Benim cadı kızım canım kızım evde süpürge actirmiyo :/ ev su an karınca istilası altında tüm kışlıklarini bitiren karıncalar bizim evde.. dışarıda hiç bisi bırakmıyorum yere bir damla çorba dökülmüş hepsi başında koloni halinda tezgahın üzerinden dolaba çıkıp şurup şişelerinin kenarlarına girmişler.. Neyse bu da önemli bir konu ama benim canım kızım evde süpürge açtırmıyor ağlıyo kıyamet kokuyo bugünde evde temizlik var ama yok actirmiyo süpürgeyi kulağım agriyo diye bir haftadır dedi dedi dün babası kulak burun boğaza götürdü bi sürü test yapmışlar bisi cikmamis çok sukur. Ama bu kizin kulağı neden agriyo yada neden ağrıdığını söylüyor? Birde bunun için ne yapabilirim ? Ve birde bu süpürge korkusu için ne yapabilirim... son bi soru daha karıncalara zarar vermeden nasıl evden yollayabilirim bizden daha çok yemek yiyolar bu sira..
Karincalari öldürmeden uzaklastirmak icin salatalik kabuğu yada tarcin koyabilirsin ozellikle tarçın kokusunu hic sevmiyorlar. Kizin icinde calismiyoken fln dokundur fisinin cikinca çalışmadığını yastk gbi oldugunu anlatmaya calis. Süpürge calistiginda müzik ac yuksek ses dans etmeye calis. Aslnda eglenceli bsey oldugunu düşündür
Tarçın yada sirke kullan ablacim.
Çubuk tarçın da olur varsa tarçın yağı da olur.
Karincalarin geçtiği yerlere sirkeli su yapıp sprey seklinde püskürtme yap. Yada varsa tarçın serp.
Çubuk tarçın varsa girdiği yada yuvalarını biliyosan oraya koyabilirsin.
Tarçın yağı varsa onu pamuğa dok geçtikleri yerlere sur.
Benim arkadaşımin evi hep karıncaydi . Hep böyle yok etti.
Korkusu için bişi diyemiyorum inşallah geçerim
Eğer sakasjna da olsa korkuttuysaniz vs ondan da etkilenmis olur .
Kız sen ne tatlı bir annemissin =)) resmine baktımda böyle hanim hanimcik kızlar varya öyle gpzukuyosun =) seni taniyordum ama rsmini görmemiştim
Bazı çocuklar dikkat çekmek için heleki kız çocuğuysa cilvesi nazı başka oluyor zaten muhtemelen biraz daha ilgi görmek için yapmıştır dikkat edin birde bazen oyuncaklarla da anlık şeyler yapıp canlarını yakabiliyorlar. Süpürge korkusunu yenmesi için yakınlaştırıp çalıştırmadan hadi evi süpürelim diye en başta kabullendirmek lazım sonra da tuşuna bas hadi bakalım bu süpürge seni sevdi bak nasıl temizlicek şimdi mikrop kalmıcak hasta olmıcaz gibi oyunlarla yenebilirsiniz. Karıncanın tek gelmediği bitki fesleğen olan eve kesinlikle girmez 2 veya 3 saksı fesleğen alın bazı alanlara bırakın 1 tane bile gelmez daha
Yanında kimse yokmu sen bi yeri temizlerken onu başka odaya götürsün müzik açsın bebeler için youtu.be de var Onlardan karıncaya gelince evi komple sil geldikleri yere tuz dök oralara silikon sık üstünü bantla daha gelemiyorlar
Benim kiz da süpürge sesinden coj korkardi Sonradan eline verdim sen yap bak evimiz ne güzel oluyir falam filan korkka korka alistirdim. Simdi evievi supurunce gelip makinanin uzerinde oturuyor makina giderken bu da evi geziyor:))
Ben türk kahvesi dökmüştüm tezgahın üstüne kaybolmuslarfi
1,493,736 soru
24,405,206 cevap
350,450 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın