+1 oy
429 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar kızım 22 aylik sadece anne baba aç hop diyor bide hayvan seslerinin bazılarını taklit ediyor miyav hav hav gibi fakat şunu şöyle bunu söyle dediğimiz zaman hayir anlamında ııı diyor kafasını sallıyor söylemiycem demek istiyor yani ama algısı maşallah çok açık biseyi tek sefer görmesi yeterli hemen taklit yapıyor hemen algılıyor fakat şu kelimeyi söyle dediğimiz de hayır diye kafasını sallıyor yani keyfi söylemiyor sizce kaç ay sonra açılmaya başlar

10 Cevaplar

0 oy
(4,095 puan) tarafından
O yaşlarda şunu söyle şunu yap dediğinde genelde olumsuz cevap almak normal sen söyle söyle dedikçe o daha çok inat edecek o yüzden kendi haline bırak kitap oku oradaki resimleri göstererek ara ara resimlerdeki nesneler sor bu neydi unuttum ben gibisine zamanla düzelir 
tarafından
Çok ısrar etmiyorum bir kere söylüyorum hayır diyor bende ısrar etmiyorum
-Reklam-
0 oy
(163,480 puan) tarafından
yaza konusur bence 
tarafından
İnşallah ya
0 oy
(39 puan) tarafından
Valla her cocugun gelisimi farklidir elbetteki.Kizimla yakinlar birbirlerine bizde 25 ayligiz bizimki masallah erkenden anlamaya anlatmaya baslamisti fakat bunu sadece annesi olafak ben anlayabiliyordum normal olarak.Şu 1 ay icerisinde masallahi var kizim biraz anneye bagli cekingen bi cocuktu teyzeyi halayi dedeyi opmez sarilmazdi ama şu 1 ayda acayip degisiklik var.Okadar iyi anliyorki masallah tuvalete bile gidip geliyoruz yavaş yavaş.Sizde takmayin kafaniza ama cocugunuzun seviyesine inerek bi nevi cocuklasarak onunla herseyi konusun ve bol bol konusturun.Telefon felan veriyorsaniz onun etkiside olabilir bu.Veriyorsaniz eger azaltin sosyallesmesini saglayin evde aktiviteler deneyin
tarafından
Yok ya öyle pek telefonda vermem cokda oynamaz izlemez zaten çocuklarıda görüyor sürekli aslında oyun oynuyor onlarla
0 oy
tarafından
Arkadaşımın bebeği 2 buçuk yaşında gayette 30 40 arası kelime söylüyordu ama kiz çok takti doktora götürdü,doktorda aynı bizim dediklerimizi söylemiş iyi falan diye aradan 1 Ay geçti geçmedi bebis daha güzel konuşmaya başladı ve bir anda konuşuyorlar canim fazla sıkma derdini baktı anlatamıyor artık bi anda kelimeler çıkıyor ağzından☺
tarafından
İnşallah ya çok heves ediyorum
0 oy
(3,818 puan) tarafından
Çocuklarda şunu de bunu söyle gibi şeyler deyince yapmazlarmış canım akışına bırak. kızım da teyze  de  kızım deyince söylemez mesela bende teyze nerde kızım diyorum teze diyor o zaman. Emrivaki gibi olan şeyleri söylemiyorlar taktik değiştir sen de canım 
tarafından
Bı deniyeyim teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Benim yeğenim 3 yaşına girecek 4. Ayda o hiç bir şey konuşmuyor. Erkek çocuklarda 5 yaşına kadar normal diyorlar ama bana normal gelmiyo. Doktor ilgisiz kaldığı için demiş. Onun durumu daha zor 
(3,417 puan) tarafından
Canm benim arkadaşın esi6 yaşına kadar hiç konuşmamış ailesi dilsiz sanirmis şimdi misafirliğe gidince görüşünde basım sisiyor habi sussa bazen dalga bile geciyoruz adam 6 yaşına kadar konuşmamış şimdi acısını cikariyor die :))
tarafından
Konuşurlar inşallah ya
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Acilma degil gayet komusuyormus zaten siz onu de bunu de derseniz inatlasir hic yapmaz oluruna birakin eninde sonunda konusucak zaten
tarafından
Heves işte
0 oy
(15,021 puan) tarafından
İnat ediyor sanırım 
tarafından
Galiba öyle
0 oy
(995 puan) tarafından
Kızım 25 aylık öyle o da her şeyi taklit eder ama kelimesi kısıtlı asla konusmak istemiyor
tarafından
Bizimkide aynı hayır diyor konuşmak istemiyor
0 oy
(4,034 puan) tarafından
You Tuber da neşeli zeka kanalina bak istersen
tarafından
Bı bakayım teşekkür ederim

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 952 göst.
0 oy
17 cevap 1,533 göst.