0 oy
216 göst.
Diğer kategorisinde (2,938 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Merhaba kızım 25 aylık başta otizmden şüphelendim doktorlara gittim ama net bsey demediler 6 aydır kreşe gönderiyorum önceden göz teması kurmazdı artık kuruyor ve gözlerime bakıp gülüyor yapabildikleri şey su isterse biberonu getirir bana süt versem yatağına koşar yatar kule yapar dizer bozar oyuncaklarını amacına uygun oynar hadi gidelim dersem kapının önüne gider beni bekler ayakkabısını gydirmem için merdiven iner cıkar seslendiğimde bakar ama üst üste seslenince bzen bakmıyor eline bez alır etrafı silmeye çalışır hadi şunu al babaya ver dersem götürür verir bunlar iyi olanlar bide yaşına göre yapamadıkları var mesela hadi şu yastığı ver dersem yastığın ne oldugunu bilmez veremez kumanadayı ver dersem gösterdiğim halde vermez ver dediğim şeyleri vermiyor daha dgrusu etrafındaki şeylerin isimini blmşyor siz her şeyi tek tek anlattınızmı ve yeni yeni tek kelimelik knusmaya başladı anne baba ve o an ne dediysem taklit o da canı isterse knusuyor canı istemesse hiç knusmuyor çok nadiren canı isterse tek kelime ediyor o kelimeyide ikinci güne duymuyorum sizin cocuklarınzda böylemi normal mi bu durum

9 Cevaplar

0 oy
(28 puan) tarafından
Kurban olayım 25 aylik diyorsun kumanda diyorsun otizm diyorsun nerden bu kanıya vardın bence sağlıklı bir çocuğun var sakin ol:)
(2,938 puan) tarafından
Ama ver dediğim şeyleri vereyır cnkü ne oldugunu blmiyor ver yeni yeni kelimeleri var tek tek
(28 puan) tarafından
Benim kızım 28aylikken konuştu ama sadece iki kelime başka yok sonradan açıldı konuşmaya başladı çocuklar bazen canları istemsede vermiyor bazen anlamıyor daha çok küçük 2yasinda içinizde şüphe varsa doktora götürün ama bence sağlıklı bir çocuk anlattığını kadarıyla
(2,938 puan) tarafından
İnşallah öyledir cok saol ya
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bence çok kafaya takma normal bir çocuk hem sen söylemeden yapıyor ne güzel sadece konuşmak istemiyor oda ne zmn isterse ozmn kendini ifade eder bırak sıkma çocuğuda :) hem doktor nasıl net bişey dememiş ki onu anlamdım 
(2,938 puan) tarafından
İnan 10 defa gttim o test bu test bi net bsey demedi her randevuda 1 ayda gtmem sürüyor peki etrafındaki eşyarın isimlerini bilmemesi ve getir deyince getirmemesidemi normal
tarafından
Öğret ona sürekli hatta bırak kendisi yapsın sürekli konuş bende sürekli bekledim istediğim şeyi bulup getirene kadar sabır inşallah düşündüğün gibi bişey yoktur :)
(2,938 puan) tarafından
İnşallah amin ya
0 oy
(2,136 puan) tarafından

Anlattıklarından şüphelenecek birşey görmedim canım otizm çok farklı bir durum öyle birşey olsaydı fark  edilirdi. Sürekli konuşun birşey yaparken anlat mesela bulaşıkları yıkıyorum, şimdi temzilik yapacağım, bak anne yemek yapıyor gibi. Nesneleri bu koltuk, bu çamaşır makinesi gibi göstererek ogretebilirsin. Birde TV ye çokaruz kalmasın kitap okuyun şarkı söyleyin :)

0 oy
tarafından
25 aylık oğlum var gayet de normal. Her çocuk bir olacak diye bisey yok. Bazı çocuğa bir kez gösterince yapar bazısına çok kez gösterince insanlarda öyle değil midir çocuk olunca neden farklı endişelere kapılıyoruz 
0 oy
(163,561 puan) tarafından
cok abartiyo olabilirmsiin
0 oy
(2,147 puan) tarafından
Ben anormal bir durum görmedim canım.Sen sürekli konuşup kitap oku canım.Bide mesela ben oğluma öğretmek istediklerimi önce söyleyip sonra birlikte tekrarlıyorduk.Simdi o merak ettiklerini sorar anne bu ne? diye. Bu aylardaki çocuğun gelişimi daha yeni yeni başlıyor Oğlum 2-3 ay önce konusamazdi maşallah 2 ayda yeni kelimeler öğrendi konuşmaya başladı.Bence senin kızında da bir sorun yok.
0 oy
(3,148 puan) tarafından
Normal hemde çoooook normal lütfen ama lütfen bakmadı diye bir şey vermedi diye yavrularımıza otizm damgası yapıştırmayın ah otizmim gerçek yüzünü bir görseniz adını bile anmazsınız arkadaşlar küçücük bebek bunlar bebek 5 yaşındaki çocuk bile canı istediği zaman dönüp bakmaz bile bebeklere bu kadar yüklenmeyin yapar yapmaz siz sadece pozitif düşünün çocuklarınıza bol sevgi verin bol bol oyunlar oynayın her okuduğumda şok içinde kalıyorum hem çocuk gelişimci hem özel eğitimciyim iki dalda da çalıştım çocukları gördüm ve inanın kumandayı getirmemesi otizim değil. 
0 oy
tarafından
Bnm de oğlum  bnde. Çok taktım 25 aylık oldu .iki kelime kullanıyordu anne gitti falan biliyo susadinda su süt diyor mamma diyor  bnde cagirdigimda aldimkyor nazende baş parmağının eti ile oynuyordu Dr götürdüm soru sordu bu çocukta bişi yok dedi bnce bişi yok takınca çok kötü oluyorsun 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 77 göst.
0 oy
3 cevap 146 göst.
1 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 171 göst.
19 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Ashshhshs (995 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 194 göst.
30 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu