız
(8,198 puan) tarafından
Bunun için çok bilmeye gerek yok her şey ortada
(6,676 puan) tarafından
Çok biliyor san yazma buraya 1,5 yaşında ki bebeği odaya kapatmak nedir ya tek bırakıp çıkıyor sun korkudan garibim oluyordur şimdi yazık günah ya
tarafından
Sen hasta mısın esila ne korkusu sakinleştiği için odada durduruyorum cok bilsem buraya post açmam.
Kendi bebelerinle kıyaslama yapma seni görme sansımız olsa herkesten daha kötü davranıyorsundur biz onu yapmıyoruz en azından
tarafından
Dark odada durunca sakinleşiyor onaylamayabilirsin uzatma kafi
(6,676 puan) tarafından
Keşke beni görme şansın olsa da bebeğime nasıl güzel baktığımı gorsen o bebek anlamıyor farkında mısın acaba bebeğine acıdım :(
tarafından
Belki sen güzel baktığını sanıyorsundur seni başkası övsün sen değil.
Şiddet uygulayan annelerin bebeklerine acı bu bir yöntem uzmanlar tarafından onaylanan kımi bebek sakinleşiyor
(4,088 puan) tarafından
Kız hangi uzman o yanlış anlamışsın bebeği yalnız bırakıp çaresizleştirmek değil illa odaya kilitli tutacaksan sende gireceksin o odaya birlikte bekleyeceksiniz öğrenilmiş çaresizlik bebeğine yaptığın :(
(7,448 puan) tarafından
O da bebek yahu odaya kapatmak nedir !
tarafından
Ay askimm hala savunmaaa lutfennnnn yanlis bu yaptigin
(9,610 puan) tarafından
Sen öyle yaptıkça cocuk daha cok hırçınlaşır ve kardeşine size karşı hep bi öfke kıskançlık olur benim kızım doğduğunda oglum daha 15 16 aylikti kıskançlık bilmedi ama ister istemez değişti ve ben hiç bi zaman senin yaptığını yapmadım ağlasa da bağırsa da kardeşinin yanına getirdim sevdirdim beraber vakit geçiriyolar beraber uyuyolar şuan 21 aylik oglum gel kardeşini sevelim diyorum gelip öper kucağına almaya çalışır karnını sever yüzünü okşar..oglum kardeşi olduğu için değil ama genel olarak bağırarak oynayan bi çocuk bu sıralar huysuzluk durduk yere ağlamaları da çoğaldı ama yine de senin yaptığını yapmadım o ağladığı zaman kızımı da kucağıma alıp oğlumun yanına gider konuşur sakinlestiririm
tarafından
Ben zaten kardeşini öptürüyorum koklatıyorum sonunda vuruyor ama :)
tarafından
Kiskaniyor askim cok normal bu ❤️ sen onu odaya kapatma sakin bak cidden cok kotu bir sey bu.Sen sakinlessin diye dusunuyorsun iyi niyetlisin ama bebek bunu anlamaz senden uzak kaldigi icin ve korktugu icin sakinlesir
(9,610 puan) tarafından
Vurduğunda sakın tepki verme senin verdiğin tepkiyle daha fazlasını yapar veya vurunca geri çekme yapma kızım gel kardeşini sev falan de kızının elini tut bebeğinin yüzünü sevdir senin kontrolünde olsun eli
tarafından
Bir düşün kardeşi eve geldi ve odaya kapatılmaya başladı..malaesef hiç bize zaman kardeşini sevmeyecek..ve bunuda hiç unutmayacak..hepde kardeşini suçlayacak içten içe....bagirmasinin sebebi beni gör demesi.beni duy anla demesi..sen ise.anlamak yerine odaya kapatıyorum..düşünme köşesi yap .oraya oturrtit sende tepki vermeden bekle..oğlumda öyle istediği olmaayinca öyle yapıyorum ben..hem soruyosun doğrumu yapıyorum.diye hemde cevap beğenmemişsin..
tarafından
Cevap begenmeme değil uslup bozukluğundan dolayı tepki verdim
(6,676 puan) tarafından
Benim çocuklarıma bakmamı hem annem hem kayınvalidem çok beğeniyor psikoloji dersi aldım ya o kadar üni de çocuğun babası işe giderken ağlaması annesinin tuvalete gidince ağlaması bı daha donmeyeceklerini düşünmesi den mis neden bahsediyorsun odaya koyup çıkıyor sun çaresizlik ten susuyor yavrucak
(6,676 puan) tarafından
Çocuklar bebekler ben merkezcidir bı yasa kadar bu 3 yaşlarına kadar sürer anlayana işte zaten kardeşi olmuş kucağında görmeye tahammül edemiyor yavrucak bı de tek başına bırakıyor daha da yalnız hissetsin diye ah yavrum nasıl korkmuştr simdi
tarafından
Yaptığın şey yanlış zaten kime.sorarsan sor..ayrıca daha bir cevapta çok bilenler dökülmüş diyen sensin kimse sana hakaret etmemiş bisiy dememiş..soru sorduğunda doğrumu yapıyorum sizce diye sormuşsun yanlış yapiyosundur cevabı..herkese.soylemis.ama sen hala ısrarla doğru yaptığını savunuyosun..o çocuğu kapatmam yanlış kardeşini hiç bir zmaan sevmez .böyle yaparsan ..aklında bulunsun yine..
(6,676 puan) tarafından
Daha beter öfke kıskançlık duyacak çok bilenlerden rahatsız olmuş bide biliyor linç yiyeceğini de
(7,448 puan) tarafından
Çocuk hem korkar hem daha çok hırçınlaşır sakinleşceği yere odada anne ve çocuğun beraber olması hatta annenin sarılması sakinleştirmesi gerekiyorken kendi haline bırakıp birde üstüne kapıyı kitlemesi çok yanlış
(1,950 puan) tarafından
Gorumcem yapmis ayni şeyi cebellesiyor cocugu düzeltmek için. Neden arastirmiyor bu anneler ya cok üzülüyorum artık. Ayni dönem bebekleri olacak çocuklarımızla.
(1,950 puan) tarafından
3 yasina kadar cocukla gözünle bile bir imada bulunmayacaksin ay yaziyorum buraya sonra okumus cahil diyorlar bana deli oluyorum.
tarafından
Yok bence o konuda haklı erken abla abı yapılıyor çocuklar sorumluluk yuklenıyor beraber büyüsünler adı altında ılk çocuğun hakkına gırılıyor
(1,950 puan) tarafından
Evet en az 4 yas diyorlar bosuna mi? Annede dinlenecek. Uckurunuzu tutun biraz diyesim geliyor da neyse.
tarafından
Korunurken olmultur muhtemelen baska türlü hıc olmuyor burda yanı :D
(1,950 puan) tarafından
Tövbe yatagina karismayayim. Ama kızıyorum da üzülüyorum da . Beraber büyüsün diye kuzenim dedi gecen gün anaokulu öğretmeni bunu diyen. Kaynanasi bakti diğerine komşusu. Cocuklar geçinemiyor evde.
(9,610 puan) tarafından
İki gebeligimde de aynı hastaneye aynı doktora gittim dogumumu o kişi yaptı bütün personellerle kanka olmuştum 2020de oglumu 2021de kızımı doğurdum kızım doğduktan sonra hastaneden çıkıcakken odaya dogum doktoru ve o katta ki hemşireler geldi seneye de bekleriz diyip uğurladilar beni aasfsgafs
tarafından
Abonelık mı yaptırdın hastaneye ahshshs ıyı dayanmış bünyen kendıne acımalısın önce doğum çok zor bırsey hamılelık
(1,950 puan) tarafından
Haahha her sene burdayim kiiaaazz deseydin. :D  ozden diye bi kadin var instagram da 5. Ye doğuruyor kadin. Kesfette cikti gecen gün ben sok
tarafından
Gördüm onu bır de tartsan 50 kg gelmez Allahım bu nasıl 5 cocuk cıkardı dersin
(6,676 puan) tarafından
Lastik gibi vücudu var her sene bı tane doğuruyor maşallah fiziği senden benden iyi 'D
(9,610 puan) tarafından
Biraz öyle oldu çevremdeki herkes her sene benden cocuk bekliyo  :)))  evet sorunlar oldu ama cok şükür üstesinden geldik şuan o kadar güzel geçiniyolar ki,yeminle çevremde onlari o şekilde yapışık gören herkes ikinciyi istiyo tabi herkesin ki malesef böyle olmuyo bazıları hırçınlaşabiliyo kardeşten sonra ama Allah dağına göre kar verirmiş cok şükür eşim yardımcı olur o olmadığı zamanlar tek bakıyorum çevremde 5 dakika bakicak insan yok annemler uzak oturuyo ama Allaha bin şükür ki öyle sabrını gücünü verdi ki bi gün oturup sızlandıgımı hatırlamıyorum 5 buçuk aylik oldu kızım kolik değildi ama aşırı gazliydi 4 5 çeşit gaz damlası kullandım 4 ay sürdü bu esnada oğlumun dişleri cikiyo onun zorluğunu cekti ama cok şükür bi gün of demedim herseyi rayına oturttum daha rahatız
tarafından
Ben öyle düşünmüyorum kizlar bence aynı yaş grubundaki kardeşler birbirleriyle daha iyi anlaşıyorlar benim kızım ikinci cocugum doğana kadar nerdeyse 3 bucuk yasinda olucak şimdi ikinci cocugum oldu diye kızıma haksızlık edecek değilim böyle bi konuda genelleme yapıp çocuğa haksızlık ediliyor diyipde kimse benim anneligimide sorgulayamaz yaşanılan olaylar tartışılabilir ama bir anne ve babanın ikinci çocuk icin ilk cocuk daha çok küçükken karar almasını sorgulamak bana doğru gelmiyor o arkadaş öyle yazınca ben çok gücendim açıkçası.
tarafından
3-4 yaş normal zaten bız daha yaşı dolamdan hamıle kalanlar ıcın diyoruz sen alıncak yer arama gözünü seveyım :D 10 sene beklıcek degılsın
(9,610 puan) tarafından
Ben peşpeşe doğurdum doğurdum alınmadım sende alınma ya :))
tarafından
Tamamda kuzum eski.postalrima bakabilirsin ben kızım daha çok küçükken istemeye başladım Rabbim şimdi.nasip etti yoksa ben daha erken istiyordum
(1,950 puan) tarafından
Aman kim napiyosa yapsın anasi düşünmüyor ben mi dusuncem:D
tarafından
Metehan in annesi ne bilieyim ya sonuçta kim evladına haksızlık etmek ister yada bu şekilde itham edilmek hamilelikte var kirildim niyeyse:D
(9,610 puan) tarafından
Acımasız aslışah öyle öldüremezsin füze at :))))

Bacım senin hormonlar tavan yapmış:)) ya bazıları da senin gibi olsun diye cabaliyo cocugu küçükken ondan sonra vay anam yetemiyorum edemiyorum kiyafet gönderin mama gönderin diye sizlaniyo biraz onlara ithafen yapılmış yorumlar ama sen üstüne alınma sen bile isteye yaptıysan vardır bi bildiğin demekki yetebiliceksin ki istiyosun sıkma canını❤
tarafından
Bacılar sızın çocuğa ben bakmıyorum ahshshd siz bılırsınız ıstersenız doğumdan cıkafken hamıle kalınnnn ben sızın  ıcın dedım
tarafından
Sagol kuzum Metehanın annesi çok güzel aciklamissin❤
tarafından
Bak bayılıyorum böyle yanlış anlamadan olayın özünü anlayan ınsanlara kuzum adın ne bılmıyorum metehanın anası favorımsın benım bundan sonra ♥️
(1,950 puan) tarafından
Aynen harika aciklama demek istediğimiz tam olarak.
(9,610 puan) tarafından
Adim Sema Nur canim kurban olurum size ☺❤
(1,828 puan) tarafından
Kızım 6 yaşında idi oğlum doğdu hiç kıskançlık olmadı şükür
tarafından
Memnun oldum Sema Nur Gözde bende kuzum :)
-Reklam-
+2 oy
(1,310 puan) tarafından
Bence kapatmak yerine sende gir odaya kapat kapıyı sakinleşene kadar çıkmak yok de tek başına bırakma travma yaratır çocukta ne tek kalabilir ne karanlıkta korkar yani 
+2 oy
tarafından
Doktorların dedıgı bu, susmayıp ınatla  agkayan cocugu 5 dakıka sessız bır Oda da bırakmak, kendıyle kalmasını sağlamak ben kıyamadım hıc ama yapıyorsan da psıkolojısı bozulmaz bır egıtım seklı bu
tarafından
sizin dediginiz sanırım 4. 5 yaşından sonraki cocuklar icin bu bebek daha 1bucuk yaşında  neyi nasil düşüneceğini bilmeyen bir bebek benim kizim da 1bucuk yaşında abla oldu kizim da agladi sürekli ama ben odaya asla kapatmadım susmasını bekledim bağırıyor mu bağırsın duyan komşular umrumda değil ben tepki vermedikçe kendisi susuyor zaten
(66 puan) tarafından
Bi bilgi kaynagi var mi bakabilecegim? Doktor diyor diyince bi googlede araştirayim dedim hiçbisey yok bununla ilgili. Erken bebeklik döneminde önerilebilecek bişey degildir bence, 1-3 yaş arasi malum ayrilik kaygisi had safhadadir, daha büyük çocuklarda işe yarayabilir. Var mi ulasabilecegim bi bilgi kaynagi?
tarafından
Cocukları odaya kapatma yöntemi yazınca cıkıyor Antalya psikiyatrı.
(3,166 puan) tarafından
Bunları internetten okumamak lazım canım imkanın var ise bir psikologla çocuk ve ergen paikiyatristi ile görüş. İnternet her zaman kafa karıştırıcıdır. Bilgi kirliliğinden başka bir işe de yaramaz. Ama kime sorarsan sor 1.5 yaşındaki çocuğu odaya kapatmak uygun değildir.
(66 puan) tarafından
Yaziyi okudunuz mu? Burada ceza ile cocugu baska kotu davranislara itme durumundan da bahsedilmiş. İyi anlatilmasi anlamis olmasi gerektiği ve yaşi kadar dk olmasi gerketiginden de. Ceza ve dayak başligi altinda zaten.
+1 oy
(7,977 puan) tarafından
Kız kafayı yer çocuk bak travma oluşur 
+1 oy
(183 puan) tarafından
Ne kadar bagirirsa bagirsin komsular degil o cocuk onemli odaya kapatinca o cocugun piskolojisi noluyor biliyormusun ? Ilerde bir gun 
+1 oy
(4,875 puan) tarafından
Çocuk çok korkar  sakinleşmek için yapacağın tek şey sarılmak konuşmak istemek yani 
tarafından
Sarılıyorum ama bana mısın demiyor yavrum
(4,875 puan) tarafından
Sabır canım diğer türlü travma kalır.
+1 oy
tarafından
Kızım 13 aylıkken doğum yaptın ve önceliğim hep kızım oldu. Oğlum da kolikti eşimle beraber 4 ay ne çektik bakacak diye. Belki 1 2 kez kizmisimdir kızıma . O benim en kıymetlim ilk göz ağrım. Doğumdan sonra hastanede bile yazmadı evde kızım var diye.  Doğuma giderken de sancı arasında onu uyuttum ayaklarının altına kadar öptüm olur kalırsam kızıma hasret  diye ağlaya ağlaya doğurdum.  Canın o senin ona sabretmek senin görevin.  Minicik bebek eve kardeş gelmiş o terk ediliyor o da actigin yarayı dusunebiliyo musun
0 oy
(11,163 puan) tarafından
Yok artık çocuğun piskolojisi bozulur bacım manyak edersin çocuğu
0 oy
(2,016 puan) tarafından
Odaya niye kapatiyorsun seninle beraber kalmasi gerekiyor
tarafından
Kardesı aglıyor bu sefer benle de sakin durmuyor
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Çok yanlis odaya kapatmak nedir yaa sakın yapmayın onda büyük tranva olusturuyorsunuz benim alt komşu yaşlı napim rahatsız olcak die kızımı odalarami kapatım kimse evladımdan önemli değil 
0 oy
(244 puan) tarafından
Bence öyle yapma doğru değil. 1 buçuk yaşında oda daha çocuk ne bilsin. E kardeşi de olmuş kendide küçük kiskanmistir normal olarak. Ayrıca çocuk bu komşulardan utanılacak ne var ki herkesin var çocuğu. Odaya kapatmak 5 dk da olsa ceza vermek o çocukta travma olarakta kalabilir. Her ağladığında odaya kapatılacakmis gibi bilir artık 
0 oy
tarafından
Tabiykide yapma travma yaratır komşuların mi önemli çocuğun mu
0 oy
tarafından
Cocukta piskolojik çöküntü olur yapma yani doğru mu bu sence sorduğuna göre sen de doğru olmadığını biliyorsun 
0 oy
tarafından
Go,um canlandı çok kötü ya korkar kafayı yer çocuk 
tarafından
Ya siz yanlıs anlıyorsunuz cocuk ağlamıyor sakinleşiyor yoksa yapar mıyım böle bişi
0 oy
(7,808 puan) tarafından

Daha küçücük yaaa yazık erkenden abla abi olmak zorunda bırakılan çocuklara çok acıyorum:(

0 oy
(183 puan) tarafından
Biri seni odaya kitlese aglarken bogulmazmiydin ne hissederdin ay sinirlerim bozuldu 
tarafından
50 kere cevap atma heryerden çok bilen anne
(183 puan) tarafından
Cok biliyorum evet bi cocugun hayatiyla ilgelenmiyorsan odaya kendini kitle mumkunsede hic cikma .
tarafından
Sende buralardan hiç çıkma asafın anası diye gezin buralarda çok ilgili klavye annesi
(183 puan) tarafından
Ya bi bos bos konusma
0 oy
tarafından
Sence dogru mu ??

Dogru mu askim bi sor kendine .
tarafından
Bebişim naber
tarafından
İyidir kuşummm senden ❤️☺️
tarafından
İyidir bende ☺️❤️
0 oy
(14,986 puan) tarafından
Komşudan utanan da ilk seni görüyorum çocuk bu farkında mısın ? 
tarafından
Sen kendı bebenle kıyaslama beni çok bilenlik kolay olur burdan
(14,986 puan) tarafından
Yazdığımı iyi oku kendi çocuğumu bile söylemedim ben. Yap o zaman ne diyeyim çok bilmiş hanım
tarafından
Siz kendi cocugunuzu göz önüne getirip kıyaslama yapıyorsunuz cunku öle bir linç yiyorum ki cocuk sakinleşiyor odada ama genede içime sinmeyip post açtım cok bilmiş olsam sorma gereği duymam burada
(14,986 puan) tarafından
E iyi de ben kendi çocuğumu felan AA benimki şöyle böyle diyip de yorum yapmadım. Utanacak birşey yok bunda çocuk bu komşu su bu umrunda bile olmasın geçici bir dönem bu dönemleri. Linç eden de ben değilim yalnız haberin olsun.
0 oy
(3,599 puan) tarafından
Bence onu anlamaya çalışın onunla konuşun komşuları bosverin öncelikle evt onu yanlizda birakabilirsin bi kose belirle burda dur ve sakinleş de ama sende yanında ol ikinizde bi sure konuşmayın o sakinlesince al konuş onunla 

Sen onu odaya kapatınca o daha çok sevilmedigini düşünck ve dahada hırçın lasicak bide yeni bebek geldiği için o daha çok ilgi onda olsun istiyo 
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Ben öyle yapamam kizz 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 552 göst.
14 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,859 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 420 göst.
0 oy
1 cevap 82 göst.
3 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Beyzanur (905 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 151 göst.
2 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 34. (402 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,832 soru

24,090,889 cevap

331,741 kullanıcı

...